View Full Version : Pomoc - Obudowa
ufooooooo
28-02-2008, 19:19
Witam jestem nowy :) Mam Se k750i od półtora roku i jestem zadowolny ;) no ale spadł kilka razy i jest porysowany ;/ kupiłem obudowe i teraz moje pytanie: Mając wszystkie śróbokręty, filmik jako nowy dam rade zdjąć SAM i założyć obudowe (obudowa orginalna) ? Czy lepiej oddać do serwisu (mam jeszcze gwarancje do października ? Jak oddam, a mam na gwarancji musze za to płacić ? Ile to trwa, o ile ktoś już tak miał :) ? Doradzcie coś :)
I czy jak sam zmienie obudowe strace gwarancje ?
Pozdrowienia dla wszystkich dumnych posiadaczy Se :):)
Chodzi Ci o sam panel? (tylknia i przednia obudowa) :>
Jeśli tak, to dasz rade na spokojnie ;)
Z korpusem byłoby gorzej...
ufooooooo
28-02-2008, 19:23
Także z korpusem chcialem zmienić...
wszystko Sam dasz radę zrobić - powymieniać tylko nie zapomnij przy otwieraniu - otworzyć aparatu bo Ci się wyłamie włącznik ( tak jak mi ::( ) no i 2 wkrętaki jeden krzyżak i jeden gwiazdkowy - rozkręcałem swój po zalaniu ( wpadł do kawy i chodzi - tylko do aparatu wchodzę przez menu bo wyłamałem ten mały włącznik jak go otwierałem a nie otworzyłem przysłony :( )
Jak oddam, a mam na gwarancji musze za to płacić ? Ile to trwa, o ile ktoś już tak miał :)
Jeżeli masz na gwarancji to nie płacisz... A trwa to do max 14dni roboczych.
ufooooooo
01-03-2008, 12:22
Dzięki za wypowiedzi ;) Hmmm jeszcze pomyśle co zrobić ;) śrubokrety all mam :) ale niewiem czy dam rade :/
rawilson
01-03-2008, 13:56
po pierwsze - gwarancja tego nie obejmuje, a po drugie oni nie biora obudów do ludzi tylko zakladaja swoje co słono kosztuje.
Patryk924
02-03-2008, 00:57
Racja...ja sam sobie przełożyłęm i żyje. Tylko musisz najważniejsze mieć dobry korpus. Pozdro:)
ufooooooo
02-03-2008, 09:34
Czyli musze sam rozebrać ?
http://www.allegro.pl/item319103645_se_k750i_bordo_kpl_najlepsza_oryg_jo y_smycz_.html - To jest ta obudowa :)