PDA

View Full Version : Problem w800i

porucznik
01-03-2008, 21:14
Witam mam problem z telefonem chodzi mi o to ze po podłączeniu do kompa wyskakuje " nie rozpoznano urzadzenia usb - jedno z urzadzen podłaczonych do komputera ma awarie itd. " kabel sprawny ( podłanczałem inny telefon ) , sterownik wgrane , nawet przez My phone explorer nie moge sie podłaczyć .
Problem pojawił sie gdy telefon się ładował i coś się spaliło w ładowarce , bateria sie wybrzuszyła nie szło odpalić telefonu , po wsadzeniu innej bateri telefon działa normalnie ,tylko nie łaczy sie z kompem

Jackal PL
01-03-2008, 21:49
Hmm... Może coś z fastportem ? W końcu w SE jest tylko jeden do wszystkiego więc może coś przy okazji coś się stało... Masz gwarancję ?

porucznik
01-03-2008, 22:50
Nie telefon bez gwarancji , apropo ten fastport to ta wtyczka z spodu telefonu , idzie to samemu wymienic ,czy lepiej serwis ?

pozdrawiam

Jackal PL
01-03-2008, 23:01
Czy ja wiem czy spod spodu... ? Raczej z tyłu - w każdym bądź razie to ta gdzie się wszystko podłącza.
idzie to samemu wymienic ,czy lepiej serwis ?
Raczej serwis i to nie będzie tanie bez gwarancji. Cała płyta główna chyba idzie do wymainy bo fastport jest zintegrowany z płytą... Najlepiej będzie podejść i się spytać (tylko do jakiegoś dobrego, najlepiej znajomego).

porucznik
02-03-2008, 10:24
Ok dziękuję za pomoc

rawilson
02-03-2008, 11:12
Raczej serwis i to nie będzie tanie bez gwarancji. Cała płyta główna chyba idzie do wymainy bo fastport jest zintegrowany z płytą... Najlepiej będzie podejść i się spytać (tylko do jakiegoś dobrego, najlepiej znajomego).

widziałes kiedyś fastport? chyba nie...
http://www.otofotki.pl/img2/obrazki/zcxo870812360k.jpg

i kolejna rzecz - jak to moze być fastport? Jakby padł to by w ogole nie czytał komp telefonu - nawet by go nie wykrył ze jest uszkodzony - na moje cos z plyta głowna - raczej duzy koszt!

Jackal PL
02-03-2008, 12:08
Hmm... Wiem co to jest fastport przecież, ale nie wiedziałem, że można go wymienić osobno.
I raw zauważ, że ładowarka i kabel (np DCU-60) mają inne wejścia do fastportu. Może jakieś spięcie czy coś. Ja bym zaczął najpierw od fastportu - jeśli pomoże to sporo kolega oszczędzi.