View Full Version : Wady
Miszel18
15-02-2008, 18:03
Jakie sa najczesciej spotykane wady w modelu K510i??????
Jak nie szanujesz to joistick ...
A tak to najczęściej pada soft od przepełnionej pamięci np.
Miszel18
15-02-2008, 19:32
Dzieki pzdr
DawidK510i
17-02-2008, 20:35
jest bardzo luźna klapka.ale soft się nie wiesza.mam go już z 3 miesiące i codziennie mam na nim inne aplikacje/gry i wszystko jest OK.
Miszel18
18-02-2008, 12:17
DawidK510i mam racje, ja tez codziennie cos dokladam do tela i dziala bez zarzutów
Jest bardzo wrażliwy na wilgoć.. Lekkie zamoczenie i telefon traci podświetlenie wyświetlacza..
Zbyt jaskrawy kolor wyświetlacza (można to delikatnie poprawić sterownikiem)
Moim zdaniem cichy głośnik od rozmów
Słaba jakość wideo przy oglądaniu pełnoekranowym
DawidK510i
19-02-2008, 14:53
Jest bardzo wrażliwy na wilgoć.. Lekkie zamoczenie i telefon traci podświetlenie wyświetlacza..
Zbyt jaskrawy kolor wyświetlacza (można to delikatnie poprawić sterownikiem)
Moim zdaniem cichy głośnik od rozmów
Słaba jakość wideo przy oglądaniu pełnoekranowym
o tym pierwszym nic nie powiem bo nie testowałem :D
czy ja wiem czy jaskrawy?mi tam nie przeszkadza
głośnik jest dość głośny chyba że na autostradzie rozmawiasz :D
wideo jest trochę słabe.
no jedyną wadą która mi przeszkadza to to że klapka jest luźna i nie ma slotu karty pamięci po za tym jest gites
spadł mi kilka razy z wysokości około metra i tylko są małe ryski na obudowie a działa normalnie
ja tam chwale k510i bo jest to telefon dobry do rozmów gier i przede wszystkim wytrzymały
(nie zlicze ile razy mi spadał i żyje)
SERIO
Miszel18
23-02-2008, 22:28
Z glosnikiem i wilgocia to mnie zaskoczyliscie.
Głośniczek ma jak każdy telefon... Ale jeżeli lubisz słuchać muzyki to kup W200i gdyż ma mocniejsze dzwięki a funkcje takie same.
DawidK510i
24-02-2008, 09:52
Głośniczek ma jak każdy telefon... Ale jeżeli lubisz słuchać muzyki to kup W200i gdyż ma mocniejsze dzwięki a funkcje takie same.
niee no koleś jak można porównywać K510i do W200i ?
K510i ma bluetooth i dużo lepszy aparat i z pewnością po wgraniu dobrej akustyki będzie głośniejszy od w200i.mój kumpel miał w erze te 2 telefony do wyboru a wybrał tylko dlatego że go slot karty pamięci "zauroczy".teraz żałuje. :D
jocker90
01-03-2008, 08:42
Miałem tego fona przez 3 miesiące i nie zauważyłem w nim wad!Też mi spadł kilka razy i nadal żyje!Teraz go używa mój tata i jest z niego zadowolony!
niee no koleś jak można porównywać K510i do W200i ?
K510i ma bluetooth i dużo lepszy aparat i z pewnością po wgraniu dobrej akustyki będzie głośniejszy od w200i.mój kumpel miał w erze te 2 telefony do wyboru a wybrał tylko dlatego że go slot karty pamięci "zauroczy".teraz żałuje. :D
Może zle napisałem ale wogole slot karty pamieci to coś ważnego bo k 510i ma tylko 28mb i wgrasz moze 4? 5 piosenek?
Moim zadaniem wada to, że ma tylko 28mb pamięci:smile3:
tu sie trzeba zgodzić , ale i tak wole ten niż w200i
Miszel18
03-04-2008, 09:56
Racja 28mb pamieci to naprawde za malo jesli ktos nastawaia sie na sluchanie muzyki
Gojdzilla
08-04-2008, 17:03
ale z drugiej strony,jak ktoś chce muzyki to niech kupi mp3 Player,w Tesco widziałem mp3 1 gb za 25.00zł,w końcu telefon służy do rozmów:D
marta619
11-04-2008, 13:27
Wady:
- Luźna klapka
- Lusterko obok aparatu, które wypada
- Tylko 28 mb pamięci
misiek111
12-04-2008, 19:09
jak dla mnie to pamięć jak na tą cenę jest średnia. joystick rzeczywiście się zacina po pewnym czasie, a gdy chcesz szybko cos zmienić w menu albo ktoś w książce ustawi tylko przewijanie tym przyrządem, to potrafi to wkurzyć. brakuje mi też opcji zmniejszenia światła do 10% zamiast 50.
koziolek1967
13-04-2008, 17:00
ja mam od roku i nie zauwazylem zadnych wad,chyba ze sa ukryte o ktorych nie wiem
po jakimś czasie jest luźna klapka
Jest bardzo wrażliwy na wilgoć..
No nie wiem... Kumpela mi zalała mojego Soniaka wodą mineralną i nic się nie dzieje:P
A wady, to przede wszystkim luźna klapka, która mnie strasznie denerwuje- -`
szalona_xtina
06-05-2008, 16:01
cały prawie składa sie z wad.. niedługo go zmieniam
@lizard@
11-05-2008, 18:15
A co to soft bo znam chyba znaczenie ale nie w ty kontekście?
wiki105l
13-05-2008, 10:52
w k510i za szybko sreberko sie zdzieralo na tylnej klapce...
karpiu91
13-05-2008, 14:24
A co to soft bo znam chyba znaczenie ale nie w ty kontekście?
@lizard@ soft to oprogramowanie w telefonie O.o :E
Mastersw
13-05-2008, 16:23
Lizarda zapraszam do działu "Tuning". Lata po jakimś czasie klapka, sreberko zamienia się w czarnerko i od strony wewnętrznej to szkoda że nie wchodzi do niego karta pamięci bo ma owej mało.
damian_ksc
14-05-2008, 10:45
według mnie to sa tylko dwie wady... mało pamieci no i otrzywiscie klapka :D po 4 miechach juz mi sama odpada :D ale ogulnie jestem zadowolony z tego telefonu
Powtórze to co mówiłem ten tel ma tylko jedną wadę brak karty pamięci
tym telefonem rzucam do gówy na jakieś 5-7 metrów, setki razy mi wypadł i nic się z nim nie dzieje, nie mam żadnej luźnej klapki. TEN TELEFON JEST NAJBARDZIEJ WYTRZYMAŁY Z JAKIM SIĘ SPOTKAŁEM!!!!!!!!!!!!!!
Sylwia21-87
16-05-2008, 11:11
Luźna klapka, brak slotu kart pamięci, a tak poza tym to wszystko ok :)
To dla tych wszystkich, ktorzy posiadaja 'luzne klapki' :P
Zdejmijcie z tylu obudowe i macie przed soba taki dzyndzelek po lewej od aparatu, widac?:P A teraz pojdzcie po dlugopis czy po cos co by mialo waska koncowke i odchylcie troche dzyndzelek w lewa strone (dalej od aparatu). Zalozcie klapke i sami zobaczycie, ze o wiele trudniej sie ja zdejmuje :)
btw tylko nie przegiac i nie zlamac dzyndzelka!
@lizard@
23-05-2008, 11:55
Gites ale nie ma wejścia na karte ;( . Mam tez pytanie, a mianowicie czy mozna zgrac na k510i coś w stylu deamon'a żeby zrobic obraz jakiegos pliku i go potem odtwozyć na telefonie? To by rozwiązało chyba problem z małą pamięcią. Z góry dzieki.
też mam k510i jest do ....
@lizard@
25-05-2008, 20:17
Dzieki za odp.
Wady?
Takie jakie wymieniają wszyscy:
- Brak karty Pamięci
- Luźna klapka
- Joystick się psuje
- Soft się wiesza
Ale...porównajmy to z ogólną jakością telefonu i jego niską ceną.
Zresztą prawie wszystkie wady można usunąć:
- Brak karty Pamięci
(na to rada jest tylko jedna. chcesz muzykę? Kup sobie mp3 lub mp4!)
- Luźna klapka (podłożyć chusteczkę, rada Rebeha)
- Joystick się psuje
(Ja mam k510i już 1,5 roku i nadal mi joystick żyje. Wystarczy raz na jakiś czas go wyczyścić. Ja robię to raz na miesiąc lub dwa choć to i tak za mało, bo noszę go ciągle w kieszeni, a tam jest pełno brudu i innego syfu. Jednak odkąd telefon został trochę zalany joy sporadycznie daje o sobie znać ;/ )
- Soft się wiesza (mi wieszał się tylko, kiedy zostawało mi strasznie mało pamięci np. 200, 300 kB. Raz nawet nie chciał w ogóle się załączyć, bo zostało ok. 50 kB pamięci ;]) Rada jest jedna - zostawiać ok. 1 MB wolnej pamięci.
fabjanek
04-06-2008, 19:50
zgadzam się
Miszel18
08-06-2008, 00:16
Niom i radio by tez mogl miec. Co tam sie rozczulac nad tym czy tam tym SE rzadi!!!!
kajtkozo
08-06-2008, 21:47
Głośnik jest naprawdę okej, to wideo jest trochę irytujące, ale jest za to bardzo, bardzo wytrzymały :) i głośny (porównałem z k750i, obydwa bez żadnych nowych softów). :)
od w200i różni się tym, że ma bluetooth'a :)
Ludzie, czego my oczekujemy od telefonu za taką cenę?
Mój joy często się zacina, ale oprócz tego wszystko jest pięknie.
Po co nam karta pamięci?
Denerwuje mnie tylko to, że pod szkiełko w górnej obudowie dostaje się kurz...
Odtwarzacz się czasami zacina i ja miałem zepsuta tylnią klapkę od początku
Telefon jest wytrzymały nawet bardzo raz jak myłem okno wypadł mi z 2 piętra i tylko się wyłączył ale działał po zalani już zupełnie padł, jednak radio mogło by być, i czy wam tez się tak dział że jak robiliście zdjęcie to wyłączał wam sie telefon??
kajtkozo
14-06-2008, 15:05
Mi telefon się czasem wyłączał jak do kogoś dzwoniłem. :)
Mało stabilny oficjalny soft, ciezko chodza klawisze, czasem skrzypia, odpada zasłonka od anteny na tylniej obudowie i sama obudowa to porazka. Wytrzymaly jest bardzo, po upadku wypada obudowa i bateria. Co do jakosci zdjec to jak na 1,3mp to sa one swietne, wideo tez imo niczego sobie. Wada jest tez dzwiek migawki ktory dziala w trybie cichym ale podobno jest jakis 'tuning' aby go wykasowac. Joystick tez sie strasznie brudzi ale wystarczy patyczek lub podniesc obudowe i kawalek szmaty.
SirMatan
09-07-2008, 13:09
ja tam chwale k510i bo jest to telefon dobry do rozmów gier i przede wszystkim wytrzymały
(nie zlicze ile razy mi spadał i żyje)
SERIO
kolego opość z jednego metra i sie rozleci co ty pleciesz jakieś durnoty:woot:
Hermes17
16-07-2008, 19:30
mało pamięci, brak slotu karty pamięci, klawisze obok joysticka ze srebrnych robią się białe, słaby soft, w trybie cichym nie słychać migawki!
MateK510i
18-07-2008, 13:28
Nie lubię takich tematów.. mam K510i i wiem, że nie zrobię nim super zdjęć ani nie wrzucę dużo muzyki.. wszyscy zawsze narzekają na telefony.. Chcesz robić dobre zdjęcia? kup sobie aparat cyfrowy, chcesz nagrywać filmy ? kup kamerę.. chcesz słuchać muzyki? kup MP3/MP4
@lizard@
28-07-2008, 17:32
A co do wytrzymałości... telefon trzeba szanować i jest wszystko ok :D
kolego opość z jednego metra i sie rozleci co ty pleciesz jakieś durnoty:woot:
rozlatuje sie z wierzchu, wypada bateria i obudowa, ale jak go zlozysz to dziala jak nowy, testowane kilka razy z nawet wiekszej wysokosci :)
wytrzymały mi sie zalał w Klopie i działa:D
w trybie cichym nie słychać migawki!
Jakos nigdy o tym nie slyszalem, chyba ze po jakims patchu. Jest bardzo wytzrymaly spadal mi wiele razy i tylko odpada tylna klapka, czasem przednia jak sa wyrobione. Ja tylnia zakleilem kawalkiem czarnej tasmy izolacyjnej i jest git ;p
w K510i to sie szybko zdziera sie klawia ...
Hermes17
16-08-2008, 22:50
Jakos nigdy o tym nie slyszalem, chyba ze po jakims patchu. Jest bardzo wytzrymaly spadal mi wiele razy i tylko odpada tylna klapka, czasem przednia jak sa wyrobione. Ja tylnia zakleilem kawalkiem czarnej tasmy izolacyjnej i jest git ;p
ktoś pisał, że w trybie cichym słychać migawke... nie mam żadnych patchy, nie znam się za bardzo na patchowaniu, i wole nie kombinować... po prostu mi odkąd mam telefon w trybie cichym nie słychać migawki...
kaniasty
20-08-2008, 14:10
Mi ten telefon spadł na ziemie 1 raz i od razu słuchawka się rozwaliła :E:E więc nie zgodzę się ,że ten telefon jest pancerny (chyba ,że to przypadek z tą słuchawką). Ogólnie ten fonik jest spoko tylko brakuje w nim slotu na kartę pamięci :)
djtadzik
21-08-2008, 11:02
Ja jestem z fona dosc zadowolony jedynie to joystick zaczyna nawalać i czasem mi sie z lekka długo włącza chyba od przepełnienia. a najwieksza fabryczna wada to brak wyjścia do karty pamięci. A co do postu wyżej to mój jest pancerny-spadł mi z ręki jak wyjmowałem go z kieszeni podczas jazdy rowerem, pare rysek ale wszystko działa.