View Full Version : Oddanie do salonu na gwarancję
nie znam sie za bardzo a mam takie pytanie odnośnie gwarancji niestety muszę oddać mój telefon do naprawy i czy muczę go oddawać do salonu orange w którym był kupowany czy mogę go oddać do salonu u siebie. tel był kupowany w Częstochowie a ja mieszkam koło Opola
Z góry dzięki
ja tam zawsze oddawałem telefon do salonu operatora z racji tego że miałem daleko do autoryzowanego serwisu SE.
Nie powinno być żadnych problemów w salonie
tez mam k850i z salonu orange i rowniez oddawalem juz go na gwarancji;/ ale do tego samego salonu
tez mam k850i z salonu orange i rowniez oddawalem juz go na gwarancji;/ ale do tego samego salonu
a co ci padlo ? tak z ciekawosci pytam ?
wawrzus122
22-04-2008, 18:01
niekoniecznie, nie musisz oddawac swojego telefonu do tego salonu ORANGE w którym kupiłeś, dowiedz się gdzie masz najbliższy punkt naprawy Sony Ericssonów (który współpracuje z SE) i bez problemu przyjmą Ci telefon na gwar..
Pozdro
Nie każdy komis czy tam punkt się tym zajmuje (lub interesuje) Dlaczego? Bo oni nic z tego nie mają a do tego muszą zapłacić za przesyłke... Więc tylko najczęściej Operator jest wyjsciem.
Daredevil160690
26-04-2008, 22:30
Jeżeli oddasz telefon i tylko Ci będą naprawiać usterkę mechaniczną to wszystko w porządku, ale jeżeli jeszcze ci wymienią oprogramowanie na nowszą wersję to na pewno nie wgrają Ci oprogramowania brandowanego więc stracisz tym samym gwarancje. Podobnie jest zresztą jak oddasz do Orange i masz życzenie mieć oryginalne oprogramowanie to Ci wymienią ale tracisz gwarancje na własne życzenie...
Telefon możesz oddać u siebie bo gwarancja jest wszedzie uznana wiec wal tam do siebie ... ja oddałem fona bo mi raz przyciski dotykowe nie działały a zaraz potem mi sie rozwalił na czynniki pierwsze czyli wsadziłem do kieszeni i sie rozpad :D ale telefonik fajny tylko wkurzajacy...