PDA

View Full Version : jak poznac czy nie prototyp??

hayabuza85
07-04-2008, 21:52
tak jak w temacie, da się to jakos poznac bo chce kupic nowego bo jednego w950i juz mialem ale sprzedalem bo nie szlo do niego wgrac nowego softa ani polskiego języka, a teraz chce wiedziec na co patrzec jak bede kupowal nowego zeby znowu na jakiegos prototypa nie trafic :D słyszalem ze jakos po numerze IMEI mozna sie zorientowac, egzemplarz którym sie interesuje ma imei który zaczyna sie tak: 3528... z góry dzięki 8)

bartoszstce
08-04-2008, 22:37
ponoć numery imei prototypów tego modelu zaczynają się od 00 i z tego co wiem to jakoś tam da się do niego wgrać nowy soft który jednak tylko nieznacznie odświeża nam telefon ale istnieje tutaj spore ryzyko uśmiercenia telefonu...

a w tym starym jak się zaczynał imei?

a co do zakupu to jeśli sprzedawca nie zaznaczy że to prototyp to musi oddać niezwłocznie kase jeśli będziesz chciał zresztą powszechnie wiadomo że zakupiony sprzęt można oddać w ciągu 7 dni od daty zakupu nie podając przyczyny :P

kavior
08-04-2008, 22:50
[...]i z tego co wiem to jakoś tam da się do niego wgrać nowy soft[...]

z tego co wiem - a raczej wiem z dobrego zrodla - mozliwosc wgrania nowego softu do prototypu maja az dwie osoby w Polsce, i na dodatek latwo z tym nie jest.

hayabuza85
08-04-2008, 22:53
dzieki bardzo:) czyli ten IMEI co podałem bedzie dobry zeby aktualizować softa??

SE Lady
09-04-2008, 06:56
Co do prototypow, to IMEI faktycznie zaczyna sie od 00, poza tym na naklejce widnieje napis Prototype - not for sail. Czasami sprzedawcy ucinaja naklejke, by tego napisu nie bylo.
Co do wgrania softu do prototypow, to czesto roznia sie one sprzetowo od wersji finalnej i normalnie dostepna wersja softu albo nie pojdzie, albo ubije fon.
Tak, z telefonem gdzie IMEI tak sie zaczyna powinno byc wszystko ok :)

skibus
01-05-2008, 14:35
chcesz moge Ci odsprzedac mojego :)