PDA

View Full Version : nie działą aparat...

Pele on
21-02-2008, 21:33
Cześć wszystkim , mam k750i w którym niedziałał ani jeden głośnik oraz aparat, kupiłem taśmę do aparatu i moduł z głośnikami , dźwięk jest (mimo ze coś cicho) ale aparat dalej nie funkcjonuje, tzn wcześniej przy kliknieciu na aparat pokazywało sie na sekunde czarne tło na wyświetlaczu i wracał do menu, a teraz jak sie kliknie w menu czy tez otworzy przesłone telefon sie zacina i trzeba wyjąc baterie zeby resetnać, czy to wina softu?? dodam ze apart działał w fonie ale kolega nie chcacy przerwał taśmę od aparatu i dopiero po wymianie ma owe cięcie, wpisuijac tą kombinacje przez którą wchodze do menu gdzie moge sprawdzić jakiego mam sofa udało mi sie sprawdzić ze działają diody (flesh) wiec tasma gra , aha i zapomniałbym niema wogóle wibracji:| a była:/ sądzicie ze wymiana softu sterowników pomoże??

rawilson
21-02-2008, 21:49
raczje nie. a co do wibry to pewnie cos powaliłes jak wymieniałes taśme... a tasma pewnie z allegro za 15 zł prawda?

Pele on
21-02-2008, 23:53
tak taśma z allegro;) wiec płacz i rozpacz nawet nieprubowac softa albo sterów??

ksiac
21-02-2008, 23:56
Softa zawsze nie zaszkodzi wgrać..

Pele on
22-02-2008, 00:24
Aha i nie wiem cz to ma znaczenie ale kiedy włączam aparat poprzez przesłone to aparat sie włącza tzn widze obiektyw aparatu i te ikonki aparat/kamera tylko ze zamiast obrazu z kamery jest czarny obraz i wtym momęcie el sie zacina, niewiem czego to moze być wina aparat działał zanim przerwała sie taśma a ja bardzo delikatnie go rozbierałem...musze jutro porzyczyć albo kupić kabel i postawić mu nowe oprogramowanie ...

Pele on
22-02-2008, 22:34
Wymieniłem tasme na jeszcze inna i gra gitara;) aparat działa:)