View Full Version : Bateria :/
KoRnKuba
10-02-2008, 21:00
Witam.Mam taki problem.Otóż gdy zwrócili mi telefon z gwarancji wszystko działało ok,do czasu gdy za 2 razem podłączyłem telefon do ładowarki wyskoczył mi komunikat "ładowanie obca bateria".Ja w gniew wpadłem wielki poniewaź gdy baterie kończę ładować to ona po 10 min użytkowania (tfu!nawet nic nie robienia!) bateria wyczerpuje się prędko..I są na baterii pokazywane tylko 2 stopnie wyczerpania!Że jest wyczerpana ponad połowa baterii i że jest rozładowana.Bateria ta trzyma mi około 5-6 godzin.Mogę iść z tym na gwarancje i zbesztać tych od naprawy?? ;]
Dzięki za pomoc.
Jak najbardziej, należy walczyć o swoje:) Idź i oddaj na gwarancje.
KoRnKuba
10-02-2008, 21:24
:D dzięki, a nie zadałem najważniejszego pytania: Czy wiecie co sie stało?Co się mogło zepsuć?Czy to wina nowego oprogramowania?
sprawdź czy styki od baterii są czyste, szczególnie ten środkowy.
KoRnKuba
11-02-2008, 16:36
Heh no dzięki Ci było prawie dobrze ;] Przeczyściłem styki i mi wyskoczyło :Ładowanie Sony Ericsson" ja uszczęśliwiony chciałem sprawdzić czy to nie przypadek,lecz niestety to byłprzypadek..Nadal jest tak samo.. :/
moonsc4p3
13-02-2008, 11:38
Baterię Ci zmienili :>
W normalnym, autoryzowanym serwisie zapisuja numer baterii jaka oddajesz i ta sama musza Ci zwrocic, chyba ze wymieniaja Ci na nowa.
KoRnKuba
22-02-2008, 22:27
Ech,problem wrócił..Przyszedłem po odbiór telefonu,a oni mi z tekstem że serwis nie znalazł usterki, i że muszę do nich jechać dam do serwisu i im to pokazać..Ech ja nie wiem jak to możliwe..?
Wierz mi, są firmy które robią sobie większe jaja z użytkownika gwarancji.
Czekam na dalsze info o baterii i telefonie :P