PDA

View Full Version : Jak uruchomic GPRS

Danon76
06-04-2008, 11:54
:|Jak uruchomic GPRS w :se: K550i. niemoge tego nigdzie zanlezc na forum i w telefonie... Potrzebuje tego połączenia bo mi potrzebny jest GPS i gg ktore bez tego nie chodza chodzą w telefonie...:|

agmar50
06-04-2008, 12:04
Mam k510i co prawda, ale ustawienia powinny być podobne. Na początek potrzebne jest uruchomienie tej usługi przez sieć (w plusie darmowym krótkim kodem *101*11*02#). Następnie pobierasz sobie ustawienia profilu internetowego "internet gprs" na stronie operatora (zdalna konfiguracja- podajesz model telefonu i numer, dostajesz smsa z ustawieniami, klikasz żeby zainstalować). Po tym wszystkim w telefonie przechodzisz do menu/ustawienia/łączność/komunik.danych/usługa preferow./ i zaznaczasz "gprs i gsm". Po tym wszystkim restart telefonu, gprs powinien działać.

Danon76
06-04-2008, 12:13
Jeden problemik, ja juz ten kod znalazłem na innym forum i on mi w sieci ERA nie chodzi...

agmar50
06-04-2008, 12:19
Oto co strona ery na ten temat:

# Jak mam aktywować tą usługę? (GPRS)
Skontaktuj się z Biurem Obsługi Abonenta.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslugi-porady/polaczenia/gprs/gprs_faq

the bill
06-04-2008, 21:13
Danon76 - na wstępie dostosuj grafikę w podpisie do regulaminowej wielkości [zaczynam się temu przyglądać i wyciągnę konsekwencję]

u niektórych operatorów musisz telefonicznie [lub stronę internetową] włączyć odbiór GPRS - zrobiłeś to?

Mala Asia
06-04-2008, 21:49
jesli nie mozesz tego tak uuchomic to " MUSISZ SKONTAKTOWAC SIE Z BIUREM USLUGI ABONENTA " :E:E:E:EE:E:E:E:E:E