View Full Version : K750i nie wstaje
grzesiek-16
09-02-2008, 10:32
Witam.
Mam pewnien problem zawsze wszystko wychodziło, aż do wczoraj poszedłem do qmpla i u niego wgrywałem sobie softa do fon'a bo coś mi szwankował. Po wgraniu main telefon wogole nie reaguje ani na ładowarke, ani na kabel (komp go wogole nie widzi). Prosze o pomoc bo fon jeszcze jest nowy.
Wyjmij baterie na jakiś czas.
Naładowana jest?
I spróbuj.
Tomik232
09-02-2008, 11:34
Może spróbuj wgrac dobrą paczke Custom
Jak? Jak mu komp nie wykrywa telefonu? ;]
grzesiek-16
09-02-2008, 11:58
robilem juz z bateria. U niego i u mnie tez nie wykrywa wogole jak podpinasz fona. Ladowarka tez nie laduje tzn nic sie nie dzieje jak podepne.
--==EDIT==--
Wgralem mu samego MAIN'a i potem juz nie wstal CID oczywiscie mial 49 i wgrywalem mu od 49
Lepszą rzeczą będzie jak Podłączysz go pod Phone xS 3.2 lub se tool (też mi kiedys fona nie czytało... ale po wielu próbach zaskoczyło!!! )
Próbuj!!! Bo fon po prawidłowym wgraniu main musi się obudzić :) (a może Rest xD?)
rawilson
09-02-2008, 16:35
Phone xS 3.2
Boże broń! Ta wersja ubija telefony - jak juz XS++ to 3.1
kociokwist
09-02-2008, 21:16
ja też mam znowu taki problem, tel sie nie wlącza, instalowanie USBFlash nic nie daje, wszystko przez wgrywanie patcha dzieki ktoremu przycisk on/off daje mozliwosc zmiany profilu... teraz nawet komputer nie rozpoznaje mojego SE... z baterią też próbowałem, wyjąłem na 5 minut (naładowana byla na maksa...)
głupi jestem, głupi głupi głupi...
pzdr
Rawilson (dzis jestem troche zmętniony :/ ) weź zmień to oznaczenie Phone xs na 3.1 (3.2 nawet nie testowałem)
kociokwist - patchem nie ''ubijesz'' fona! Próbuj z flashem a nie sie oskarżasz.
kociokwist
09-02-2008, 22:00
no bo szczeże mowiąc to patcha jak wgrać... pobieram, a tam jest kod... ja wklejam go do notannika i zapisuje w formacie .vkp, nastepnie wgrywam setoolem, tak jak to pokazane w temacie o setoolu... właśnie po tym tel nie chciał się włączyć... co zrobiłem źle?, co trzeba zrobić zeby dobrze wgrać patcha?
A jaki masz soft? Może SE Tool nie ma resta do twojego softu ;)
kociokwist
09-02-2008, 22:16
rbc002... owszem ma, bo teraz softa wgrałem udało się, lecz cały czas nie wiem co z tym patchem...
Wgraj innego patcha i sprawdź czy fon odpala albo wgraj tego patcha co chcesz tylko, że farem ;) Winowajcy mogą być dwaj - albo tel albo SE Tool ;)