View Full Version : Aparat już się nie załącza...
witam wszystkich, mój telefon to K800i@K810i, R8BA024, przed całym patchowaniem wgrałem camdrivera jakiegoś innego niż oryginalny, po odsłonięciu obiektywu włącza się cybershot screen (ten z aparatem gdzie klika sie 0 do pomoc) i potem biały ekran i telefon sie restartuje i wychodzi do trybu gotowości. Próbowałem wgrywać z 30 różnych camdriverów i nic, błagam pomóżcie, co mam zrobić ? :( nie mam już sił, wczoraj siedziałem do 1 w nocy, a raczej dzisiaj, podobnie sie stało jak wgrałem sterownik wyświetlacza tyle że przy włączaniu telefonu pokazywał się biały ekran i gasł i tak w kółko, wgrałem oryg. i jest ok ale ze sterami aparatu to już nie wiem co sie stało...
Wgrywałeś camdrivera pod swój tel ?! Reflash softu powinien rozwiązać problem!
tak, wgrywałem soft od k810, ale jeszcze przed tym wszystkim wgrywałem samego camdrivera i padł aparat, po tym własnie zacząłem reflashować telefon, jeżeli o to chodzi, chyba że reflash to co innego aniżeli nowy software czyli pliki .FBN i .MBN ?
właśnie robie reflash samego FS, zaraz napisze czy coś pomogło...
...i nic, spróbuje znaleźć inne pliki main i fs, potrzebuje te zmodowane z k800 na k810...
zrobiłem pełen reflash main i FS, wgrałem pliki kustomizacyjne, patcha simlock, patcha długiego dźw. sms i radia bez słuchawek, reszta czysto i nic...
hehe.... że też o tym nie pomyślałem... wyciągnałem teraz karte pamięci i ruszyła ;] wszystko ok, chyba trzebabędzie strzelić jej formata i będzie ok, napisze jeszcze :)
Grosik18
08-04-2008, 15:28
Po pierwsze nieumiesz edytowac postów?? zrobiles 5 naraz postów!!
To nie gadu-gadu - zamykam za chamstwo.