View Full Version : pękające klawisze w580i
siemka, moze ma ktoś z was se w580i i mógłby wstawić fotkę pękniętych klawiszy? będe prawdopodobnie miał ten telefon. słyszałem że pękają w nim klawisze ale nieznalazłem na googlach żadnej fotki jak to wyglada.
pzdr
Dowiedz się w jakim tygodniu został wyprodukowany - jak po 37 to raczej możesz kupować spokojnie. Słyszałem że to naprawili właśnie po tym okresie czasu ;)
chodziło mi o to czy mógłby ktoś wstawić jakąś fotke takiego klawisza?
google > grafika > w580 broken keypad
Luke_Slater
14-02-2008, 20:07
Dowiedz się w jakim tygodniu został wyprodukowany - jak po 37 to raczej możesz kupować spokojnie. Słyszałem że to naprawili właśnie po tym okresie czasu ;)
Zmienili skład plastiku z którego jest wykonana klawiatura ale nie do końca to pomogło ze względu na budowę całego mechanizmu. DO dnia dzisiejszego zdarzają się pęknięcia klawiszy w W580i. Nie jest to już w chwili obecnej tak powszechna dolegliwość jak było to na początku ale jednak warto zaznaczyć, że ciągle może się to zdarzyć. Najlepiej nabywać telefony po prostu z gwarancją skoro ściągnięcie sim-locka jest w tej chwili możliwe do zrobienia za darmo w domciu :)
SE ma nowe klawiatury, ktore nie pekaja. Sa oznaczone z tylu nadrukiem i po tym mozna je poznac. Montowane sa w nowych w580, ale moze sie zdarzyc, ze kupisz ze starej partii i klawiatura moze wtedy peknac. Dlatego warto jest miec gwarancje, gdyz wymiana klawiatury odbywa sie w jej ramach.
Tu masz przyklad fotki tego telefonu z peknieta klawiatura:
http://mobiltelefon.ru/i/other/august/24/sony_ericsson_w580i_broken_keys.jpg
dzięki. będe miał w580 prawdopodobnie w marcu więc mnie minie ta wada (bede brał nowy w erze :) więc bedzie na gwarancji)
karolczak_g
17-02-2008, 14:29
ja miałem to samo dokładnie, ale dość szybko i bezproblemowo mi wymienili klawiaturę wiec nie narzekam
albert51
18-02-2008, 10:02
ja mam telefonik juz miesiąc z tej nowej parti i klawisze nie pekaja - jak na razie:)
słyszałem ze z tej starszej parti to juz po 2 tygodniach pękały
burson88
18-02-2008, 12:24
ja nie wiem z której partii mam telefon ale mam go już jakieś 2 miesiące i pekły mi 2 klawisze, a poza tym wciska mi sie wyświetlacz do środka :| dzisiaj ide z nim do ery...
MI tez płękały i oddałem ja na gwarancji i mi wymienili na powycierane i popękały znowu po miesiącu więc zamieżam znowi wymienic mozę te będą dobre ;
telemah1
16-03-2008, 20:01
mi opócz klawiszy alfanumerycznych pękło mocowanie (zabezpieczenie) klawiszy funkcyjnych (wstecz i C), brzydko się odginają przy naciskaniu i wygląda, jak by miały odpaść - w tej chwili tel. jest w serwisie - zobaczymy czy i to wymienią
wymienili tylko klawisze numeryczne - pozostawiając funkcyjne bez zmian (nie zauważyli ?? :rotfl: ) :evil:
W SE W580i klawisze penkaja :s sam mam i dobrze wiem po 2 miesiconcach 3/5/9/2/1/4/7 sa pękniete :((
telemah1
01-04-2008, 08:52
faktycznie - strasznie się czyta "błendy" ortograficzne - szczególnie powtórzone 2 razy ...
Chcialem wyprwadzic was z bledu -pekaly i pekaja. Pracuje w serwisie SE i czesto po wymianie kontrola jakosci testujac telefon polamie NOWA klawiature i znow ja wymieniamy:smile3:
XLUD, skoro pracujesz w serwisie powinienes wiedziec, ze pekac moga klawisze ze starej serii - bez zadnych oznaczen na klawiaturze. Nowe klawisze z kropkami lub nadrukiem R4A sa poprawione, owszem moga peknac ale zdarza sie to o wiele rzadziej, do tej pory widzialam tylko kilka nowych peknietych klawiatur.
BTW, gratuluje kontroli jakosci ;)
Pzdr
Ten telefonik jest bardzo ładny,wręcz idealny,ale wydać 600/700 zł. i widzieć na nim jakieś ślady pękania (nie z mojej winy,tylko z winy niedopracowania twórców),to już kiepska sprawa :smile3:
Chociaż nie powiem,bo strasznie mnie kusi,żeby sobie go zakupić ;)
NO i znowu mi pękły mozę teraz dostane te z nowej seri ;]
a mnie pekły klawisze i niedziałały klawisze "c" i wróc wiec wyminili mi cały teleefon :) licze ze juz takiego czegoś nie bedzie
telefon z niby nowej serii, a klawisze i tak pekaja;/;/ mi 5 i 9 :(
telemah1
30-04-2008, 23:20
Od wymiany minął juz ponad miesiąc, a klawiaturze nie daje zbytnio odpoczywać i jak na razie klawisze całe :)
kupilem telefon w kwietniu i po 4 dniach telefon byl w serwisie 2 tyg( nie z winy klawiaturki ) i po odbiorze z serwisu pekla po kilku dniach :(
maciejko91
08-05-2008, 14:04
Mam pyt bo mi juz 2 razy pekly czy za 3 razem moge wymienic telefon na inny model?
Możesz wymienić chyba ale nie radze ci tego ponieważ będziesz musiał czekać ponad miesiąc na nowy telefon !! czyli lipa lepiej opchnoć na allegro i tam tez kupic nowy
maciejko91
09-05-2008, 21:12
Wiesz ja bym nie chcial go sprzedawac bo mi sie pod wzgledem funkcji i w ogole strasznie podoba;] No ale te klawisze mam zamiar sprzedac i kupic k810i albo k800i
kasia_CT
10-05-2008, 21:03
hej!! ja mam ten sam problem. kupilam tel. 2 tyg temu i juz pekly mi 2 klawisze ;/ kupowalam ten tel. przez internet [ ale nie przez zaden EBay czy cos w tym stylu, tylko prosto od sieci ] i nie jestem pewna czy jest na takie tel. gwarancja zeby mi mogli ta klawiature wymienic.
oj tam wszyscy żalą sie że im pękają a ja mam juz równe 2 miesiace telefon z sieci era i nie widzę śladów pęknięć :D
mam tel z ery i taki problem... właśnie pękł mi klawisz 2(dwójka) i mam takie pytanie czy na 100% uznają to na gwarancji i co zrobią? wymienią obudowę czy dadzą nowy telefon ? Pozdro... a i zapomniałem... czasem mi głośniczek trzeszczy a czasem wogle nie działa a czasem jest wszystko ok... na gwarancji wymienią od razu głośniczek ?
maciejko91
26-05-2008, 18:49
Klawisze na bank. Z glosniczkiem nie mam pojecia;/
no głośniczek mi tez trzeszczy :/ jak słucham muzyki to wszystko spoko ale jak dzwonie albo ktos do mnie to nawet dzwiek sygnału juz trzeszczy :/ chyba zaniose do ery :/
oski_louren
28-05-2008, 18:46
ja np. tel mam 2 i pol miesiąca ( fakt ze klawiatura chodziła na pełnych obrotach) i jak na razie pękła jedynie "szóstka" :D
mietek22
01-06-2008, 15:27
mi pekł klawisz nr 2 no i oczywiscie starł mi się '' jojsitic'' nie wiem czy to podlega pod gwarancje prosze o odpis
leito9802
01-06-2008, 19:58
ja też mam z ery nowy i pękaja:(
daniel91
01-06-2008, 20:36
ja mam ten telefon z nowej serii i klawisze mi pękają, zarazie tylko "5" ale zaczynam zauważać ze pękają następne a poza tym to telefon fajny :D
mamomleka
01-06-2008, 21:16
Muj kumpel go ma już 3 miesiące i żaden jeszcze nie pękł ! : ]
Jasne ze klawiatura podlega gwarancjii- to jest wada fabryczna i wiem SE lady ze niby usunieta ale ja jakos zadko trafiam na nie popekane- a wiekszosc jest po 07w33. Od 2 miesiecy naprawiam tylko te telefony (w580 i s500) i zaczynam powoli sadzic ze cale one sa wada fabryczna!! Kilka podpowiedzi:
-jak nie dzialaja wam funkcyjne, C, back, menu to zazwyczaj "wystarczy" nacisnac pod LCD po prawej stronie logo operatora albo Symbolu W(walkman) jak nie macie logo :D
-gdy nie lacza wam klawisze numeryczne trzeba docisnac naklejke pod bateria w okolicach napisu TYPE(zlacze klawiatury)
-na tej naklejce jest prostokatny otworek-czujnik wilgoci. czerwony=zalany.
-przy popekanych klawiszach wymienia sie tylko te "mechaniczne" klawisze- one nie maja polaczenia elektrycznego z plyta(tak jak np te gumowe w pilotach)
-LCD tez czasem sie rozlacza-zlacze jest pod nim mniej wiecej w lewym gornym rogu
Widzę że pracujesz w Serwisie to może wiesz czy gwarancji podlega trzeszczący głośniczek :/ telefon nigdy nie spadł
No ja mam w580 od listopada i dopiero teraz pękły mi te klawisze (7,3,*,#)lecz po tym co słyszałem i widziałem, że ta „fabryczna wada” nagminnie się powtarza będę oddawał na serwis i w ludzi. Zastanawiam się nad SE w660i XLUD nie wiesz jak one są pod względem awaryjności ?
na pewno sa mniej awaryjne od w580
radzio_W580i
13-06-2008, 14:54
czesc mam telefon z 4/5 miesiecy i dalem na chwile pograc koledze i K***wa muslalem ze mu łeb urwe pekly mi 4 i 6 koles mi odda kase ale nie moge znalesc takiej klawiatury czy tam płytki mozna ja kupic bez problemu w sklepie z akcesoriami??? czy nie na allegro.pl jest jedna ale w koloze pomaranczowym:| a ja mam ten szaro-błękitny fona mam z angli i zdjalem sima i niemam gwarancji pomocy
maciejko91
15-06-2008, 13:30
Chyba bedziesz do serwisu musial oddac i im zaplacic bo klawiatury raczej na allegro nie znajdziesz;/
Micardis
18-06-2008, 23:43
Mam pytanko: telefon byl brany w erze na firme ojca ale ja zdjalem simlocka bo mam jeszcze umowe z zetafonu. Czy teraz mam jeszcze gwarancje w erze na tego fona?
maciejko91
19-06-2008, 17:31
Raczej nie;/ Ale mnie to zastanawia:P Bo przeciez gwarancje sie dostaje od SE a nie od ERY wiec SE nie powinien zerwac;]
telemah1
19-06-2008, 22:28
zdjalem simlocka = utrata gwarancji
ale w razie problemów możesz poprosić o ponowne "założenie" SIMlock'a - wtedy gwarancja "wraca"
maciejko91
20-06-2008, 07:13
Tylko ciekawe ile wezma za takie cos;p
telemah1
20-06-2008, 08:05
Tyle, ile za zdjecie SIMlocka ;)
nie dość że klawisz mi pękł po 15 dniach od kiedy go kupiłem, to w dodatku co chwile pokazują mi sie przekłamania na ekranie i jak zasuwał telefon to słysze taki jakby zgrzyt i muszę wyłączyć telefon i znowu go włączyć zęby było znowu bez dźwięku byłem w sklepie gdzie kupiłem i powiedzieli i ze go wyślą do warszawy i ze za 3 tygodnie będzie, nawet mi telefonu zastępczego nadadzą, ale mnie to denerwuje jadę na wakacje ze zepsutym telefonem. Cholera jasna :/ :evil: (NIGDY MI TELEFON ZA ZIEMIE NIE UPADŁ)
mOoniŚś_xD
29-06-2008, 13:12
mi popękały juz prawie wszystkie ;// _ oddam na gwarancji moze wymienią juz na te z nowej serji
Ja mam ten telefon mi tez popękały wszystkie klawisze ...Jak dałem go do naprawy (ale z innych przyczyn nie mówiąc o pękniętych klawiszach) wymienili mi za darmo...Ale jak pękają to pionowo...
jo ? za darmo wymienili ? a ja myslalem ze za darmo to tlyko w ryja dają
A które popękane klawisze są na tym zdjęciu co do nich link podała SE Lady?Bo te światło tak dziwnie zaświeciło na telefon:D:D
ja mam koma od początku grudnia 07 :) i all git :) super telefonik polecam :)
Na tamtej fotce masz pekniete klawisze 1 i 3 - to widac (takie zalamanie na strukturze)
telemah1
09-07-2008, 21:57
mi opócz klawiszy alfanumerycznych pękło mocowanie (zabezpieczenie) klawiszy funkcyjnych (wstecz i C), brzydko się odginają przy naciskaniu i wygląda, jak by miały odpaść - w tej chwili tel. jest w serwisie - zobaczymy czy i to wymienią
wymienili tylko klawisze numeryczne - pozostawiając funkcyjne bez zmian (nie zauważyli )
Ostatnio edytowane przez telemah1 : 21-03-2008 o 07:39. Powód: aktualizacja danych
No i stało się po 3,5 mies. znowu pękł mi klawisz -> teraz oddam z zaznaczeniem wymiany także funkcyjnych
jak masz gwarancje to Tak Wymieniają za darmo , ja mam w5408i od grudnia 07 i 0 problemów . Może nie dbacie o telefon ^^ SE to nie nokia o ścianę nim nie walcie :P
mam ten sam problem tyle że klawisze miałem już wymieniane 2 razy!!!;/ telefon kupiłem w listopadzie a na początku stcznia już musieli mi je wymienić po 2 miesiacach to samo ehh...;/ jak narazie peklo mi 6 klawiszy ehhh
abc-k750
24-07-2008, 10:54
http://www.arus89.republika.pl/centrumse/w580i.JPG
a ja mam taki problem ze czasami nie czyta karty czy to tez jest wada fabryczna ze psuje sie czytnik ms2
a telefon zeby oddac na gwarancje to trzeba zaniesc do salonu ery w ktorym sie kupilo czy mozna do inneg
oddsac mozesz do autoryzowanego serwisu SE a m2 jak jest duzo na niej danych to dlugo rozpoznaje. Ps w serwisie m2 ci sformatuja i wgraja nowy soft=utrata danych, CID 53
ale mi chodzi czy moge oddac do bliszszego salonu ery aby oni przesłali go do serwisu SE
no możesz tylko im gwarke daj !
No niestety mój se tez odwiedzil serwis ....
Po dwóch tygodniach uzytkowania pękł klawisz nr 4 ;/
Wrocil jakis czas temu i mam nadzieje ze juz nie odwiedzi ten telefon serwisu :D
Pozdrawiam ;D
hubert25
31-07-2008, 22:56
Mam ten telefon od 1,5 tyg kupiłem go w Niemczech i już mi pękł klawisz nr. 2;/ ciekawe który będzie następny? Jak myślicie :D:D;)
hmmm
u mnie byla 4 a potem 6
lukasz_jl
09-08-2008, 22:12
Mi pękł klawisz "2" i juz zaczyna schodzić w dół bo troszke jest naruszona "5". I mam takie pytanie: czy użytkowanie telefonu z pękniętymi klawiszami może coś uszkodzić na tej płytce pod klawiaturą bo nie mam gwarancji a samemu nie uśmiecha mi sie wymieniać.
Misiak22
10-08-2008, 12:15
na allegro są klawiaturki i to w różnych kolorach niebieski pomarańczowy a nawet widzialem różowe do wersji pink xD
a mi pękło 8 klawiszy, a już następny w kolejce chyba ;d
do tego z klawiszem 5 jest tak, że najpierw się złamał jak poprzednie a potem złamała się jego jedna połowa i odpadła xDD
kto pobije? ;P
trza oddać do tego serwisu bo to naprawde wkurzające sie robi, bo telefon nie taki stary a wade ma tragiczna...
-Keyshia-
10-08-2008, 23:41
hej a jesli nie mam tela na gwarancji to ile zaplace za wymiane klawiatury w serwisie?
robson510
11-08-2008, 11:01
Ja mam ten tel. prawie 2 tygodnie ale "7" pękła mi po tygodniu oddałem go na gwaracje i juz wszystko ok ale szczeze mówiąc to nic nieprzeszkadzało to w pisaniu esów:)
Mi tam wszystko działa OK ;P zero złamanych klawiszy i zero trzeszczeń w głosniczku :P jakas felerna partia mmusiała być :P mogliście poczekać :)
:w:
Tak czytam te posty to wniosek jest jeden SE jest do d.....y a szkoda bo chciałem zakupić ten model W580i i nie wiem co teraz zrobić.
maciejko91
12-08-2008, 16:24
Do du.py sa tylko klawisze;p
telemah1
12-08-2008, 17:56
Mi pękł klawisz "2" i juz zaczyna schodzić w dół bo troszke jest naruszona "5". I mam takie pytanie: czy użytkowanie telefonu z pękniętymi klawiszami może coś uszkodzić na tej płytce pod klawiaturą bo nie mam gwarancji a samemu nie uśmiecha mi sie wymieniać.
nic się nie stanie - tylko może Ci to przeszkadzać
hej a jesli nie mam tela na gwarancji to ile zaplace za wymiane klawiatury w serwisie?
możesz zakupić kalwiaturkę na allegro, a wymienia się ją podważając (np. paznokciem) część plastikową na dole telefonu (tę z otworkiem na mikrofon), wyjmując zabezpieczenie metalowe klawiatury (b.łatwo i bezproblemowo) no i samą klawiaturę
To co miesiąc będziesz wymieniać klawiaturę? to jest trochę bezsensu.
telemah1
12-08-2008, 18:11
To co miesiąc będziesz wymieniać klawiaturę? to jest trochę bezsensu
nie rozumiem trochę - dlaczego co Miesiąc ?? ?? ??
jeżeli chodzi Ci o dostępność klawiatury - to cofnij się kilka postów wcześniej - jeżeli dobrze pamiętam, to XLUD sprzedaje klawiatury m.in. do W580, poza tym dostawa z allegro lub innych to nie tydzień, bo często takie rzeczy kupuje się poprzez opcję KupTeraz i masz na drugi, trzeci dzień w domu ...
Przecież co chwile one się łamią. Forumowicze piszą że jak kupią nowego fona to po paru dniach się wyłamują i zaraz idą na gwarancje i znowu się wyłamują. I tak na okrągło.
A myślisz że te z allegro są jakieś wyjątkowe?
Pytam się szczerze i nie wyśmiewam się z Ciebie. Poprostu chcę kupić ten telefon z allegro (nowy) ale cholerka ochota mi odchodzi przez ta klawiaturę.
maciejko91
13-08-2008, 09:17
My wymieniali 1 raz 2 tyg po zakupie a potem chyba po 3 a teraz sie chyba 4 miesiac trzymaja bez problemu
telemah1
13-08-2008, 15:32
A myślisz że te z allegro są jakieś wyjątkowe?
pewnie takie same jak inne ;)
mi po wymianie (w serwisie, bo mam gwarancję) pierwszy raz wytrzymały ok 3,5 mies., niestety znowu pękły i od drugiej wymiany minął niecały miesiąc - na razie OK
zawsze możesz kupić W910i -> jest lepszy, nie ma problemów z klawiaturą, Walkman 3.0 motywy i gry ShakeControl, 3G ... , a różnica w cenie jak na obecną chwilę nie jest powalająca
rawilson
13-08-2008, 20:54
klawiatura zarówno w w580 i s500i pekala do ktoregos tygodnia produkcji - od dawna jest to wyeliminowane, poza tym gwarancja se to obejmowała :)
Misiak22
14-08-2008, 17:23
myśle że raczej powinny bo były wystawiane przez sklep licencjonowany sklep sonyericssona który sie mieści w warszawie na ul.Leszno 34/36
a to jest link.http://www.sonyerisson-sklep.pl
Misiak22
14-08-2008, 17:31
a generalną wadą k700i są właśnie pękające klawisze.
Stary mojego zioma sobie zaaplikował k700i i klawiatura wymiękła mu już po dwóch tygodniach totalna porażka:yyk: