Skojarzony
30-03-2008, 17:23
Cześć kupiłem ten telefon w Anglii i chciałbym się dowiedzieć jak się sprawdza ten telefon jako modem do internetu.Wiem ze ten telefon nie ma UMTS U ale za to to ma GSM klasy 10 -co to oznacza ???Czy szybkość internetu będzie w granicach 30-50kb na sek. Sprawdzałem zasięg 2G w miejscu zamieszkania i jest bardzo dobry.Chciałbym się dowiedzieć czy nie będzie problemu ze ściąganiem plików z rs ,emule ,itd(preferuje rs)Jestem szczesliwym posiadaczem telefonu SE w610i .Wykupilem soeie dostep do nety w T-Mobile za 2.5 funta( 5 dni dostepu do netu-opcaj web and walk).Łącze się z internetem za pomicą tegeo telefonu(GPRS) i bardzo wolno ładuje mi strony tzn .onet lub wp otwiera ok 20 minut z niektorymi stronami dalem sobie spokój -dlaczego tak się dzieje ???
Zamieszczam kilka zdjęc
Niestety nie moge dodac zdjec-ale opisze o co chodzi
Czas trwania polaczenia -17,31
Wysłane Dane-1,00MB
Odebrane-31.3KB
Sieć-GPRS
Operator -T-Mobile
Takie własnie informacje widnieja w oknie PC SE Suite
Podkreslam ze wlaczona byla strona wp.pl(tzn modem się z nia łączyl)
Czy istnieje możliwość przyspieszenia prekosci tego internetu tzn .wp albo onet i inne strony niech laduja sie szybciej tzn.2-5 minut.???
Dziekuje za wszyskie mozliwe podpowiedzi do tego tematu
Zasieg sieci 2G w tym rejonie jest bardzo dobry.
to jst cyctat z inne go forum odnosnie SE
w610i obsługuje także EDGE, w którym (teoretycznie) szybkość transmisji dochodzi do 296 kbit/s, czyli 37 kB/s. Biorąc pod uwagę wiariant optymistyczny (maksymalną prędkość transmisji) plik ważący 100 MB będzie się ściągał przez ok. 46 minut. Wariant pesymistyczny - 70% maksymalnej prędkości, czyli 26 kB/s a więc powyższy plik znajdzie się na Twoim dysku w czasie godziny i pięciu minut .
Czy to prawda ???Jezeli tak to dlaczego moj net tak wolni chodzi?(mozna powiedziec ze wogle nie chodzi)
DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC
Zamieszczam kilka zdjęc
Niestety nie moge dodac zdjec-ale opisze o co chodzi
Czas trwania polaczenia -17,31
Wysłane Dane-1,00MB
Odebrane-31.3KB
Sieć-GPRS
Operator -T-Mobile
Takie własnie informacje widnieja w oknie PC SE Suite
Podkreslam ze wlaczona byla strona wp.pl(tzn modem się z nia łączyl)
Czy istnieje możliwość przyspieszenia prekosci tego internetu tzn .wp albo onet i inne strony niech laduja sie szybciej tzn.2-5 minut.???
Dziekuje za wszyskie mozliwe podpowiedzi do tego tematu
Zasieg sieci 2G w tym rejonie jest bardzo dobry.
to jst cyctat z inne go forum odnosnie SE
w610i obsługuje także EDGE, w którym (teoretycznie) szybkość transmisji dochodzi do 296 kbit/s, czyli 37 kB/s. Biorąc pod uwagę wiariant optymistyczny (maksymalną prędkość transmisji) plik ważący 100 MB będzie się ściągał przez ok. 46 minut. Wariant pesymistyczny - 70% maksymalnej prędkości, czyli 26 kB/s a więc powyższy plik znajdzie się na Twoim dysku w czasie godziny i pięciu minut .
Czy to prawda ???Jezeli tak to dlaczego moj net tak wolni chodzi?(mozna powiedziec ze wogle nie chodzi)
DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC