PDA

View Full Version : SMS

ZigUS
20-03-2008, 19:57
mam takie małe pytanie . . .przewaznie w k750,.. w800,.. itd przy pisaniu
sms-ow uzywam T9 gdy mam 2 rozne znaczenia tych samych kombinacji
klawiszy np: słowo ILE - JIE - GLE te słowa wybieramy i zatwierdzamy za pomoca joystika a jka to jest w W960i ?
czy da sie to zmienic za pomoca manualnej klawiatury ?

Prosze o pomoc . . .

Tomislav
20-03-2008, 21:03
Tak, bo ta klawiatura działa dokładnie tak samo jak joy, tyle, że bezawaryjnie.

bartoszstce
21-03-2008, 08:20
po prostu przekręcasz joga góra, dół i potem zatwierdzasz przez wciśnięcie go wybrane słowo ;)

i dodatkowo przypomne że pisząc sms z t9 w uiq3 mamy możliwość pisania tylko z polskimi znakami to skraca sms o połowę

ZigUS
21-03-2008, 15:16
czyli mam rozumiec ze tym bocznym pokretłem zmieniam wyraz :(
i nie ma mozliwości użycia np. przedniej klawiatury ? do zmiany wyrazu

w sumie kwestia przyzwyczajenia:smile3::smile3:
ale pisanie esemesa jedna reka to chyba raczej odpada :(
----------------------
hmm ale skoro macie racje to w sumie bedzie lepa z tym skracaniem sms
[przez znaki dia krytyczne: ę ć ó ź]
ale np. w moim D750i jest opcja edytowania słownika w telefonie :)
mianowicie:
w edytorze sms wybieram WIECEJ > LISTA WYRAZOW . . .i edytuje.
czyli wpisuje kasuje . . .co tylko zywnie dusza zapragnie :)
----------------------
jak by była taka opcja w W960i to troszke cierpliwości i po sprawie xD
----------------------
znow inni twierdza ze nie idzie tego pominac a naj prościej jest poprostu wpisac w słownik podczas pisania eskoe nowe wyrazy tyle ze juz bez ą ę ź ó . . . iw taki to sposób na liscie wyrazow odrazu w pierwszej kolejnosci beda te bez polskich znakow ;)
--------------------------
pozatym nasowa sie 2 pytanie . . . ponoc tel ma duze problemy z
zapamietywaniem wyrazow :( i szybko je zapomina CZY TO PRAWDA ?? ??

PROSZE O SZCZEGOLOWA ODPOWIEDZ CO SADZICIE BO TEL JEST SUPER
MA DOSKONALE OPCJE KTORE ULATWILY BY MI BARDZO ZYCIE ALE SMSy PRZEDEWSZYSTKIM xD

bartoszstce
22-03-2008, 08:58
ale pisanie esemesa jedna reka to chyba raczej odpada :(

nie gdy trzymasz telefon w lewej ręce napiszesz sms bez problemu jedną ręką ;) używasz tylko kciuka :)

w w950i telefon zapamiętuje 200 wyrazów i moim zdaniem w w960i jest to samo

ZigUS
22-03-2008, 10:49
w sumie tak tez mozna pisac eski .
hmm ale 200 +/-
czy wam sie nie wydaje ze to stanowczo za malo ?

i w takich przypadkach człowiek juz sam nie wie co kupic :(
potrzebuje do pracy tel z *.pdf i *.doc . . . W960i wydawał mi
sie naj lepszym wyjsciem ale teraz zaczynam sie wachac :(
bo grosze to on jeszcze nie kosztuje

bartoszstce
23-03-2008, 08:35
jak z *.pdf i *.doc to bym polecił m600i gdyż orginalnie ma zainstalowanego quickoffica

ZigUS
23-03-2008, 10:01
w sumie fajny tel m600 tyle ze ja raczej jestek bardziej zaklasyczna klawiatura :) tak jak w w960i i mie jaraja mnie bujane klawisze na lewo i na prawo potrzebuje tel którym szybko i sprawnie bede działał ;)
pozatym . . .jakos te tel w stylu (bez obraaazy) P1 strasznie przypominaja mi kalkulatory . . .ale to jeszcze raz powtarzam kwestia dustu.
mała klawiatura to dobra klawatura. . . i oczywiscie wielkosc tel tez duzo znaczy ;) przeciez nie chce z nim biegac po drogach i bic ludzi hehehe

pozostaje jeszcze troche poczekac i zrezygnowac z duzego wyswietlacza w konc za niedlugo bedzi G900 ladny ladny :) czy G700

i ciekawe czy za jakis czs juz we wszystkich tel bedzie tylko polski jezyk ze znakami diakrytycznymi ale z tego co widze to tak ;(

bartoszstce
23-03-2008, 10:23
co do wielkości to akurat w960i jest trochę większy od m600i czy w950i :P

hmm co do klawiatury to kwestia przyzwyczajenia ponoć w m600i są trochę za małe klawisze ale w p1i już wyeliminowano ten problem

co do serii g to radził bym nie kupować telefonu na początku jak wychodzi bo na pewno będą jakieś niedociągnięcia w sofcie i warto trochę poczekać chyba że wolisz co chwile aktualizować

a zostają przy wyborze w960i trzeba do niego zainstalować quickoffica (jak narazie nie ma nigdzie pełnej działającej wersji do ściągnięcia za darmo lecz poszukiwania trwają przez użytkowników innego forum ;) )