View Full Version : Dziwny dzwięk przy robieniu zdjęć :/
Witam!
Mam taki problem iż gdy robię zdjęcie słychać dziwny , trzeszczący dzwięk. Czy może ktoś mi powiedzieć czego to jest przyczyna?
Hmmm. Jesli mysle o tym co ty to jest dziwek przy ustawianiu ostrosci ?? To jest chyba spowodowane soczewkow i wlasnie ustawianiem ostrosci. Ja tez mam taki dziwek i chyba jest w kazdym k750i
Ale wczesniej takiego dziwięku nie było.
To sproboj "przedmuchac" lub przeczyscic obiektyw ale watpie zeby to pomoglo . Ale czy ten dzwiek az tak bardzo przeszkadza :E??
Trochę tak. Przy nagrywaniu filmu jest tak samo. Przedmuchiwać przedmuchiwałem nic nie dało.
Hmmm. To mysle ze nic nie pomoze i bedziesz musial z tym jakos zyc. Albo zanies do serwisu i moze Ci tan wycyzscza. Ale na 100% za oplata :E
Chyba będę musiał tak zrobić. Dzięki za pomoc
Jestes pewny ze to cos da?
Czy może mi ktoś pomóc? Byłem dziś w komisie i gosc powiedzial zeby go zresetowac ale to nic nie dalo. Wedlug mnie jest to jakby dzwiek soczewki wydobywajacej sie z aparatu. Prosze o pomoc
rawilson
03-03-2008, 21:27
elmer - po pierwsze edytuj posty, po drugie - to autofocus - normalne ;)
promen - nie spamuj - nie czytasz całości tematu a piszesz w nim - tym razem ci daruje.
mnie rowniez wydaje sie ze to autofocus, bo co innego mogloby tam w srodku strzelac ? :)
Według mnie to nie autofocus bo wczesniej jak robilem zdjecia to takiego czegos nie mialem :/