View Full Version : Zestaw słuchawkowy Widmo
Witam mam taki problem z moim k550i, otóż niedawno przeżył mały wstrząs (padł wyświetlacz ale kawałek ekranu widać) ale reszta funkcji działa no i telefon leżał przez jakiś miesiąc nie używany dzisiaj go włączyłem i też normalnie chodził do czasu włączenia odtwarzacza. Problem polega na tym, że telefon sam sobie wykrywa zestaw słuchawkowy którego nie ma i czasem odtwarzacz pauz'uje i wyświetla sie okienko czy nadal odtwarzać przez głośniki. Zauważyłem że pojawia się ikonka podłączonych słuchawek ale ich nie ma !! Kiedy już podłącze to jest ok. I tu się rodzi moje pytanie czy to jest wina softu czy jakiś zonk mechaniczny ???
Sproboj zmienyc softa Seus'em a wtedy sie przekonasz...
soft sie raczej od upadku nie kopie :P
rogas2000
08-03-2008, 17:14
Niestety wgranie nowego softu, gdfs-u, erom-u nie jest lekarstwem na wszystko. Najprawdopodobniej to coś hardware. Musisz zanieść telefon do serwisu, a oni powiedzą Ci co jest grane.
rawilson
08-03-2008, 17:46
na moje to zwarcie na lycie głownej - radził bym wylaczyc telefon iwyjac bateryjke i udac sie z nim do serwisu... a co do kopania sie softu po upadku - mialem taki przypadek - soft padl po upadku ale na moto E398 :)
Tylko jeszcze wyświetlacza nie wymieniłem i nie wiem czy w ogóle sie opłaca wykładać kase
190 za wyświetlacz i jeszcze teraz sie to spierdzieliło ale dlaczego wcześniej go użytkowałem i odtwarzacz chodził praktycznie 2h/dziennie i było dobrze poleżał chwile i padło.???? Ale cóż Jak dam do komisu naprawią mi wyśw. i dają gwar. to potem pójde z tym i niby za darmola robią a jak nie to na szrot :/
ja bym zrobil tak poszedl do servisu i powiedzial zeby mi wyswietlacz wymienili a puzniej ze cos zwalili i teraz mam zestaw sluchawkowy widmo i bardzo Cie to zmartwilo bo przedtem tego nie bylo i juz cwaniactwo zawsze w cenie
ja bym zrobil tak poszedl do servisu i powiedzial zeby mi wyswietlacz wymienili a puzniej ze cos zwalili i teraz mam zestaw sluchawkowy widmo i bardzo Cie to zmartwilo bo przedtem tego nie bylo i juz cwaniactwo zawsze w cenie
no o tym dokładnie myślałem tylko teraz znowu włączyłem fona i wszystko jest ok :eek::eek: nic sie nie pokazuje i gra normalnie :eek:
Hahahahaha po prostu brak słów. Przecież sam napisałeś, że fołn ci spadł to chyba nie przez soft nie?
Hahahahaha po prostu brak słów. Przecież sam napisałeś, że fołn ci spadł to chyba nie przez soft nie?
Jak zam przeczytales wyrzej (o ile czytales) zdazyl sie wypadek popsutego softu przez upadek spowodowany najprawdopodobmniej wstrzasem.(E398)
Jak telefon wrócił do "normalnego" funkcjonowania to nie pozostaje Ci sie nic innego jak cieszyc. Jezeli sytulacja sie powtozy to nie kombinowac tylko zaniesc go cierpliwie do serwisu.
To że czasami jest ok a czasami nie po upadku prawdopodobnie świadczy o tym że:... albo wyswietlacz, który się rozbił wylał się na elektronikę i ją za kłóca, albo masz mikropęknięcie na płycie, które pozwala Ci raz korzystać w pełni z telefonu a raz go coś "rozwala". Jeśli wymienisz wyswietlacz to problemy mogą dalej pozostać. to jest sprawa elektroniki. Powinieneś zrobić wycenę naprawy w dobrym punkcie (najlepiej autoryzowanym) i opisać im dlaczego telefon tak się zachowuje). Jeśli wymienisz tylko jakąś część to może się okazać że tylko wyrzuciłeś kasę na marnę.
Pozdrawiam