PDA

View Full Version : Nie wykrywa telefonu ;/

bos
10-03-2008, 00:02
Witam mam problem. Chce polaczyc sie z telefonem za pomoca kabla USB i sie nie da..;/ Gdy podlaczylem go pierwszy raz wyskoczylo, ze cos tam zle zainstalowalo i nie bedzie dzialac poprawnie...Odlaczylem i podlaczylem ponownie i nie wywakuje juz nic...Nic sie nie dzieje procz dzwieku charakterystycznego przy podlaczaniu byle czego do gniazda USB...Nie wiem co robic ...

krzynio
10-03-2008, 10:16
Podłącz tel do usb i wejdź w menedżer urządzeń! a tam go odinstaluj i zainstaluj ponownie!

bos
10-03-2008, 14:57
A gdzie ten menadzer urzadzen ?

tim111
10-03-2008, 15:04

Klikasz ppm na mój komputer->więcej->zakładka sprzęt->i tam masz menadżer urządzeń ;)

adamj
10-03-2008, 15:04

tj. panel sterowania !! Jesli nadal sie tak bedzie dzialo to być moze jest to wina kabla... Po jakims czasie (ok. 3 miesiace) moze on przestac dzialac :|
Wtedy najlepiej isc do serwisu na gwarancje i wymienic go ;)

bos
10-03-2008, 22:41
Usunalem w tym menadzerze stary sterownik...ale problem jest nadal..;/ Za kazdym razem gdy podlacze telefon do kabla wyskakuje to samo...Ze cos tam zle zainstalowane i nie bedzie dzialac poprawnie...A ja za kazdym razem usuwam sterownik i znowu podlacze wyskakuje komunikat i sterownik znowu jest..;/ Co mam robic ? Jezcze z jakies 3 tygodnie temu wszystko bylo w porzadku normalnie zrzucalem pliki na telefon i na odwrot a teraz nic..

Rozpierniczacz
19-03-2008, 08:15
mam taki sam problem:/ jednak jak podlaczylem innego sek750i wszystko normalnie dzialalo, wiec najprawdopodobniej problem jest z wejsciem w telefonie (bo u mnie jest tez np tak, ze czasem mi ladowanie przerywa i musze kilka razy podlaczac zeby zaskoczylo). wiec mam pytanie, czy da sie moze to wejscie jakos wyczyscic/naprawic/wymienic? bo bez mozliwosci podlaczenia do kompa, telefon wydaje sie jakis taki bezuzyteczny:p

no dobra juz mi dziala:p przeczyscilem najpierw troche gniazdko denaturatem:P to mi zaczelo znajdowac dysk wymienny ale nie czytalo informacji na nim zapisanych, wiec troche obruszalem to gniazdko i zaskoczylo:D

rysiekb1
19-03-2008, 11:40
Czasmi xp nie zainstaluje odpowiednio sterownikow wtedy trzeba zainstalowac sterowniki z płyty co jest dołączona z telefonem. W menadzerze musisz wybrac zainstaluj z okreslonej lokalizacji i wybrac naped cd-rom.