View Full Version : Jak sprawdzić CID na trupie?
Soft mi padł i niemogę uruchomić telefonu. Czy da się jakoś sprawdzić czy telefon ma CID36 czy CID49 bez uruchamiania go ??
spróbuj podłączyć pod daVinci.
spróbuj podłączyć pod daVinci.A skąd ja go wezme.
Będe próbował wgrać soft od W800i według tego poradnika:
http://sek750i.pl/content/view/31/365/lang,en/
Załóżmy że mój telefon ma CID36 i certyfikat BROWN, czy moge spieprzyć telefon wgrywając ten soft?
Gdy podłaczam telefon do ładowania to mryga na biało, a czasem pojawia się ekran ładowania, ale telefon chyba się nie ładuje. Ile czasu trwa flash softu? Nieiwem czy baterii starczy :confused:
A jeśli by power'a zabrakło podczas flash'u to co się stanie?
A skąd ja go wezme
se-center.pl - dział download.
Załóżmy że mój telefon ma CID36 i certyfikat BROWN, czy moge spieprzyć telefon wgrywając ten soft?
Nie wgrasz softu na brown... będziesz musiał zmieinć na red ;)
Woooha!
K750/D750/W800/W810/W550/Z520/Z530.
Status Ok, OTP Close, CID49, PAF1
IMEI: ******-**-*****
Phone Color: Red
Phone CID: 49
Operator:Generic Trade
Language:World
CDA Number:CDA100000/8
Firmware Version:R1BC002
Phone Model (1):>>LM<<>>blue<<
Phone Model (2):K750i
şľnguage-Đ˙˙˙
ř9%Di-nşľ35L¬<°ÔĆ^LÜÝ]L
K750 recognized!
You must use CID49 Flash Files For this phone!
Press "Flash Files" Tab and download free firmware
Execution Time - 00:00:06No dobra dzięki za pomoc, jeden problem z bani, ale jak jest z tym czasem flash'u?? bo niewiem czy bateria wytrzyma :confused:
EDIT: dziwna sprawa, po tym sprawdzaniu CID'a podłączyłem go do ładowarki i się normalnie ładuje, nic nie mryga, nic nie gaśnie :woot: Narazie go niebęde ruszał, jak się łąduje to niech się ładuje, a później zobacze czy reszta funkcji wróciła do normy.....ale nawet jeśli, to chyba tego flash'a zrobie.
rogas2000
08-03-2008, 09:47
Spróbuj go nawet podładować może nawet teraz i pamiętaj żeby wygwiazdkować sobie IMEI jak go podajesz w necie.