PDA

View Full Version : Gry\klawiatura

TomekUDAS
13-03-2008, 17:38
Witam, chcialem zapytac czy da sie przestawic klawisze pod daną aplikacje. Zauwazylem, że w950 niema joya, ktory jest niezbędny do grania w grę Devil may cry. (chodzi sie joyem a klawiatury numerycznej uzywa do miecza komba skoku itp) Rowniez program do czytania ksiazek tequila cat obsluguje sie joystickiem (klawiatura dziala tylko w menu np wcisniecie 2 zamyka program)
Da sie przestawic aby "joystick w dol" odpowiadal klawiszowi # w danej aplikacji?

bartoszstce
13-03-2008, 19:39
z tego co mi wiadomo to zmiany klawiszy można wykonać w opcjach niektórych aplikacji (czy akurat w tych się da nie wiem)

a jeśli się nie da to można jakoś edytować javę ale nie znam się na tym

TomekUDAS
14-03-2008, 15:34
prawde mowiac to niechodzi mi tyle o gry co o czytanie ebookow (ale nie w pdf tylko za pomoca tequilacat bo zapamietuje pozycje) czy ta rolka z lewej strony dziala w grach, aplikacjach? i czy da się tę rolkę "wcisnąć"

bartoszstce
14-03-2008, 20:29
jeśli chodzi o sprzęt czyli tą rolkę (jog) to po jej wciśnięciu wybierasz opcję ze środkowego klawisza pokazanego na dole wyświetlacza

co do ebook nie mam pojęcia bo poprostu nie używam

a z moich obserwacji to jog działa w wielu grach i można z niego korzystać choć w niektórych wogóle nic się nie dzieje i trzeba używać dotyk

TomekUDAS
14-03-2008, 22:26
ekran dotykowy dziala w aplikacjach grach?
Dziex za pomoc bartoszstce

bartoszstce
15-03-2008, 08:23
jeszcze mi się nie zdarzyło żeby gdzieś nie działał ;)

KoRnKuba
26-08-2008, 21:28
Ekran dotykowy jest neizbędny do granbia w niektóe gry.np w Interstellar Flames 2 celujesz przez dotkniecie na ekranie ;]w niektórych dziala w niektóych nei.