View Full Version : urwana ta¶ma od lampy b³yskowej
witajcie
zmienia³em obudpwe w moim d750i na w800 i gdy niemog³em otworzyæ obudowy szrpne³em i urwa³a sie ta¶ma ta gdzie sa te 2 diody od latarki
ile mo¿e kosztowaæ taka naprawa
Nie wiem ale tez mam ten sam problem ale mi ta tasma sie urwala jak telefon upadl i nie swieci dioda ;p
Ta¶my nie naprawisz... Trzeba wymieniæ na now±... cena ta¶my na allegro ok ~30z³...
nie wiem czy o to ci chodzi ale to chyba o to sie rozchodzi daje ci linki z allegro
http://allegro.pl/item311055082_tasma_kamery_k750i_k750_w800i_d750i_ w800_elementy.html
Tak o tak± ta¶mê mi w³a¶nie chodzi.. ale ostrzegam przed podróbkami.. W podróbkach czêsto diody ¶wiêc± s³abszym ¶wiat³em, a zdarza sie nawet ¿e aparat na takiej ta¶mie mo¿e szwankowaæ...
tak to wyglada ale to jest podrubka jak widzicie te 2 dioty na tym zdjeciu sa koloru ¿ó³tego a orgina³y musz± byæ bia³e ewentualnie bezbarwne , kupi³em dzi¶ ta ta¶me kosztowa³a 30 z³ , na podrubach mo¿w wcale nie dzia³aæ
W zalaczniku zdjecie diod na oryginalnym fleksie - jak widac diody sa zolte.
niestety nie zgodze sie orgina³em sa bezbarwne
rawilson
19-02-2008, 19:51
no to nie masz racji ;) na 100% s± ¿ó³te ;) mam zrobic foto mojego W810i?
Ja rowniez twierdze i mam 100% pewnosci, ze sa zotle.
szyman234
12-03-2008, 15:58
niestety nie zgodze sie orgina³em sa bezbarwne
Jeste¶ daltonist±?
Piszczu16
14-04-2008, 16:36
Nie piszcie tutaj takich rzeczy. To jest o uszkodzonej tasmie flex a nie o tym jaki kolor tasmy jest wokó³ diodek.
Piszczu16
14-04-2008, 16:39
Dzis (data wystawienia postu) tez próbowalem bawic sie przy tasmie bo nie trybil mi ani aparat ani latarka wiec sprawdzalem co jest nie tak. Mialem nie oryginalna tasme i okazalo sie ze miala luz na gniezdzie podlaczenia do aparatu i poprostu sie odpinala. Koszt podróbki to 15.99 ale lepiej kupic orygina³ i miec spokuj. Wprzeciwnym razie spotka was to co mnie spotkalo :( hehe:cs::w::cs::w::cs::w:
Ja za new tasme z robocizna zaplacilem 60 zl ;/