View Full Version : gprs podłączony do komputera
czy ktoś już podłączał k750 do komputera z celu podłączenia sie z internetem przez gprs? jeśli tak to ile to kosztuje.... ile kasy weżmie za krótkie przeglądnięcie np. takiego forum jak to i z jaką szybkością wejdzie na stronę? ile sekund?
darek50439
08-03-2008, 11:12
Ja nie próbowałem ale taki internet jest baaaaaaaaardzo wolny ( w porównaniu z internetem np. stałym łączem) a cena zależy albo od tego czy masz opłate za czas lub za liczbe pobranych danych.
Jak najbardziej, przydatne zwłaszcza jak na laptopie trzeba coś sprawdzić w necie a w okolicy nigdzie nie ma hot spota. Szybkość połączenia zależy od tego, przez jaką technologię się łączy - GPRS ok. 53 kbit/s; EDGE - 115 kbit/s; UMTS - 384 kbit/s; HSCSD - 450 kbit/s.
Koszt zależy od cennika operatora, płaci się za ilość przesłanych/odebranych danych. Jak się wyłączy wszystkie aktualizacje na komputerze (zwłaszcza windowsów) oraz ustawi, żeby przeglądarka internetowa nie wyświetlała obrazków, to opłaty są relatywnie niewielkie.
marekkiljan
08-03-2008, 12:47
Ja próbowałem k750i, podłączyłem do kompa, włączyłem program SE PC Suit i tam się dało:), co do ceny to tak jakbyś z tela wchodził:)
a z jaką szybkością ładują się strony np. to forum??
marekkiljan
09-03-2008, 13:43
a z jaką szybkością ładują się strony np. to forum??
Jak miałem pełen zasięg sieci to działało ok.110kB/s;]
z taką szybkością właśnie działa gprs, ale nawet przy całym zasięgu i tak nie osiągnie się takiej.