PDA

View Full Version : Amator?

mcrae
30-03-2008, 21:59
Witam

Moja przygoda z SE zaczęła się przed wczoraj kiedy pojechałem do salonu PLAYA kupić sobie nowiuteńkiego k800i ,Jest to mój pierwszy SE przedtem przez ręce przewalały Mi sie różne samsungi ,motki ,itp . Wybrałem SE ze względu na możliwości Komórki jak i oprogramowania. Przez dzisiejszy dzień przeleciałem mnóstwo for na temat SE. Tera mam kilka pytań ,Mój k800i posiada flasha R1KG001 nie znalazłem pod niego żadnych elfów :/ przeglądając google natrafiłem na nowszy Soft do mojego SE nie mam pojęcia czy opłaca mi się go Flashować ponieważ Nowszy soft nie posiada obrandowania dla playa przez co utracę gwarancje ,Myślałem nad zrobieniem Backupa starego flasha lecz nic na ten temat nie znalazłem więc proszę o pomoc nie wiem czy opłaca mi sie wogule flashowac czy jest jakieś ryzyko co byście zrobili na moim miejscu ? :excl:

Arthar_93
30-03-2008, 22:49
Jeżeli masz gwarancje i nie chcesz jej tracić to nawet elfów nie wgrasz bo gwarancje sie traci. Ingerując w soft tracisz gware.

mcrae
30-03-2008, 22:55
Kurde no to trochę lipa, a da sie zrobić backup flasha i wrazie czego przywrócić ?

Arthar_93
30-03-2008, 22:57
Teoretycznie można zrobić kopię GDFS ale jak później coś się zepsuje (np. joystik) to w serwisie sprawdzą logi ze grzebałeś w sofcie i gwarancji Ci nie uznają.

Mleq
31-03-2008, 15:42
Teoretycznie nie zawsze sprawdzaja logi... Ale jak sprawdza to gwarancja jest nie wazna... Jesli sie stanie cos z softem to bez problemu mozesz to naprawic.

okri
31-03-2008, 17:45
ja raczej nie wgrywal bym nowego softa zeby nie stracic gwarancj