PDA

View Full Version : TUORTIAL - Menu baterii

Usiu007
21-03-2008, 13:43
Witam, Postanowiłem napisać tutka jak zrobić menu baterii ponieważ zauważyłem że wiele osób chce to mieć ;)

Potrzebne rzeczy:
-Sterowniku USB FLASH
-FAR
-Notatnik^^

1. Włączamy notatnik, wklejamy:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customization>
<mmi>
<shortcuts>
<shortcut>Settings_Battery_Id</shortcut>
</shortcuts>
</mmi>
</customization>

2. Zapisujemy jako customize_upgrade.xml
3. Włączamy Fara
4. Naciskamy ALT + F1 Następnie SEFP
5. Wybieramy w 1 kolumnie DCU-60 w 2 kolumnie 921600 w 3 kolumnie k750_w800_CID36
6. Klikamy Enter the matrix
7. Wyłączamy telefon, wyciągamy i wkładamy baterię, podłączamy telefon trzymając C
8. Przed oczami pokażą nam się 2 foldery, FLASH i FS, włączamy fs/tpa/preset/custom
9.W prawym oknie odnajdujemy na naszym komputerze plik customize_upgrade.xml zaznaczamy go, naciskamy F5 i klikamy Copy
10. Teraz naciskamy .. Które znajdują się z lewej strony u góry klikamy na nie do póki nie pokaże się czerwony komunikat w którym możemy wybrać YES lub NO, naciskamy YES
11. Odłączamy telefon, wyjmujemy i wkładamy baterię, włączamy
12. Wszystkie skróty zostają usunięte z joy'a oprócz Bateria która znajduje się pod joy'em w górę
13. Włączamy w skrótach Bateria i klikamy na 1 Na ekranie ukaże się:
4035 - To jest napięcie w baterii 4 100 0 0 - Nie wiem ;)
12 - Temperatura telefonu 15 - Temperatura Baterii
0 0 0
Handheld
Ch Meth CCCV
SC Unkown - Nie wiem co to ;)

Koniec ;) Mam nadzieje że się spodoba ;]

Jeżeli macie jakieś pytania piszcie w tym temacie ;) Wszystko wytłumaczę ;] Mogę też Napisać tutka jak to zrobić pod cid 49 :)

Tuortial w 100% mój :) Zabraniam kopiowania tego na inne fora :)

mateuszlee
21-03-2008, 14:50
Fajnie byłoby jakbyś napisał zarówno na CID49, jak i na resztę CIDów. I czy wyżej w ogóle się da.

Rafaldz14
21-03-2008, 14:57
Z ciekawosci pytam co to daje bo nie bardzo rozumie gdzie cos bedzie zmienione

Usiu007
21-03-2008, 14:57
Fajnie byłoby jakbyś napisał zarówno na CID49, jak i na resztę CIDów. I czy wyżej w ogóle się da.

Na CID 49 napiszę później a z innymi CID'ami nie miałem doczynienia... znam się na tuningu CID36 i 49 ;) Jeszcze może dodam screeny ale nie teraz, nie mam w tej chwili czasu :)

Z ciekawosci pytam co to daje bo nie bardzo rozumie gdzie cos bedzie zmienione

Jest to taki bajer :P Pokazuje temperaturę telefonu i baterii ;)

maniek-07
21-03-2008, 21:22

Hę? :woot:
Po co niby miało by to być?
Przecież jaka zmiana zajdzie pod innymi Cid'ami to taka jak wejść Farem (jaką opcje wybrać w modelu) i to czy wgrać resta czy nie... Jest to zbędne... Każdy chyba umie się dostosować do tego...

Usiu007
22-03-2008, 09:46
Hę? :woot:
Po co niby miało by to być?
Przecież jaka zmiana zajdzie pod innymi Cid'ami to taka jak wejść Farem (jaką opcje wybrać w modelu) i to czy wgrać resta czy nie... Jest to zbędne... Każdy chyba umie się dostosować do tego...

Popieram, lub SE Toolem, jest dużo tuortiali ;) Bo co za problem zrobić ścieżkę tpa/preset/custom, spakować i wgrać ? :woot: