View Full Version : jak "wyciagnać" soft z telefonu
jak w temacie jest jakis sposób zeby wyciagnac soft z telefonu z wszystkimi plikami które mam aktualnie wgrane? tzn wyciagnać sam folder FS z pamieci telefonu (potem juz sobie poradze)
W farze możesz spróbować przenieść cały FS na dysk, ale nie wiem na 100% czy się skopiuje. Możesz też skopiwać wszystko osobno :)
Da za pomocą programu GExtract ;)... Ale nie powiem dokładnie co dalej sie robi z tym plikiem co powstanie bo nie pamiętam ;P
korba1 - wiesz ile czasu by to zajęło xD
rawilson
09-02-2008, 21:07
GExtract to co najwyzej mozna przewalic softa z bin, mbn, fbn na raw i to oczywiscie z plików na kompie :)
farem sie nie skopiuje bo plik zajmuje 0 kb
''farem sie nie skopiuje bo plik zajmuje 0 kb''
i far go nie chce wziąść?
nie o to mi chodzi!! chodzi mi o wyciagniecie plików z TELEFONU a nie o wyciaganie ich ze sciagnietego wczesniej firmware
czyli o zczytanie plików FS z telefonu
prosciej nie potrafię wytłumaczyć...
Zostaje to co napisałem - Farem wszystko osobno - jeśli masz czas xD
mam k800 a to db2020... a wszystkie pliki skopiowane przez fara z tej platformy maja 0 kb!!
Zależy jakie pliki chcesz skopiować ;) Camdriver?? Akustyka?? SMS??
rawilson
09-02-2008, 22:58
specjaliści. jest sposób i na db2020 - wgryasz quick_acces'a pod swoj soft i w jd flasherze wchodzisz do fona przez qa2020 > bfs - teraz juz mozna normalnie kopiować pliczki - i nie bedą miały 0 kb!
hmmm... wgrałem se toolem quick access patch pod swój soft (wygenerowałem przez qmakera) sciagnałem JDFlasher z se-center.pl i uruchamiam...F2+alt - just da flasher - qa2020 - dcu-60 - predkosc max i mam błąd przy wchodzeniu w bfs...setdirectory<serdir<setmode<doscript<qhldr<getloader<can't read loader 2020_prologue
karaczan
10-02-2008, 12:25
mam dokladnie to co snopper, rozwiazania nie znalazlem, mozliwe ze wine ponosi vista, a ty snopp na jakim systemie latasz??
rawilson
10-02-2008, 14:25
a próbowaliscie zczytywał liki skryptem przez se toola?
a próbowaliscie zczytywał liki skryptem przez se toola?
jak?
uzywam windows XP
rawilson
11-02-2008, 16:46
nie czytało sie pliku readme
gdfsread:00000013
gdfsreadbinary:00000013
gdfswrite:00020CBF31453057000000003201
chdir:/
readfile:/tpa/preset/log.txt
readfile:/tpa/preset/system/language/ru.lng
readfile:/tpa/preset/system/security/Settings.bin