View Full Version : Przeciez nadal mamy gwarancje!!
Hej cytuje z gwarancji :"Gwarancja obejmuje wszelkie uszkodzenia programowe nie wynikle z wyni uzytkownika" czyli np wgramy softa i padnie po miesiacu joy i mozemy isc go wymienic ! bo to nie nasza wina ze pada joy albo wyswietlacz jak np padnie soft to rozumiem sami wgramy ale joy , port od ladowania , wyswietlacz itp to nie z naszej winy wiec mozemy isc na gwarancje
bystre. Ja to wiedziałem od poczatku :-) jak sprzedawałem k800 zaznaczałem: "jak Ci się zepsuje joystick to idz go wymien. Na niego dalej masz gwarancje"
po prostu jest to wynikiem tego, że... nie czytacie zadnych papierów dołaczonych do tego, co kupujecie. Wiele z Was kupiło zapewne K750 i mowi: "a, gwarancji ani instrukcji nie czytam, bo po co?"
a pozniej sie zaczyna: "ile kosztuje zmiana joysticka? Bo mi w serwisie SE nie zmienia, bo mam K750@W800..." ;)
Kavior, wszystko byloby ladnie i pieknie, ale jak zwykle jest jedno "ale" - nie tyczy sie to moze joya, ale czesc usterek moze byc spowodowana softem wlasnie albo byc z nia zwiazana.
Jesli tel, np k750@w800 czy tez jakis inny model gdzie np. wgrywano patche zacznie sie zawieszac na logo SE po uruchomieniu to taka usterka moze byc zwiazana rowniez z softem. Podobnie audio, ladowanie, problemy z wyswietlaczem. Tak wiec modyfikacje moga byc dosc ryzykowne i moga sie wiazac z utrata gwarancji jak kazda ingerencja w oprogramowanie.
Ciekawostka: u mnie w karcie gwarancyjnej pisze jak wol: Niniejsza gwarancja nie obejmuje rowniez awarii powstalych w wyniku (...), modyfikacji oprogramowania lub sprzetu albo adaptacji....
Czy za kazdym razem bedziecie pewni, ze usterka nie jest kwestia softu wlasnie?
Poza tym nadgorliwych serwisantow nie jest tak malo... Zobacza zdjetego locka czy znaczek walkmana w k750i i z gwarancja mozecie sie pozegnac. Dlaczego? Bo prawie kazda usterka moze byc spowodowana softem i po stwierdzeniu ingerencji w niego anuluja gwarancje.
rawilson
26-02-2008, 16:12
dokladnie - sam dzwoniłem do SE z zapytaniem czy wgrywając we własnym zakresie PL menu do telefonu trace gwarancje na itp - odpowiedz zabrzmiała że tak. Jednak jesli jest ktos bystry to pierwsza rzecza jaka zrobił był backup gdfs - to głównie on bruździ w Software. A i najwazniejsza recz - wgrac oryginalnego starego softa i seusem go ;)
wiem SE Lady, ale ja mowie o joysricku ;) wątpie, że zmiana softu zepsuje joystick. Tak samo wlasnie np klawiature, wejsce od ladowarki itp ;-)
Jestem tego samego zdania co kavior. Poza tym trzeba czasami umieć się kłócić z twardogłowymi w serwisie, kiedy masz rację a oni próbują Ci wmówić że jej nie masz.
wojciech91dawid
27-02-2008, 18:57
ale RAZORX nie zawsze jednak sie wykłócimy...i co wtedy?? Pozostaje wydać kasę... a i zaobserwowałem ze w Polsce do wszystkiego sie czepiają... W Niemczech po zmianie softu i wymianie obudowy zaczął sie sam wyłączać telefon (oczywista wina posiadacza)Lecz został zaniesiony do sklepu gdzie został kupiony przyjęli..po tygodniu został oddany odnowiony. Bez problemów. Czemu w POLSCE zawsze są jakieś problemy:/
kurak se fan
27-02-2008, 19:32
Hmmm a może tam gdzie ten ktoś oddawał telefon byli jacys debilni kolesie albo jego znajomi... ja co prawda mam znajmoych w komisie gdzie kupilem telefon i raczej jak kazdy szanuje go i jak prrzychodze do nich gdy joy sie tnie to wiedzą ze to norma i zmieniają za w ramach gwarancji ale gdy jakos 4 miechy tym zrąbała mi sie jakas częsc w hardware. Oczywiscie w komisie naprawili go ale sposobem komisowym omineli jakies obwody telefon sie wlaczal ale zjadal bateria jak smkk grzal sie itd. oddalem go jeszcze raz i pytali sie czy nie grzebalem cos w sofcie itd. bo musieli wyslac do autryzowanego serwisu se... i tak to jest...