View Full Version : Bateria k530i - formatowac czy nie ?
Don LuCaS
07-02-2008, 00:14
Witam ponowie!
własnie kupiłem k530i i niewiem czy formatowac baterie czy nie. w instrukcji nic nie ma na ten temat napisane a w internecie różnie już znajdywałem ze to bateria li-poly i jej sie nie formatoje albo ze ja sie formatuje ...
Dlatego pytam Was :))))
PS. jezeli formatowac to normalnie (tzn czy 3 razy rozładowac az padnie i ładować po 12h) czy jakis innysposob :)
Pokój :)
Witam.
Powiem krótko i na temat:
NIE FORMATOWAĆ.
To na tyle ^^
DJ_rudi22
08-02-2008, 14:41
Franeek ja tę baterię formatowałem i mi działa po formatowaniu dłużej więc tę baterie się formatuje
lampard8
08-02-2008, 14:42
Dj_rudi22 zastanów się co mówisz.. Przeczytaj w instrukcji, posdzukaj na google..
Tych baterii się nie formatuje!!!
DJ_rudi22
08-02-2008, 21:22
Szukałem na Google czytałem instrukcje wiem że nie ma wskazania ale u mnie po formacie bateria zaczęła działać dłużej
Witam.
Powiem krótko i na temat:
NIE FORMATOWAĆ.
To na tyle ^^
ludzie !!!!!!!!!! nie formatować !!!!!!!!!!!!
temat do zamknięcia i tyle....
Ja zformatowałem i nie narzekam byc może źle zrobiłem ale trudno sie mowi =).
Bateria nie do formatowania tylko sie laduje 2,5 godz ja tylko tyle zaladowalem za pierwszym razem potem juz po godzinie bateria - trzyma 1 tydzien
ja formatowałem i mi pasi teraz mi trzyma jeszcze dłuzej
pankla a skad wiesz ze trzyam ci dluzej ?? porownywales tel. po formacie i przed ?? :smile3: pewnie nie ...
A jak ktoś sformatował to co się stanie będzie mniej trzymać???
Po formacie bateria trzyma dłużej o około dzień. Mi jak normalnie użytkuje trzyma 5 dni ;]
A jak ktoś sformatował to co się stanie będzie mniej trzymać
Nie nie nie ! Potrzykroc nie ! Nie bedzie zadnej roznicy ;)
Po formacie bateria trzyma dłużej o około dzień. Mi jak normalnie użytkuje trzyma 5 dni ;]
Skad wiesz jak jest przed formatem ?? :>
Skad wiesz jak jest przed formatem ?? :>
Eee...Może sam sformatował i wykonał testy przed i po :?
Eee...Może sam sformatował i wykonał testy przed i po :?
Nie mozna przeprowadzic testow przed ;). Formatowanie starszych baterii mialo sens tylko przy samym poczatku uzytkowania... Pozniej efekt formatowania byl bardzo maly. Nowe typy baterii Litowo-jonowe i polimerowe nie maja tzw. efektu pamieci i mozna je ladowac w kazdym momencie. Oczywyste jest tez to za taka bateria przedzej czy pozniej sie zuzyje ale formatowanie jej nie wplynie znaczaco na czas czuwania...
Kolega ma k530i i nie formatował. Z tego co mówi bateria trzyma mu znacznie krócej ;}
Kolega ma k530i i nie formatował. Z tego co mówi bateria trzyma mu znacznie krócej ;}
Nie kumam twojej wypowiedz kolega "nie formatowal i mowi ze trzyma mu znacznie krocej"
Tzn twoj kolega ma 2 razy k530i i ta z formatem trzyma mu dluzej:woot:(porownal)
Tak jak kolega pisze wyzej baterie nowego typu nie wymagaja formatu , oczywiscie mozna zrobic format dla pewnosc ale to strata czasu po naladowaniu telefon daje komunikat ze bateria jest pelna a ladowarka przestaje pracowac.
19DaNiElBdG93
19-08-2008, 07:33
Najlepiej skończyć ten temat
Baterii Nie Trzeba Formatowac !!
dixuwalker
06-09-2008, 22:19
formatujesz 3 razy po 12h