PDA

View Full Version : Komputer nie wykrywa mojego k750i...

Bartek-maczuga
05-02-2008, 23:21
Mianowice mam taki problem.wszystko bylo dobrze do tej pory.ostatnio zalalem mojego k750i paroma kroplami wody.popsul sie wyswieltlacz,zrobil sie strasznie bialy oraz popsulo sie cos z wejsciem do kabla bo jak podlaczam to wykrywa ale jest napisane ze "nie rozpoznano urzadzenia USB".co z tym zrobic??chodzi mi o to ze mi nie wykrywa bo rozumiem ze wyswietlacz sie popsul ale czemu komputer nie moze go rozpoznac?? pomozcie.....

rokiczaaa
06-02-2008, 21:39
Czy to jest komunikat, że nie rozpoznano urządzenia, jedno z urządzeń może mieć awarię?

Jeżeli tak to mam podobną przypadłość w jednym z portów USB i przy każdym urządzeniu jest ten komunikat. To port USB może być spalony.
Ja sobie tak załatwiłam jednoczesnie port i pndrive'a. Zostawiłam go raz w porcie i zamiast zamknąc to wzięłam komputer na wstrzymaj i po przywróceniu juz był bład. :/

Na szczęscie wymienili mi pamięć na nową :)
Czyli to może nie być wina telefonu tylko portu USB. Chociaz jeśli w gre wchodzi woda to wszystko możliwe. Czy kabel działa na innych portach? Wtedy nie jest spalony. Ale wydaje mi się, że to wina lezy po stronie USB, ale sprawdź to na innych gniazdach lub nawet innym komputerze.

Bartek-maczuga
07-02-2008, 23:36
Sprawdzalem na drugim komputerze...dzieje sie to samo.to wiec czego to jest wina telefonu czy kabla??

rokiczaaa
09-02-2008, 10:47
Skoro telefon miał doczynienia z wodą to faktycznie mógło coś się uszkodzić.
Jak wyświetlacz to czemu i nie to.

Bartek-maczuga
09-02-2008, 14:15
No raczej tak.bo tez myslalem ze to wina kabla ale wziąlem drugi k750i i na tamtym wszystko dziala czyli wina mojego tela.dzieki za pomoc.pozdrawiam.