PDA

View Full Version : SIM od PlayMobile nie podchodzi

prokop
29-03-2008, 09:53
Witam. Pare dni temu kupilem starter Playa z karta za 30PLN (ale to niewazne w sumie) i po zdjeciu simlocka i zainstalowaniu najnowszego softu, wkladam karte SIM i telefon dziwnie sie wlacza, pare razy trzeba mu co chwile klikac guzik wlaczania, zeby w koncu przy wyborze czy chcemy FlightMode czy zwykle nie pokazaly sie guziki do potwierdzenia na ekranie. Po chwili wchodzi na pulpit i pokazuje info o tym ze "wloz sim albo kliknij filmik pokazowy" ale guzikow dalej nie ma. No to w takim razie sprawdzam SIMa na innych telefonach i na wszystkich chodzi. No to w serwisie spowrotem sprawdzaja co z innymi kartami do mojego telefonu, Sami Swoi podchodzi, TakTak ktorego mialem wczesniej tez, Simplus tez, Orange bez problemu, tylko ta zaj**na karta PLAY nie, wiec ide do sklepu PLAY i mówie o problemie i babka ze OK ze moze to byc wina tego ze sa karty SIM 3V i 3,5V i jakies 6-cio i 8-mio pinowe wiec ja juz Jeti poprostu w tym momencie. Czy moze to bym wina tego ze SIM jest niewlasciwy? bo ja dostalem chyba ten 8mio pinowy. Spotkal sie juz ktos z takim problemem? Bo jeszcze czy nowa karta dziala nie wiem, bo nie dostalem jej jeszcze. Jak dostane i bedzie dzialac to powiem, tylko prosze o info, czy ktos sie juz z czyms takim spotkal.

pozdro

kibol
18-04-2008, 12:26
jakieś dziwne jaja ja mam k810i simlocka sam sobie złamałem patchem i nie mam problemów z kartami sim jaką bym nie wsadził to i tak zadziała play też więc to może wina softu nie mam pojęcia jeśli to prawda z tym co babka ci powiedziała to może sprawdź inne karty play od kumpli w swoim telefonie