View Full Version : Szybka :(
IgorMaster
09-04-2008, 21:52
Witam otóz kumpel przez przypadek porysował mi szybke od telefonu. I czy musze zmieniac cała obudowe czy tylko szybke musze zmieniac ?? Słyszałem że są zgrzewane... prosze o rade
Szybka jest razem z przednim panelem, musisz wiec wymienic obudowe.
Szybka jest razem z przednim panelem, musisz wiec wymienic obudowe.
A nie można kupić takiej byle jakiej podróbki i przykleić samą szybkę?
szajba007
04-05-2008, 21:14
Możesz kupić poliwęglan na allegro 8 zł za 2 sztuki. to taka folia która maskuje każda ryse.:)
szpako85
07-05-2008, 11:20
Możesz kupić poliwęglan na allegro 8 zł za 2 sztuki. to taka folia która maskuje każda ryse.:)
Mam ten sam problem z porysowaną szybką czy ta folia naprawde pomoze? widział to ktoś na własne oczy?
szajba007
20-06-2008, 21:43
Daje głowe że działa!! Od kumpli słyszałem że K800i ma nierysalny ekran ale na zapas razem z kartą pamięci kupiłem tez ten poliwęglan na allegro . Przyszedł czas że opowieści kolegów stały się nieprawdą (pojawiło się pare rys) i przykleiłem ten poliwęglan. Gdy kumple to zobaczyli to pytali czy ja jestem debilem?? Miałeś pare małych rysek a ty kupujesz nową obudowę???!!!! Pokazałem że to tylko folia i sie śmiali sami z siebie!!:) :devil: działa na 100%.
piotrek_orzi
20-06-2008, 23:15
Poliwęglan dobra rzecz. Ja kupiłem ją jak tylko odebrałem telefon z salonu i mam gwarancję, że nie porysuje sobie wyświetlacza, a co do maskowania rys to naprawdę pomaga bo przykleiłem sobie wcześniej porysowany wyświetlacz w k750i i nic nie widać :D
Domanoid
21-06-2008, 00:06
Nie, poliwęglan nie pomaga... Rysa jest dalej, nie widać jej po prostu "pod światło".
Gdy włączysz telefon widać rysę dalej, gdy wyświetlacz działa (nie jest wygaszony) rysa daje efekt tak jakby była hmm... Smuga wodna na monitorze, światło się lekko załamuje.
U siebie w k800 porysowałem sobie ekranik kluczami - gdy telefon nosiłem razem z nimi w kieszeni. Kupiłem komplet (2 szt x 2 warstwy) poliwęglanów przyciętych do wymiaru z natryskiwanym klejem (teraz to już chyba standard) i nakleiłem. Widać, że jest ekranik porysowany, ale przynajmniej następne rysy są już robione na tej folii i teraz już się o telefon nie boje ;)
piotrek_orzi
21-06-2008, 09:49
Jak masz głębokie rysy to wiadomo, że nawet poliwęglan nie pomoże. Małe rysy spokojnie maskuje, sam widzę na swoim starym k750.
Możecie zarzucić jakimś linkiem na allegro żeby kupić ten poliwęglan ??
madeineu
21-06-2008, 11:51
http://se-center.info/showthread.php?t=75109
Grosik18
21-06-2008, 11:52
tu jest recenzja http://www.se-center.info/showthread.php?t=36119&highlight=poliw%EAglan
a tu aukcja
http://www.allegro.pl/item375520803_super_folia_se_k800i_k800_wyciety_po liweglan_new.html
EDIT: wyprzedziłaś mnie:>
Dzięki :)
I mam parę pytań do użytkowników tej folii (po co mam robić nowy temat:P). Jest jakaś różnica w widoczności ekranu po zastosowaniu tej folii ?? Jest w pełni widoczny ten ekranik czy jednak ciut przyciemniony ?? Czytałem na tej aukcji że idealnie przylega do ekranu, więc po czasowym użytkowaniu kanty i boki tej folii się nie odklejają ?? Brudzi się ta folia w jakiś sposób ?? Po jakim czasie i w jakim stopniu ??
madeineu
21-06-2008, 15:08
7 zl to nie jest duzy wydatek- kup i sprawdz ;) Folie polecam, bo jak wiadomo ekran w k800 jest delikatny i łatwo go zarysować, a folia temu zapobiega. Widoczność, wiadomo- troche się pogarsza. Ale po dluzszym uzytkowaniu przestaniesz na to zwracac uwagę. Uważaj tylko jak przyklejasz.
A co? Sam nie umiesz? Poszukaj...
:se: Ostatnio [tydzien temu] wymieniałem obudowę w k800i i okazało się, że nie trzeba wymieniać całego przedniego panelu, ponieważ samą szybkę można spokojnie wyciągnąć :) a co do poliwęglanu to zgadzam się, że zamaskuje "prawie" każdą rysę, pod warunkiem ze jest ona mała.
Pozdro
Asatero.
piotrek_orzi
21-06-2008, 22:40
Ja kupowałem od tego sprzedawcy:
Link do jego aukcji:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3360338
Domanoid
22-06-2008, 00:31
Dzięki :)
I mam parę pytań do użytkowników tej folii (po co mam robić nowy temat:P).
1. Jest jakaś różnica w widoczności ekranu po zastosowaniu tej folii ?? Jest w pełni widoczny ten ekranik czy jednak ciut przyciemniony ??
2. Czytałem na tej aukcji że idealnie przylega do ekranu, więc po czasowym użytkowaniu kanty i boki tej folii się nie odklejają ??
3. Brudzi się ta folia w jakiś sposób ?? Po jakim czasie i w jakim stopniu ??
1. Nie ma różnicy, chociaż to jest zależne od stosowanego kleju.
Klej nakładany metodą natryskową na folię jest najlepszy - około przez 2 dni widać tak jakby na ekranie była rosa (między folią a szybką). Później ten efekt znika i nie ma żadnego ubytku. Co lepsze folia nie ma refleksów (bynajmniej moja).
2. Mam folię 2u-warstwową, jest na ekranie od... chyba 8 miesięcy, nie odkleiła się, sam odkleiłem jedną warstwę bo była już za bardzo porysowana.
Dolna - druga warstwa - stan idealny :) Na jednej warstwie lece już około 3 miesiące.
3. Folia się nie brudzi, to jest prawie jak okno (pcv) - więc z łatwością umyjesz ;) jedyne co to możesz porysować :)
No chyba że będziesz przeprowadzał na niej testy - jakimś świństwem posmarujesz a później będziesz patrzył czy jest po tym plama :E