PDA

View Full Version : problem z j. polskim ę i ą

d_singe
13-02-2008, 22:37
Hej
Kiedy kupowałem fonik sprzedawca wgrywał mi język polski do telefonu. Ale po ok. 3 miesiącach używania zauważyłem, że jednak nie dokońca jest polski. Bardzo często przeglądam neta za pomocą wbudowanej przeglądarki www w telefonie i przy ą, ę pojawiają się jakieś dziwne znaczki, taka sytuacja powtarza się plikach mp3 gdzie a tag są ą, ę natomiast ó wyświetla się poprawnie.
czy w też tak macie??

Jackal PL
13-02-2008, 22:48
Ja mam w810i, ale też mam polskie oprogramowanie (nie brandowane) i też mam np w nazwach MP3 tagi zamiast "ę" czy "ą"... Myślę, że to siedzi w tym cyfrowym zapisie czy coś. Co do przeglądarki to nie wiem bo nie korzystam z tej w telefonie.

kavior
14-02-2008, 00:04
być może coś z czcionką jest nie tak.

d_singe
14-02-2008, 18:06
hmmm ja czcionek nie wgrywałem żadnych nowych. mam standardową. na stronach www zamiast ę i ą pojawiają się małe kwadraty dokładniej mówiąc. Hmmm jak ktoś korzysta z neta w komie to może sprawdzić czy na onecie ma takie kwadraty?? może tak jest wszędzie.

m4rv1n
14-02-2008, 19:02
Nowy sms -> Więcej -> Opcje pisania -> Znaki narodowe -> Włączone

Spróbuj....

d_singe
15-02-2008, 20:46
mam poustawiane na j. polski czyli pisanie sms oraz j. telefonu.
Zauważyłem, że w Operze są polskie znaki. ale nie wiem dlaczego opera jest dość powolna, w standardowej przeglądarce www na telefonie stronki wczytują się 3x szybciej niż w operze dodam, ze mam zasięg 3G.
Macie jakieś inne porady, co do mojego problemu??