View Full Version : K750@W800 nie właczy sie
Witam was kolega dał mi swojego k750i zebym przerobił do na w800>nie jestem poczatkujacym i wiem o co chodzi poniewaz mam taki sam telefon i duzo juz się z nim bawiłem.Wczoraj wgrałem mu to oprogramowanie i patcha na simlcka i wszystko chodziło do czasu az oddałem go serwisu do wymiany joy'a.Wymienili mi tego joy'a ja właczam telefon a tu mi tylko miga ekran na biało.Wracam do serwisu i tam mowia ze soft padł i ze to nie ich wina jednak wgrali mi za darmo od k750i.Na lefonie jest simlock z plusa a ja mam karte z ery i nie mogłem sprawdzic czy wszystko chodzi.W domu wgrywam patcha na simlock i telefon znowu pada wgrywam mu od nowa soft od w800i i wstaje muzyka gra jednak niemoge sprawdzic innych funckji bo mam karte z ery.Wgrywam znowu patcha na simlock i fon dalej sie nie chca właczyc dochodzi ekranu startowego i tyle wgrywam kopie GDFS i nic to nie daje.
Prosze o pomoc bo musze na poniedziałek zrobic tego fona
rawilson
09-02-2008, 16:19
na moje to w serwisie spartolili cos na plycie głownej i tylee - idz, zrób awanturę (tylko to zwykle działa) i niech naprawiają!
wgrałem jeszcze raz oprogramowanie i tego patcha na simlock i pisze "Błąd konfiguracji.Skontaktuj się z operatorem sieci lub centrum usług.Moze ten patch jest zły
Edit:
Wgrałem jeszcze raz kustomizacje wszystko się ladnie włacza lecz później zamiast właczyc fona pisze "Zaczekaj" Telefon się właczył ale strasznie muli
rawilson
09-02-2008, 16:31
http://se-center.info/showthread.php?t=47107
edit. jesli reflash nie pomoga plyta jest walnięta!
wgrałem juz kustomizacje
edit:
Telfon sie właczył i chodzi ale muli strasznie
włacza mi sie ten telefon ale potrzebuje na to jakies 5 min
edit:
juz mi ręce opadają wgrałem jeszcze raz to oprogramowanie i tego patcha na simlock i telefon sie właczy wszystko pisze "zaczekaj"poczekam 5 min i się włącza
Ale potem jak go na nowo włączasz to też tak długo?? Może wyciąg Memory Stick
Memory stick wyciagniete jak wgram nowego softa to telefon sie raz właczy i tyle
rawilson
10-02-2008, 00:17
ile razy mam pisac ze cos zwalone na plycie jest?
czxyli co mam isc do goscia z serwisu i powiedziec płyta zwalona?juz raz mi wgrał z wielka łaska oprogramowanie choc wcale o to nie prosiłem.Mozna przy lutowaniu joya cos takiego zrobic?
rawilson
10-02-2008, 00:21
mozna. jak ci za mocno plyte wygrzali to mogli ruszyc bga - mi tak plyte wygrzali ze stoili złacze mspd... polskie serwisy...
Ja ich tam rusze w poniedziałek i zobaczymy co powiedza.Bede o wszystkim na biezaco informował
edit:
Niesamowite telefon sie naprawił.Wyciagnałem z niego baterie na cała noc i chodzi ciekawe jak długo chciałbym zmienic soft na w800i tylko boje sie ze znowu zrobie to samo
zacytuje wam co mi napisał na gg
"Jasne bo robiłem to pierwszy raz. W takim razie poproszę o podanie tej ekspertyzy na piśmie. Do czasu jak takowej nie otrzymam nie wykonuję żadnych robót. Łączę pozdrowienia."
rawilson
11-02-2008, 15:54
na drugi raz edytuj posty - teraz je scałiłem ja :) a kto ci tak pisał? serwisant?
chciałem zeby sie moj temat przesunał do przodu.A tak mi napisał ten serwisant po tym jak mu napisałem na gg ze to nie wina softa tylko płyta przegrzana.Zostawił go sobie jeszcze do sprawdzenia.Poradzcie co robic isc do tego rzecznika?
rawilson
11-02-2008, 16:18
na razie nie rób dymu... niech no sprawa się wyjaśni... moim zdaniem rzecznik za szybko nie pomoze a za ekspertyzy w pierwszej kolejności zaplacisz ty - co najwyzej potem bedziesz mogł sie domagać zwrotu - no i pytanie - czy warto?
no nic zaczekam
edit:
Napisał ze telefon do kosza i on nie bedzie naprawiał
Ale to jego obowiązek, nie?! Rozwalił ci i masz go wyrzucić? Leć tam i zrób aferę... Albo przynajmniej spokojnie wytłumacz, że nie masz zamiaru tego robić. :P
Juz tłumaczyłem nie mam kasy na ekspertów i jak znam tego człowieka to mnie adwokatami zacznie straszyc i tyle
rawilson
12-02-2008, 12:45
watek zamykam. w razie czego jak autore bedzie chcial cos dopisac prosze o kontakt pw.