PDA

View Full Version : piszcie co polecacie k800i czy k850i

JUREK46
08-02-2008, 19:07
chce zmienic z k800i na k850 czy jest widoczna większy ekran bo na zdjęciach nie można
określic

rawilson
08-02-2008, 21:06
ogolenie ci powiem ze jak na razie nie oplaca sie zmeiniac tego telefonu chyba ze masz nadniar kasy - dlaczego? soft jest strasznie mułowaty

a co do wyswietlaczy - ich przekątne to:
k800i -2,1 cala,
k850i - 2 cale - tak wyczytałem

http://img163.imageshack.us/img163/1476/ekranygq8.jpg

wiem ze nie z k800i ale tylko takie cus wyczaiłem ;)

DawidK510i
08-02-2008, 22:01
tak jak napisał rawilson nie opłaca się teraz zmieniać. :)

Luke_Slater
11-02-2008, 01:02
miałem k850i na początku grudnia z oprogramowaniem R1CA029 i szczerze mówiąc mocno się przejechałem na tym telefonie (pewnie dlatego, że miałem wobec niego bardzo duże oczekiwania). Pierwszym i najważniejszym jego mankamentem są naprawdę słabe zdjęcia i dziwna synchronizacja lampy z aparatem. Byłem przygotowany na to, że ten telefon w tym stadium oprogramowania będzie robił takie zdjęcia ale takiej tragedii to nawet nie dopuszczałem do myśli. Denerwowała też obudowa wykonana z "fortepianowego" materiału, która dosłownie zgarniała odciski palców (latem to musi być straszne). Do felernych dotykowych przycisków (reagujących też po naciśnięciu na ekran?) można się przyzwyczaić. Obudowa jest bardzo podatna na uszkodzenia. Mój W850i prawie w ogóle się nie porysował przez blisko rok a K850i w 2 tygodnie zgarnął 2 rysy na bocznej ściance gdzie troszczyłem się o niego jak o niemowlaka. Niepokoiło mnie też zamknięcie od baterii, które skrzypiało i nie było dobrze spasowane (w niektórych egzemplarzach to nie występuje). Telefon działa dość wolno (flash menu i animacje) i zdarzył się restart. Nie wiem na ile teraz oprogramowanie to zmieniło ale nie mam nerwów do tego modelu i radziłbym kupić K810i lub K800i jeśli zależy Ci na dobrych zdjęciach. Jedynie filmy K850i kręci na przyzwoitym poziomie (chociaż i tak W900i kręci jeszcze lepsze) podobnie jak W910i. Ostatnio po sprzedaży W850i nie mogę znaleźć dla siebie odpowiedniego telefonu... Od grudnia miałem (po sprzedaży W850i) K850i, W910i, W960i a teraz mam W580i :)

kavior
11-02-2008, 15:35
ja, jako posiadacz k850 mowie: nie, na razie nie. W sumie mi sie zawsze najbardziej podobal wyglad k800 - niby cegla, ale wyglad miala kozacki. No, ale to tylko gust, a wiadomo ;) dla mnie, jako dla milosnika marki k850 jest czyms, czym sie mozna wybic [tak, nikt ode mnie ze szkoly go jeszcze nie ma xD] :P i czekam na rewolucje. Byc moze daremnie, ale czekam.. ;)

Luke_Slater
11-02-2008, 22:26
no cóż... mi się bardzo podoba zielony K850i (jak na złość wtedy nie miałem wyboru i musiałem brać w wersji Velvet Blue) ale jeśli miałbym się na niego zdecydować to dopiero za jakiś czas i to z gwarancją u producenta. Wiem, że nie pozostawiam na nim suchej nitki ale nie będę zachwalał czegoś co na to nie zasługuje.

Jeśli ktoś mimo wszystko zamierza go kupić to polecam wykonać dwie czynności:

1. Samemu pobawić się nim np. w salonie Orange, przy czym sprawdzić jak nam się nim operuje.
2. Sprawdzić przed kupnem czy klapka od baterii się normalnie odmyka, nie ma luzów, nie skrzypi przy pisaniu smsów i się nie luzuje.
3. Obczaić dotykowe klawisze (czy działają normalnie).
4. No i na samym końcu porobić parę fotek przy użyciu lampy i dojść do tego czy jest wszystko w porządku.
5. Mieć do niego gwarancję u SE Polska.

SwieRZy
14-02-2008, 20:06
wg mnie jeśli chcesz poszpanować to kupuj, a jeśli mieć dobry fon to chyba lepiej k810i
ma więcej pamięci, lepiej odtwarza muze (albo tylko u mnie coś szwankuje) i zdjęcia mają ładniejszy kolor.

Franeek
14-02-2008, 20:14
jest mniejszy
Od czego? Od k850i?
Hahaha

SwieRZy
14-02-2008, 20:53
bleehh ;/ ..sorki pomyliło mi sie :P
teraz lepiej?

kavior
14-02-2008, 21:06
bleehh ;/ ..sorki pomyliło mi sie :P
teraz lepiej?

troche chamskie to bylo ze usunales, ale spoko.

wg mnie jeśli chcesz poszpanować to kupuj

telefon nie jest do szpanowania. Przynajmniej nie powinien byc.. jesli pokazujesz "jaki jestes BOSS, bo masz K850" to zapewne masz nierowno pod sufitem ;p

ma więcej pamięci

nie wiem, czy większa pamiec rekompensuje odczyt kart microSD. Bo jesli chcemy kupić na allegro M2 2GB to trzeba zaplacic jakies 100 zł. A ja za 2GB microSD dalem 45 [z przesylka] ;p

SwieRZy
14-02-2008, 21:21
no i mnie zrównał z błotem :P
1) soraski nikogo obrazić nie chciałem :]
2) ja fonem nie szpanuje, ale mam kilku kolesi którzy jak tylko mają nowego fona to co chwila "sprawdzają która godzina"
2.1) co do sufitu to psychiatra i psycholog stwierdził, że mogło być gorzej...
3) nie do końca rozumiem ostatnie, wszystkie bodajże czytają memory stick micro...i k800i i k810i i k850i.

rawilson
15-02-2008, 16:07
ale MicroSD odczytuje TYLKO K850i - a są one sporo tańsze :)

SwieRZy
15-02-2008, 18:01
jesteś pewien? mam k850i i w zestawie dostałem 512mb memory stick micro... nie znam sie na fonach, ale wydaje mi sie że raczej nie może czytać dwóch różnych kart.
Poza tym nawet na telepolisie jest napisane że ma czytnik tylko na memory stick mircro.

http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1208

no a że są tańsze to wiem, ale te drugie tez powoli tanieją, na szczęście :]

kavior
15-02-2008, 18:24
tylko że jest problem.. Sam mam 2GB microSD.

SwieRZy
15-02-2008, 18:36
bania...to najlepiej se kupić i sprawdzić, jak wepchne ją to się zobaczy czy na serio działa.
Tylko dziwne, że na telepolisie nie piszą o tym nic :|

kavior
15-02-2008, 18:46
http://pl.youtube.com/watch?v=Dia85CqafKE

SwieRZy
15-02-2008, 18:53
ooo....i właśnie rozwiązałeś mój problem, normalnie lece do sklepu :D

kuki
16-02-2008, 17:42
xD dobre :) Ja miałem w zestawie 512mb micro ! Ale to są M2 xD A kupiłem 4gb micro ale SD :P Swierzy- po prostu masz jeden slot ale czyta na dwa fronty (sciezka u dołu na Micro SD a na górze na M2 ) I odrazu mówię że niezależnie jakiej wielkości wsadzisz (i ile zapakujesz) to sie nie wiesza :)

A polecając te dwa fony to... nie mówcie mi ze k800i jest teraz lepszy ... bo to troche aż głupie.

Rozumiem pierwszy soft był beznadziejny nie synchronizował lampy z aparatem, zamulał itp. ale R1ca037 juz jest w miare ok :) No a teraz oczekuje się na nowszy niż 038 w tygodniu :D

K850i- nie ma mniejszego wyświetlacza (jak można tak mówić?) ma taki sam wielkościowo jak k800i. (sprawia wrażenie większego dzięki poliwęglowej obudowie), ogólnie lepsza jakość dźwięku z fajnym Bass-em :) Naprawdę fajnie gra.

A zdjęcia z k800i no chyba po super zmodowanym camdriverze sa lepsze xP (k850i- testowe softy więc czego wymagacie?)

Luke Slater - współczuje Ci że kupiłeś go niedość że nie w takim kolorze jakbyś chciał to na dodatek z najbardziej okrojonym softem... (myśle że zbytnio nie wiesz co chcesz) ja na Twoim miejscu bym poczekał trochę lub kupił kredyt i cieszył się fonikiem :) (a nie teraz jedziesz z w580) chyba ze sprawia ci frajde takie zmienianie :)

Pabloooo
05-04-2008, 11:42
A ja ci go jednak polecam, uważam że to fajny telefon