View Full Version : Ikona ziemi obok zasięgu
Mam problem z połączeniem się moim k800 z internetem, za kazdym razem wyskakuje mi co bym nie robił żebym skontaktował się z operatorem albo spróbował ponownie. Wszytkie ustawienia wysyłałem po kilka razy, na karcie sim też mam włączoną usługe bo na innych fonach działa(heyah). I mam takie pytanie co oznacza symbol ziemi migający oraz zmieniający kolor na szary?? Bo wczesniej nie maiłem takiego czegoś i wszystko działało. Z góry dzieki za odp.
Symbol globu oznacza że telefon łączy się z internetem, a z tym że zmienia kolor na szary to się nie spotkałem ale może to oznaczać że traci połączenie ;)
Ikona globu oznacza ustanowioną sesję gprs. W k750i nie miga. W k800i miganie informuje że telefon w tym momencie wysyła/pobiera dane. Najprościej sprawdzić kładąc telefon obok radia :P
OK dzieki, dalej nie wiem dokładnie co oznacza szara ziemia ale już wszystko gra z ustawieniamtrzeba było sie jezcze pobawić (nie bylo czegoś takiego w k750, albo nie musiałem przestawiec wiec mogłem nie wiedziec:P) Temat można zamknąć:)
w moim gdy ziemia jest kolorowa(zielono-niebieska) to laczy sie z netem a jest szara gdy zrywam polaczenie wiec szara oznacza przerwane polaczenie;):)
kijanek13
25-06-2008, 21:35
ja wiem coś o tym idz to salonu twojego opertora i powiedz im tak zeby ci neta uaktywnili :) ja tak mialem i po tym oni sms`a przesla i masz wszystko ok :)
Bednar94
25-06-2008, 21:37
mam taki problem ze gdy wgrywam gry na fona to zapisuja sie one w menadzerze plikow i nie ma na nich czegos takiego jak np. zainstaluj a wiec mi one nie dzialaja;/ PROSZE O POMOC