View Full Version : Wasze pytania odnośnie w910i
HisZPaNn
02-03-2008, 16:19
Mnie ciekawi co vodaphone blokuje w w910i i czy wogóle coś blokuje... chodzi mi tu np o to że era blokuje flash menu orange- track id.. a vodafone ?
Tomislav
08-03-2008, 19:50
Więc tak, jestem zainteresowany kupnem w910i ale słyszałem o nim co nieco, miedzy innymi, że ma słaby głośnik, problemy z żyroskopem oraz niektóre mają uszkodzone kości pamięci. Czy to wszystko prawda oraz czy są jeszcze jakieś inne wady?
PS. A jak sprawa ma się z softem? Wszystko chodzi szybko i czy są dostępne aktualizacje na SEUSie?
Luke_Slater
08-03-2008, 20:00
jeśli chodzi o problemy z żyroskopem to u mnie nie występowały, żyroskop działał dokładnie tak samo dobrze jak w K850i.
Głośnik faktycznie jest słaby i przez jego specyfikę grania zdarzało się, że nie byłem w stanie usłyszeć dzwoniącego telefonu idąc w mieście.
Egzemplarze z wadliwymi kościami pamięci ciągle krążą po rynku więc lepiej kupić ten telefon z odbiorem osobistym i sprawdzić czy nic się z nim nie dzieje. Jeśli jest on na gwarancji to w serwisie SE wymienią wadliwy egzemplarz na nowy - sprawny.
Więcej problemów i wad ten telefon nie posiada (przynajmniej w moim odczuciu).
Za czasów jak go miałem to nie było absolutnie żadnej aktualizacji oprogramowania na SEUS dla telefonów Generic z Polski (w innych krajach było tych aktualizacji po ponad 5-6). Zapewne teraz się to już zmieniło.
HisZPaNn
08-03-2008, 21:02
ja tez jestem zadowolony z telefoniku... gra niestety ciszej niż w580i lecz na 1 firmwerze nowe jest dostępne na seusie i podobno podkręca głośnik... mam najstarsze oprogramowanie i nienażekam na przycinki a ponoc nowy firmware jest jeszcze szybszy :/// niestety mam cos z CDA i nie mogę sobie zrobić updata seusem :<<<< wina sklepu ktory sciagal simlocka i wgrywal soft :< ale telefon jest naprawde dobry myślę że SE przyłoży się teraz do oprogramowania w910i z okazji tej nagrody telefonu roku 08... niechcą chyba zeby ludzie nażekali na najlepszy telefon na swiecie:D!
Luke_Slater
09-03-2008, 12:04
z tym, że jest on najlepszy na świecie to dla mnie trochę tak jak Fiat Panda został 'Car of the Year'.
Jeśli chodzi o ten głośnik to moim zdaniem tu już się nic nie poprawi ze względu na mały otwór dla głośnika w tym telefonie. Właściwie to można spokojnie powiedzieć, że projektanci nie mieli już miejsca w telefonie gdzie by ten głośnik włożyć i trafił on właśnie w takie głupie moim zdaniem miejsce.
Nie ma róży bez kolców...
moj kumpel go i jst b.zadowolony. Nic mu nie szwankuje,ale pewnie dlatego ze kupil go w pewnym sklepie i dal ok 1000 zl. na allegro sa i takie za 600-700 ,ale pewnie one maja jakies wady,moze sa wybrakowane i przez to temu fonowi sie obrywa.
W przyszlym tygodniu bede mial swojego W910i i go przetestuje :)
HisZPaNn
09-03-2008, 21:02
chłopaku telefon to nie golf 5 nie ma tak ze jak zaplacisz 1000zł za ten sam model to będziesz miał bogatsze wyposażenie xD! to bananowe podejście:P!
czekamy na twoje wrażenia:D
Luke_Slater
11-03-2008, 16:22
ale za te 1000 zł prędzej dostaniesz go z gwarancją producenta i nowego niż takiego z allegro.
Osobiście też polecam nieraz więcej dołożyć i mieć pewność niż brać w ciemno podejrzaną okazję.
Oczywiście to co pisze zack22 to też trochę błędne myślenie, bo faktycznie sam aparat telefoniczny nie będzie lepiej wyposażony (chyba, że będzie karta pamięci o wyższej pojemności).
Arthar_93
22-03-2008, 16:38
A co z flash menu w tym telefonie? Czy traci się gwarancje przy wgrywaniu flash menu? czy normalne motywy flash sie wrzuca na tela?
rawilson
22-03-2008, 20:37
jest ale jak na razie bez boxa nie wgrasz i traci sie gwarancje dogrywajac nowe :)
Arthar_93
24-03-2008, 14:29
no ale w necie znalazłem motywy flash i czy da się je wgrać nie tracąc gwarancji i nie posiadając box-a?
Luke_Slater
24-03-2008, 19:37
nie da się wgrać nie mając boxa.
nie da się też wgrać nie tracąc gwarancji. Każda ingerencja w oprogramowanie wiąże się z utratą gwarancji.
Arthar_93
24-03-2008, 22:52
Czyli nici z motywów flash? ;/
Luke_Slater
26-03-2008, 11:29
tak jak napisałem powyżej, narazie nic się nie da zrobić...
jacekplacekkk
02-04-2008, 15:03
Witam zakupiłem sobie SE W910i,tel był kiedyś tam przywieziony z anglii,,,,,ale ma już Polskie menu i zdjętego sima,,,,,używam karty Orange,,,i za diabła niemoge go skonfigurować żeby działał w nim internet????ktoś coś Wie?
tak wiemy, i nie piszemy bez potrzeby wielkimi literami.
http://ustaw.orange.pl/
Chce kupić ten telefon i mam pewne pytanie. Jak jest z telewizja internetowa w tym modelu? Widziałem na jednym z filmików na youtube, że jest taka opcja ale nie widziałem jak działa. W PL tv w telefonach wyjdzie MOŻE w tym roku (www.telix.pl), ale pytam z wyprzedzeniem, bo chcę się dłużej pobawić tym :w:910i :).
W910 nie obsługuje mobilnej telewizji ;)
Kurde, szkoda... Trochę dziwne, bo na 100% widziałem to na necie, ale trudno. Mam jeszcze jedno pytanie. Na jakiej zasadzie działa ta tapeta...
http://pl.youtube.com/watch?v=yHA_Ce2QVDA
Trzeba kombinować przez FAR'a, czy po prostu Użyj->Tapeta ?
Arthar_93
10-04-2008, 22:23
Użyj->Tapeta
Arthar_93
11-04-2008, 13:36
Sory za 2 posty ale chciałem żeby ktoś odpisał. Do telefonu dostałem kartkę na której było napisane: "Prosimy nie aktualizować oprogramowania, ponieważ wiąże się to z założeniem blokady sim lock" Czyli nie ma szans na zmianę softa na nowszy?
Z tego wynika że zdjęli simlocka za pomocą patcha, czyli jak zaktualizujesz oprogramowanie to on powróci, jeśli chcesz żeby simlock był zdjęty na stałe to udaj się do dobrego serwisu ;)
Tak w ogóle to co daje w praktyce (przy używaniu telefonu) ta cała technologia HSDPA?
Luke_Slater
12-04-2008, 11:55
Tutaj masz link co to jest HSDPA (http://pl.wikipedia.org/wiki/HSDPA).
Mówiąc bardzo krótka chodzi o to abyś miał szybki internet w telefonie. W Polsce ponoć przepustowość wynosi 7,2 Mbit/s.
Arthar_93
12-04-2008, 13:05
Patcha? Z tego co mi wiadomo to nie ma jeszcze patchy na tą platformę...
Tutaj masz link co to jest HSDPA (http://pl.wikipedia.org/wiki/HSDPA).
Mówiąc bardzo krótka chodzi o to abyś miał szybki internet w telefonie. W Polsce ponoć przepustowość wynosi 7,2 Mbit/s.
Tyle to wiem :) hehe. Czytałem na wiki, ale przecież w W910i nie będę miał prędkości 3MB/s... a co dopiero 7,2MB/s. Przeglądarka jest o niebo lepsza niż np w W800i, ale wątpię, żebym miał szybszego neta na telefonie od tego na kompie :P.
Ma ktoś W910i i sprawdzał średnią prędkość przy ściąganiu plików?
Witam!
Mam jeden malutki problem z W910i.
Otóż kiedyś jak np. gralem w grę i dostałem SMS-a to gra sie pauzowała i wyskakiwała taka tabelka i tam byla ta widomosc do przeczytania (po wybraniu). Od wczoraj tak nie mam, tzn jak przychodzi SMS to telefon wibruje, ale gram dalej (nic nie wyskakuje). Pobawiłem się w opcjach i znalazłem w USTAWIENIA>OGÓLNE>NOWE ZDARZENIA>PODRĘCZNE, tylko że wtedy gdy gram pojawia się "CZY OTWORZYĆ WIADOMOŚĆ?" (nie ma tej tabelki gdzie było widać SMS-a i jego początek).
Wie ktoś może jak ustawić żeby znowu była ta tabelka?
Sorka, że może trochę zakręciłem.
Pozdrawiam!
Żeby była tabelka musisz po prostu ustawić Ustawienia->Ogólne->Nowe zdarzenia->Menu czynności. A jeżeli nadal nie masz tabelki, to może to wina gry czy coś...
Jak ustawiliście internet w W910i w sieci Era?
Mam także problem z ustawieniem internetu w W910i - również jestem w Erze. Ściągnąłem nawet ustawienia ze strony SE, ale lipa - ciągle nie działa.
HELP!
Arthar_93
15-04-2008, 19:54
Też mam w Erze i mi ustawił koleś w salonie (obsługa techniczna) ręcznie bo na stronce nie mają jeszcze tego modelu :/ Cała operacja nic nie kosztuje ;) Chyba że koleś będzie "próbował" czy działa net (tak jak mi) to wtedy zjedzie wam z konta jakieś 1-5zł. Możesz z nim pogadać zżeby oddał koszty to się zgodzi ( z gg tak miałem). Pozdrawiam ;)
KamilXdrift
16-04-2008, 17:22
proste .... dodaj ustawienia ... APN w heyah heyah.pl w erze chyba era.pl ale dokladnie nie wiem bo mam bez simlocka i w heyah :D
nic wiecej nie trzeba ;))
Arthar_93
17-04-2008, 22:53
Nazwa: Era2
ID zewnętrzny: 2
APN: erainternettt
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
żądanie logowania:
wyłączone
Adres IP: puste
Adres NDS: puste
Uwierzytelnianie:
Brak
CHAP
PAP
Kompresja danbych:
wyłączone
Kompresja nagłówka:
wyłączone
Ustawioenia proxy: Wyłączone, Różne
Powinno działać :) (ja tak mam)
Nazwa: Era2
ID zewnętrzny: 2
APN: erainternettt
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
żądanie logowania:
wyłączone
Adres IP: puste
Adres NDS: puste
Uwierzytelnianie:
Brak
CHAP
PAP
Kompresja danbych:
wyłączone
Kompresja nagłówka:
wyłączone
Ustawioenia proxy: Wyłączone, Różne
Powinno działać :) (ja tak mam)
Dzięki wielkie wybawco. DZIAŁA!
xxxSereKxxx
22-04-2008, 13:54
eeee ;D może to i dziwne ale u mnie działa wszystko ;D z tym że ORANGe NIE ZABLOKOWAŁO track ID !! nie wiem co za dzieciak twierdzi że blokuje ...
Arthar_93
22-04-2008, 15:53
A kupiłeś go w salonie ORANGE? Jeśli nie to na starterze orange wszystko działa, lecz brandowany soft na tą sieć blokuje Track ID
Skonfigurowałem sobie internet w telefonie... Wcześniej niż zobaczyłem w tym temacie. Jeżeli kiedykolwiek przyjdzie Wam do głowy wchodzić na youtube na telefonie to kupcie pakiet... Dobrze radzę. Skasowało mi 20zł :/. Mówię poważnie, bo nie siedziałem długo, a efekt jest porażający.
Mam w tak taku jak coś ;p.
chcialbym sie zapytac czy w910i posiada auto focus ? Bo nigdzie takiej informacji nie moge znalesc :\
Arthar_93
25-04-2008, 20:07
w910i nie ma autofocusa. :)
Arthar_93
27-04-2008, 21:59
sory za 2 post , ale jest zupełnie na inny temat. Ostatnio zauważyłem, że gdy podłącze słuchawki, lub kabel/ładowarkę to zaczyna mi migać podświetlenie klawiatury. Dopiero gdy wejdę w Walkmana to przestaje. Czy to bug tego softu (R1EA030)? Czy wadliwy egzemplarz?
xxxSereKxxx
28-04-2008, 00:44
A kupiłeś go w salonie ORANGE? Jeśli nie to na starterze orange wszystko działa, lecz brandowany soft na tą sieć blokuje Track ID
tak, nie kupiłem go w salonie lecz jest on z sim lockiem na tą właśnie sieć xD
TRACK ID nie jest zblokowany i działa świetnie ;) jesteś pewny tego że soft Orange blokuje Track ID ?? bo jakoś mi się to w głowie nie mieści, żeby Orange miała przyjemność z tego że zablokują człowiekowi bardzo ciekawą opcje w telefonie xD w każdym razie u mnie działa bez zarzutów ;) pozdrawiam.
sory za 2 post , ale jest zupełnie na inny temat. Ostatnio zauważyłem, że gdy podłącze słuchawki, lub kabel/ładowarkę to zaczyna mi migać podświetlenie klawiatury. Dopiero gdy wejdę w Walkmana to przestaje. Czy to bug tego softu (R1EA030)? Czy wadliwy egzemplarz?
Ja też tak czasami mam. Ale nie mam zielonego pojęcia dlaczego. Podłączam słuchawki i przygasza się klawiatura i ściemnia, przygasza i ściemnia... Tylko po co? :confused:
Arthar_93
28-04-2008, 19:02
Zauważ, że jak wejdziesz potem do walkmana to przestaje :woot:
xxxSereKxxx
28-04-2008, 22:41
DLACZEGO ? oto wielka tajemnica wiary ;) właśnie zastanawiałem się nad tym bardzo długo i nie umiem stwierdzić dlaczego tak jest ;D zauwarzyłem też , że zdarza się to ale nie za każdym razem ;D napisałem nawet maila do Sony Ericsson Poland niestety nie otzrymuje odpowiedzi od tygodnia ;D możliwe, że oni też nie wiedzą lub poprostu mnie zignorowali ;/
czy wie ktos z was czy sa podobne gry ja do tej co jest juz przy zakupie telefonu??chodzi mi o Marble Madness 3D
xxxSereKxxx
28-04-2008, 23:29
z tego co mi wiadomo to nie ma ;) albo są ale o tym nie wiem ;P sprawdz na google ;P pozdrawiam ;)
mamomleka
29-04-2008, 15:59
Mam pytanko ;p czy w910i gra glosniej od k750i czy ciszej ;p : D
Mam pytanko ;p czy w910i gra glosniej od k750i czy ciszej ;p : D
Ciszej ;)
Nie ma nikt możliwości podłączenia do W910i jakiś innych akcesoriów? Np głośników? Może klawiatura miga jak się doczepi jakieś zestawy słuchawkowe... Teraz mi to przyszło do głowy.
A telefon gra ciszej, bo (to tylko moje rozumowanie :P) nie dało się zmieścić większego głośnika. Poza tym po co komu głośny telefon... Mi zależy tylko na dobrej jakości dźwięku w słuchawkach ;). mamomleka tak czy siak na pewno byś go usłyszał jakby zadzwonił :).
Arthar_93
05-05-2008, 20:31
arek132 Dzieje się tak z każdym podpiętym sprzętem, tj. słuchawki, głośniki, kabel USB, czy ładowarka. Nie mam bladego pojęcia dlaczego tak się dzieje. We wszystkich tych przypadkach wystarczy "wejść" w odtwarzacz walkman i problem znika :)
Wczoraj jak rozmawiałem przez telefon to też mi sie tak świeciło :|. Grałem w grę, dostałem sygnał, zminimalizowałem grę, oddzwoniłem i wtedy się zaczęło. Przez cały czas mi to mrygało. Strasznie drażniące. Zsunąłem telefon, żeby rozmawiać, ale nic nie pomogło (wyłączyłem opcję rozłączania przez zsunięcie). Po skończeniu rozmowy wszystko było ok. Może się wydawać, że to wcale nie jest takie drażniące, ale było już późno w nocy i świeciło po oczach :P.
Zamierzam kupić ten telefon i czytając to forum wywnioskowałem już, co nieco. Warto go kupić, mimo cichego głośnika (osobiście nie zwykłem słuchac muzyki na głośniku więc mi to nie przeszkadza)
Jednak nie znalazłem jeszcze jednej odpowiedzi, której poszukuję. Otóż, jak mi wiadomo W910i ma możliwość sterowania grami poprzez ruch telefonem, pytanie jak nazywają się takie gry i gdzie można je znaleźć?
Arthar_93
07-06-2008, 13:11
Na razie wyszła tylko jedna taka gra - Marble Madnes 3D, którą masz od nowości w telefonie. Ostatnio widziałem na YT jak koleś gral na SE C902 w jakieś wyścigi sterowane przez żyroskop. Skąd wziąć tą grę??
Witam. Jestem nowy na forum i niedawno kupiłem sobie ten super telefon :]
Lecz niestety...mam angielskie menu. Szukałem w opcjach polskiego lecz nie mogłem znaleźć...Jest możliwość zmiany na polskie menu??
Jedynie poprzez zmianę softu a to jest możliwe tylko z kulankendim po wykupieniu kredytu ewentualnie możesz zanieść do serwisu, nie ma darmowego sposobu na wgranie soft w domu ;)
http://www.se-center.info/showthread.php?t=69895
Aha.Dzięki za odpowiedź ;]
Pozdrawiam.
Ożywię temat i wrócę do paru wątkow. Po pierwsze: wciaz nie moge uwierzyc, ze era zablokowala te flash menu (wyczytalem to gdzies na tym forum i plakalem cala noc).
2: gra sterowana ruchem to np Need for Speed ProStreet, ale to juz chyba wszyscy wiedza:)
Co do migania (a raczej delikatnego pulsowania) klawiatury: fakt, czasami tak sie dzieje, czasami nie... Ale nie wiem czemu Wam to przeszkadza:) Delikatnie sobie pulsuje, jakby zyl, jakby serce mu bilo:D
4: Telefon moze ma i cichy dzwonek, ale walkman przez glosnik daje porzadnie. Co z tego, jesli jakosc dzwieku jest lipna :( Zdecydowanie lepsze glosniki mial SE D750i. Jednak to tylko mala wada, bo dobrej jakosci mp3 w sluchawkach slychac bardzo dobrze:)
ernest83
13-08-2008, 14:06
powiecie mi jak wgrac pl. menu do w910i please.
bo nie mam pojecia jak to zrobić :-)
rawilson
13-08-2008, 20:51
przez KK - koszt kredytów - 27 zł
damiann37
13-08-2008, 22:30
czy da się zmieniać piosenkę bez trzymania przycisku :w:
czy da się zmieniać piosenkę bez trzymania przycisku
Jak narazie nie ma takiej możliwości, ale może kiedyś...
Migotanie klawiatury
u mnie cos takiego wystepuje jak w slimaczym tempie podpinam najpierw kabel usb do kompa a pozniej do telefonu - odwrotnie nic sie nie dzieje.
Prawdopodobnie migotanie jest spowodowane wlasnie wolnym podlaczaniem, zamiast styki byc wpiete na raz to podlaczaja sie w przypadkowej kolejnosci i stad taki skutek.
Poprobujcie podpinac dynamicznie i rowno sluchawki a podlaczac do kompa przez USB najpierw tel a pozniej komp, powinno byc ok.
damiann37
14-08-2008, 15:08
Jak narazie nie ma takiej możliwości, ale może kiedyś...
Pożyjemy zobaczymy
moglby mnie uswiadomic co mozna wgrywac na w910i, a co nie, bo juz sie zgubilem. slyszalem ze flash menu nie mozna wgrywac, ale motywy z flash menu? tapety shake? ze wzgledu na utrate gwarancji
z gory dizeki za pomoc :D
slyszalem ze flash menu nie mozna wgrywac, ale motywy z flash menu?
;) to to samo
tapety shake? ze wzgledu na utrate gwarancji
po wgraniu tych tapet nie traci się gwarancji ;)
wgrywa się ją tak jak każdą inną
czyli co robiąc moge stracić gwarancje? :P
edit. i skąd można pościągać różne tapety shake, motywy i aplikacje do w910i? na forum szukalem ale jest tego malo jesli prawie w ogole;)
czyli co robiąc moge stracić gwarancje?
Wgrywając softa inaczej niż przez SEUSa
i skąd można pościągać różne tapety shake, motywy i aplikacje do w910i? na forum szukalem ale jest tego malo jesli prawie w ogole
motywy:
http://eseth.net/k850/download/
dzieki wielkie, jeszcze jedno pytanie :) w moim w910i nie ma godziny w trybie "spiacym", tzn ze po tym jak klikne klawisz glosnosci powinien sie pokazywac zegar, tak jak to bylo w k750, o ile wiem, jest to mozliwe ;)
ps. wygaszacz mam wylaczony, ale tez z nim wlaczonym tego nie bylo.
prosze o pomoc xD
edit. i JESZCZE jedno :D mp3jki ktore sciagam z neta mam nieopisane, probowalem przez winamp wpisywac tytul wykonawce itd aby telefon je segregowal, lecz nie wykrywa. jest jakis program ktorym to mozna szybko zrobic i zeby tez dzialalo?
w moim w910i nie ma godziny w trybie "spiacym", tzn ze po tym jak klikne klawisz glosnosci powinien sie pokazywac zegar, tak jak to bylo w k750, o ile wiem, jest to mozliwe
ps. wygaszacz mam wylaczony, ale tez z nim wlaczonym tego nie bylo.
Zapewne korzystasz z jakieś shake tapety. Na starszych softach był bug przez którego po włączeniu shake tapety nie pojawiał się zegar w trybie uśpionym. ustaw zwykłą tapetę i zrestartuj fona. Jeśli problem zniknie to wystarczy zaktualizować softa do najnowszej wersji.
mp3jki ktore sciagam z neta mam nieopisane, probowalem przez winamp wpisywac tytul wykonawce itd aby telefon je segregowal, lecz nie wykrywa. jest jakis program ktorym to mozna szybko zrobic i zeby tez dzialalo?
Najprostszy wyjściem jest dodanie samemu tagów. Klikasz na mp3 ppm->właściwości->zaawansowane-> i tu w odpowiednie okienko wklejasz nazwę piosenki i wykonawce ewentualnie jeszcze album ;)
z tapeta jest tak jak mowiles, SEUSa wlasnie instaluje i pewnie bedzie dzialalo wiec wielkie dzieki jeszcze raz ;)
Hm. To cacko ma slot mini jack?
jest przy przejściówce w słuchawkach, wbudowanego nie ma ale moim zdaniem to jeszcze lepiej bo przewód słuchawkowy jest wtedy dłuższy :)
ma, kabel od sluchawk jest zakonczony mini jackiem, do niego wlasnie podpinamy sluchawki, z zestawu lub inne ;)
Da się do niego jakąś aplikacje gps wgrać np.garmina?
ale mi chodzi o samą aplikacje a nie czy ma odbiornik gps. ja mam osobno odbiornik gps bluetooth
Zizi_zizi
11-09-2008, 18:46
Witam!
Jestem nowa na forum...
Przeszukałam dzisiaj całe forum,ale nie znalazłam podpowiedzi dlatego pisze tutaj :
Jak wgrać gry do tego tel ??
Pomóżcie,bo nawet Google nie pomaga :P
Zizi_zizi gre w formacie jar wgrywamy na telefon poprzes kabel usb do folderu other(inne)
potem z telefonu wchodzimy do other(inne) i instalujemy gre
mam nadzieje ze pomoglem
Zizi_zizi
11-09-2008, 20:10
haha ha oczywiście,że pomogłeś :P
sama z siebie się teraz śmieje,bo się zorientowałam,że te gry jak są spakowane to z rozszerzeniem .jar,a ja ja ciągle rozpakowywałam :P
dzięki :)