PDA

View Full Version : Funkcje przycisków w w880i

woojtass
17-03-2008, 22:05
Witam

Dzisiaj zakupiłem se w880i z UK. Telefon ma polskie oprogramowanie. W czym tkwi mój problem, otóż ledwo co go dostałem, zadzwoniłem do biura obsługi z ery, żeby mi poustawiali internet i mmsy no i babeczka wysłała mi jakieś wiadomości które mi to skonfigurowały i teraz problem
(nie wiem czy tak było od początku czy od tej konfiguracji)
mam strasznie dziwne funkcje klawiszy:
-zielona słuchawka - internet
-przycisk nad zieloną słuchawką - internet
-czerwona słuchawka - skróty
bardzo mi to nie pasuje bo zielona i czerwona słuchawka chyba mają inne funkcje!
Czy można to jakoś zmienić???? szukam i szukam po funkcjach i nigdzie nie tego nie ma!
POMÓŻCIE!!

dziękuję z góry za pomoc,
pozdrawiam

woojtass
17-03-2008, 22:11
no więc rozkminiłem już takie coś, że zmieniłem profil na eramms (wcześniej blueconnect) i jedynie przycisk który się znajduje nad zieloną słuchawką już jest normalny bo pokazuje połączenia, ale zielona i czerwona słuchawka są takie same :/

Kacper Uchiha
13-09-2008, 16:27
Zanieś do serwisu jeśli jest na gwarancji.

tim111
13-09-2008, 20:23
Zanieś do serwisu jeśli jest na gwarancji.

Kolego nie ośmieszaj się...

A co do tematu to nic nie zrobisz, chyba że wgrasz pierwotnego softa. Mianowicie telefon który kupiłeś wyszedł od jakiegoś operatora który zmienił funkcje tych przycisków (czerwona i zielona słuchawka) a gdy wgrałeś z czystego softa zmieniło się zastosowanie tych przycisków, bo normalnie służą one do skrótów i do internetu ;)

http://www.techfresh.net/wp-content/uploads/2007/03/sony_ericsson-w880.jpg

RaBa
13-09-2008, 20:57
Chyba coś pomieszałeś, bo funkcję zielonej i czerwonej słuchawki pełnią klawisze na samej górze, więc nie może być żaden klawisz nad nimi. No ale mniejsza o to. Stawiam na brandowany soft (wytłumaczył to tim111, a pewnie są też inne zmiany poza funkcjami przycisków - niedziałające Flash Menu itp.). Po prostu wgraj czysty soft i powinno pomóc.

@tim111 z tego co zrozumiałem on nie wgrywał softu

tim111
13-09-2008, 21:35
@tim111 z tego co zrozumiałem on nie wgrywał softu

Gdyby nie wgrywał softu to te przyciski działałyby jako zielona i czerwona słuchawka, a skoro jest internet i menu skrótów to znaczy że jest czysty soft wgrany ;)

pawelekzag
15-09-2008, 18:54
posiadam taki sam telefon moze nawet kupiony od tej samej osoby czyzby super-pc ? Nigdzie wiecej nie widzialem w880i zeby mial wlasnie taka klawiature ze sluchawkami, pewnie taki mial soft jak koledzy mowia ja planuje kupic poprostu normalna klawiature i mam pytanie do CIebie jak u ciebie z słuchawka ta do rozmow czy nic nie trzeszczy ?

RaBa
16-09-2008, 14:50
Jeśli faktycznie masz taki sam telefon jak pawelekzag to wszystko działa poprawnie. Po prostu masz dziwną klawiaturę - pewnie na rynek innego kraju (w Polsce klawiatura wygląda jak ta w poście tim111).

pawelekzag
20-09-2008, 18:46
ja se jeszcze wgralem patcha zeby zamiast internetu bylo play/pause i sie net nie wlacza :D