PDA

View Full Version : opinie

steffi_
18-03-2008, 18:09
myślę, że powinien być chociaż jeden temat z opiniami na temat tego telefonu.
mam ten telefon od grudnia '07. jest on bardzo dobry. nigdy się nie zawiesił. nie mam do niego ogólnie żadnych zastrzeżeń. jeśli chodzi o aparat to jest bardzo dobra jakość i w ogóle, dużo funkcji. mam do aparatu tylko jedno zastrzeżenie: zdjęcia się długo robią. jest to duża wada szczególnie kiedy robi się zdjęcia w szkole, na przerwie, na meczu. obudowa może nie jest najlepsza, ale jest bardzo dobra. telefon przeżył kilka groźnych upadków (przeturlanie się przez schody, upadek w samochodzie między przednie siedzenia [przez próbowanie go wyciągnąć miałam całą rękę zrypaną] i wiele wiele innych) a działa jak nowy. nie ma żadnych [!] rys! co prawda noszę go w skarpecie firmy sox, ale upadki były bez niej (podczas chowania do niej). telefon jest godny ogromnego polecenia. ma piękny, duży wyświetlacz, ładnie na nim wyglądają zdjęcia, filmiki. pamięć taka sobie, ale teraz wszyscy mają karty pamięci. a właśnie! przeglądanie plików z karty pamięci trwa równie szybko jak przeglądanie plików z pamięci telefonu (w przeciwieństwie do fona mojego taty - motoroli e1070).
serdecznie polecam ten telefon. jest on jednym z najlepszych na świecie. w przeciwieństwie do k800i klapka zasłaniająca obiektyw nie odsuwa się sama oraz telefon nie ma irytującego joysticka.
proszę o oceny. najlepiej osoby posiadające ten telefon.
jakby ktoś nie kojarzył tego telefonu to proszę zerknąć na jego fotki:
http://www.dailydigitals.com/wp-content/uploads/2007/09/sony-ericsson-k770i.jpg
http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/315/78/18/315781861
http://www.intomobile.com/wp-content/uploads/2007/10/770ivelvet1.jpg
http://img212.imageshack.us/img212/3751/dsc01059fy6.jpg

basti13
18-03-2008, 19:28
ostatnio jak zastanawialem sie nad kupnem telefonu ten model przyciagnal moja uwage, zaczalem sie nim interesowac i...wybor padl jednak na k810i ..dlaczego? ten telefonik ma np. lampe blyskowa diodowa a nie jak k810 flesh, duza zaleta przy robieniu zdjec w slabo oswietlonych pomieszczeniach...SE chyba zaczyna wprowadzac modele troszke poprawione ale nie do konca...k750i --> k550i (nowszy k550 ale do kilku spraw mozna sie przyczepic) no i k800 --> k770 i tu rowniez nie do konca lepszy model

Shoother
19-03-2008, 16:57
ja mam ta komórkę od soboty i jak na razie sprawuje się nieźle.
Mam dwa pytanka co do koma:
1. Jak robie zdjęcie to w komie mam 20.00 i zdjęcie zrobione jest o 20.00 ale jak podłączam do kompa to pisze, że zdjęcie zrobione było o 18.00
2. Czy jest taka funkcja jak w k750i w Menadżer Plików > Sformatuj pam. zew.?
I czekam na zmianę obudowy bo mam trufle a chciałbym mieć ten kolor fioletowy.

adamj
19-03-2008, 18:56
ja mam ta komórkę od soboty i jak na razie sprawuje się nieźle.
Mam dwa pytanka co do koma:
1. Jak robie zdjęcie to w komie mam 20.00 i zdjęcie zrobione jest o 20.00 ale jak podłączam do kompa to pisze, że zdjęcie zrobione było o 18.00
2. Czy jest taka funkcja jak w k750i w Menadżer Plików > Sformatuj pam. zew.?
I czekam na zmianę obudowy bo mam trufle a chciałbym mieć ten kolor fioletowy.

Jest funkcja formatu MS... :cool: Mi ten telefon również bardzo sie podoba...
Waham się między k770i i k810i ;) Aparat moim zdaniem dobry( choć rzeczywiście troche długo robi sie zdjecie) . Duzym, plusem jest brak joya, choc w telefonach typu k800, k810 jesli joya nie kontaktuje sie z kurzem to raczej trudno zeby sie cial...

steffi_
19-03-2008, 19:56
adamj masz rację jeśli chodzi o joysticki, ale ja i tak wolę strzałki. miałam kiedyś telefon z joy'em i mam niemiłe wspomnienia. długość robienia fotki mnie wpienia, ale ogólnie to kocham ten telefonik. jeśli chodzi o lampę błyskową to według mnie jest bez zarzutu. no może nie jest diodowa i inne takie duperele, ale jest dobra. i najlepsza jest funkcja latarka. mogę sobie w nocy czytać książki pod kołdrą i nie muszę zapalać światła lub szukać normalnej latarki.

adi007
19-03-2008, 23:18
Mam ten telefon od calkiem niedawna i jest naprawde bardzo dobry! Szybki soft, aparat 3,2mpx z autofocusem (kozak ;D), elegancki wygląd. Żałuje tylko ze SE nie wydalo go takze w kolorze czarnym, ale brązowy mi nawet odpowiada :] Niestety telefon musialem oddac na gwarancji, powodem była od początku felerna obudowa - dosyć duza szpara na pionowej ściance obudowy, przez co wszystko trzaskało/skrzypiało). Troche denerwujący był na początku czujnik światła... Telefon ma mnóstwo zalet i kilka drobnych wad, ale jest to model który z czystym sumieniem moge polecić każdemu :)

ddr
20-03-2008, 10:28
Mam swój egzemplarz dopiero trzeci dzień. Jak na razie jestem bardzo zadowolony xD !!
Tylko nabyć większą kartę pamięci i załadować trochę muzy...
Ciekawe na jak długo będzie bateryjka stykała (bo gierki strasznie
koszą energię :devil:)??
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, też polecam jak
ktoś miałby wątpliwości, czy zmieniać starszy model na ten aparat!!

steffi_
20-03-2008, 19:38
zgadzam się z panami powyżej. kto ma jeszcze jakieś zastrzeżenia i pragnie bym rozwiała jego wątpliwości?

jaskie
20-03-2008, 23:31
adi007 mogę sie mylić ale SE wydało go w wersji czarnej, a co do opinii to tak mam tego fonika od kilku tygodni spisuje sie nieźle, aparatem mogę fotografować wykłady, a jak będzie za nudny to se pykam w jave :]. Jedyne wady których sie dopatrzyłem (ale to penie tylko mój tak ma) to kilka martwych pixli ale widać je tylko na ciemnej tapecie i jak sie przypatrzy, trochę dziwne odgłosy wydaje od strony wejścia na ładowarkę ale to dobrze że obudowa nie jest za "sztywna" a i ten plastik z tyłu co świeci na niebiesko jak sie klapkę, odsuwa mi odstaje. Jest kilka wad ale to nic w porównani z zaletami poręczny, dobrze sie pisze esemesy,bateria dość długo trzyma jak na te czasy :D, świetny wyświetlacz żywe kolory i wyraźne zdjęcia. Co do lampy znaczy diody to nawet wole te rozwiązanie z k770i niż ksenonową, diodę zawsze możesz użyć jako latarki :) a i tak jak steffi_ wole strzałki od joya nie z powodu wadliwości bo SE poszło do przodu z tym ale ja trochę leniwy jestem i nie chciało by mi sie czyścić tego. Na koniec jeśli ktoś szuka fona w przystępnej cenie z dobrym aparatem który ma wam zastąpić mp3 playera i w dodatku ma być zgrabny i elegancki to bierzcie k770i

steffi_
24-03-2008, 16:08
niestety jaskie, ale w wersji czarnej go nie ma.
przykro mi.
wydaje dziwne odgłosy od strony wejścia na ładowarkę?
mój czasem też.
niestety.
ale jeśli chodzi o obudowę to tyle.
xd

steffi_
27-03-2008, 08:51
dzięki za prywatny post jaskie.
i teraz wiadomość dla wszystkich posiadaczy/fanów tego telefonu;
JEDNAK JEST ON W WERSJI CZAARNEJ ORAZ W POMARAńCZOWEJ.
jak ktoś nie wierzy proszę zobaczyć;
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k770-pictures-2052.php

Adam985
05-04-2008, 15:10
czy ten telefon ma dosyć głośne mp3??

steffi_
07-04-2008, 16:23
tak.
tak jak każdy normalny se.
ale możesz oczywiście zgłośnić na kompie.
np. przez iTunes. XD

n3m0_k4
12-04-2008, 15:17
mam ten model od stycznia br. wad fabrycznych nie ma choc zawiesi sie czasem tapeta:woot: jak poserfuje po necie do tego te "chromy" na przyciskach bocznych juz sie zaczenaja wycierac a ta ramka wokol strzalek juz jest biala ale jestem zadowolony z :cs: i musze kase bierac na 2 bo samsung juz umiera:(

oki_polo@o2.pl
13-04-2008, 08:45
witam, a jak sytuacja wyglada z bateria? ile w praktyce trzyma? Lepiej niz k800i? bo zastanawiam sie nad jednym z tych telefonow, k770i bardziej podoba mi sie wizualnie, ale nie wiem ktory jest lepszy :/

jaskie
13-04-2008, 20:35
Co do baterii trzyma mi 4 dni nie wiem jak innym, ale ja codziennie robie po 120 km wiec mi siec dosyć często szuka. Najdłużej mi wytrzymała 8 dni ale to w domu byłem i tylko parę razy mi sie zdarzyło z niego dzwonić. Co do porównywania z k800 to nie wiem nie miałem.

steffi_
27-04-2008, 18:59
mi bateria trzyma 5-7 dni.
k800i jest gorszy, bo ta klapka zasłaniająca aparat się szybko luzuje i lata.
nie to co w k770i.

kavior
27-04-2008, 21:19
ale za to k800 ma lampe ksenonową, co duzo daje ;p a nie swiatelko jak w k750, na dodatek slabsze.

tylkonachwile
28-04-2008, 14:54
A ten na zdjęciach to niby jaki ? srakowaty ?

kavior
28-04-2008, 17:12
brązowy. Na żywo bardzo ladny kolor.

tylkonachwile
29-04-2008, 15:56
mi bateryjka ładnie trzyma. średnio (czasami używany) to 5 dni a tak to potrafi 10 jak nie używam. Ale jest jedna rzecz która na to wpływa : ładuje go jak sie prawie całkiem rozładuje

steffi_
08-05-2008, 18:03
srakowaty?
phii.

to jest 'Truffle Brown'.
truflowy.
bardzo ładny.

ja go mam xd

creed
19-05-2008, 22:09
jest ciemny srebrny. a ogólnie telefon jest fajny, cienki ale trochę waży. Jedyna wada czujnik światła

Trusher
24-05-2008, 11:55
telefon ma służyc właściwie do dzwonienia i smsowania ale fakt aparat java mp3 jakos obrazu wplywa na naszą decyzje ale powiem tak mam ten telefon od kilku dni wczesniej mialem k700i i joy dowala, dlatego nie wziąłem ani k810 ani k800 bo jak patrzylem bardzo sie te modele nie różnia a to czy ma kseonową lampe czy diode to kogo to jak ktoś chce pro aparat to niech sobie kupi canona jakiegoś za 1,5 tysiaka i bedzie happy. Dla mnie telefon to telefon a nie aparat fotograficzny.

Cichy słucha Rapu
25-05-2008, 14:39
SE K770i jest zaje-fajny...
nie moge nic złego powiedziec na jego temat! xD

Niektórym podobno sprawia problemy czujnik światła...:devil: ale jak ktoś ruszy głową to uda mu sie go wyłączyc -można to zrobic równiesz w sieci ERA!

Jest identyczny jak SE K810i... różnią sie jedynie z zewnątrz i ceną!
Jeśli nie widac różnicy, to po co przepłacac?? :smile3:

kavior
25-05-2008, 22:28
Jest identyczny jak SE K810i... różnią sie jedynie z zewnątrz i ceną!

jak widac nie znasz pojęcia 'identyczny'.