View Full Version : Problem z przyciskiem aparatu
marianek92
25-02-2008, 22:04
Mam pytanie czy w Waszych k750i zacina się przycisk do robienia zdjęć. Wnerwia mnie to że aby dobrze zrobić zdjęcie muszę stać 3 min i czekać aż przycisk załapie.
Moim zdaniem pomału Ci się psuje spust migawki. Jak już w ogóle nie będzie chciał działać to wypadałoby wymienić płytkę klawiatury ze spustem migawki. ;)
marianek92
25-02-2008, 22:15
A nie wiesz ile by to kosztowało?
Red-White
27-02-2008, 15:00
i gdzie takie rzeczy się załatwia, bo powoli mam podobną sytuację....
darus311
27-02-2008, 15:25
W salonie, albo samemu, i części przez neta zamówić ;)
o wlasnie. dokladnie mam taki sam problem z robieniem zdjec. ale co dziwne gdy mam odblokowany telefon i nacisne przycisk aparatu to normalnie wlacza sie aparat. za kazdym razem. czy Wy tez tak macie?
u mnie dobierał ostrość ale nie chciał zrobić zdjęcia trzeba było czymś w niego walnąć to załapywał i przez jakiś czas robił dobrze ale potem było to samo wiec go rozebrałem i nakleiłem kawałeczek taśmy na przycisk do tej pory działa poprawnie :)
rysiekb1
18-03-2008, 21:12
Mi sie wydaje ze to bedzie wina softu a nie przycisku. Mozesz latwo to sprawdzic wchodzac w testy serwisu i sprawdzic w tescie klawiatury. Skrót do testów >*<<*<* (< -oznacza joy w lewo)(> -joy w prawo) (a gwiazdka to gwiazdka)
jeśli normalnie przycisk nie działa to tez i tam nie zadziała chyba to jest logiczne
rysiekb1
19-03-2008, 11:13
No nie do konca sie z tym zgodze!
Mi sie wydaje ze to bedzie wina softu a nie przycisku. Mozesz latwo to sprawdzic wchodzac w testy serwisu i sprawdzic w tescie klawiatury. Skrót do testów >*<<*<* (< -oznacza joy w lewo)(> -joy w prawo) (a gwiazdka to gwiazdka)
sprawdzilem w tym tescie i wszystko ok z przyciskiem. musze isc do serwisu bo tel jest na gwarancji jescze tylko musze skombinowac jakis na zmiane.
czy ktos sie orientuje czy jak cos beda kombinowac z softem to usuna mi wszystko z pamieci telefonu?