View Full Version : Dziwny przypadek, bia³y ekran
keelooveek
10-04-2008, 14:45
Witam.
Mam SE K810i od 3 miwsiecy. prze caly ten czas chodzil narmalnie. do czasu az pewnego dnia po zrobieniu paru fotek i normalnym jak zawsze zablokowaniu odstawilem go na bok. gdy po okolo 15 min chcialem go uzyc telefon dziwnie - zalaczyl sie, wyszukal siec i mignal bialym ekranem i zgaslo wszytko, pozniej znowu to samo i tak w kolko co okolo 10 sek. Pomagalo tylko wyjecie baterii. zalaczalem go tak pare razy i dalej to samo. az w koncy tylko po zalaczeniu swieci sie na bialo i dalej zeby go wylaczyc musze wyjac baterie. Co sie mog³o stac i jak moge to naprawic?:yyk:
picasso199
10-04-2008, 16:44
Moim zdanie to wina softu...mia³em bardzo podobn± sytuacjê w D750i, z tym, ¿e u mnie ju¿ wyjêcie baterii nie pomaga³o, po w³±czeniu wy¶wietla³ sie w³a¶nie bia³y ekran...odda³em go na gwarancjê i po k³opocie, wymienili soft i wszystko by³o ok;] Tak¿e na moje oko to winny jest soft;]
keelooveek
10-04-2008, 17:44
Ale wczesniej jak podlaczalem tel do kompa to mi go widzial i bylo tak jak zawsze ok. moglem przenosic pliki itp a teraz podlaczam i nawet go nie wykrywa. slychac dzwiek nowego sprzetu podlaczanego ale za 10 sek sie rozlacza i po 10 sek znowu slychac dzwiek podlaczenia i tak w kolko. czy nie bedzie to przeszkadzalo jak bede wgrywal softa? i czym to najlepiej zrobic bo z tego co tu widzialem to sa rozne programy i nie wiem ktorym byloby najlepiej :/
Aha i z tym wyjeciem baterii to chodzilo mi ze nie moge go wylaczyc przyciskiem do wylaczania tylko musze wyjac baterie w celu odciecia napiecia. a gdy nacisne ten przycisk telefon zawibruje dwa razy i dalej ekran swieci sie na bialo.
A czy jest mozliwe ze soft padl od tak sobie?? I czy moze byc tak ze pamiec ROM sie przepelnila??
picasso199
10-04-2008, 19:28
Tzn ja sam nie wgrywa³em, odda³em go na gwarancjê do serwisu i oni mi to zrobili...tak¿e nie poradzê Ci czym najlepiej to zrobiæ bo nigdy tego nie robi³em...
wg mnie jest to mo¿liwe "¿e pad³ tak sobie" poniewa¿ u mnie tak w³a¶nie siê sta³o(D750i), a co do pamiêci to nie wydaje mi siê aby to by³± przyczyna, ja mam praktycznie ca³y czas zape³nion± chyba, ¿e robie porz±dek:D
<<ReSpEcT>>
keelooveek
10-04-2008, 19:39
ale chodzi o pamiec ROM a nie pamiec telefonu czy karty :)
Wiec moze ktos inny bedzie w stanie mi pomoc bo troche mi szkoda telefonu a bardzo mi potrzebny :(
picasso199
10-04-2008, 20:16
no ok, ale gdyby¶ mia³ zape³niona pamiêæ ROM to telefon by siê raczej zawiesza³ a nie nie móg³ wystartowaæ w ogóle - tyle z mojej strony
pozdro :cs:
keelooveek
10-04-2008, 20:32
w sumie to mogloby tak byc. ale mozliwe tez ze jest minimalne miejsce i gdy sie zapelnia w zwiazku z wyszukiwaniem sieci to tel sie automatycznie wylacza jesli to tak mozna nazwac bo on sie nie wylacza tylko tak jakby usypia i wstaje. dziwne to jest troche :/
picasso199
10-04-2008, 20:42
A to wiesz co je¶li tak jak powiedzia³e¶ "on sie nie wylacza tylko tak jakby usypia i wstaje" - to w moim K810i tez takie co¶ mia³em, ale dzia³o mi siê to wtedy gdy zainstalowa³em sobie NFS CARBON-a na kome i po kilku minutach gry tak w³a¶nie sie robi³o jak mówisz, u mnie to wyglada³o tak, ze pojawia³ siê czarny ekran, po czym wraca³ na "pulpit" trwa³o to jakies 10 sekund i potem by³o wszystko ok...tak wiêc mo¿e masz jak±¶ aplikacje/gre z ktora kom sobie nie radzi...:cs:
keelooveek
10-04-2008, 20:44
ale jak ja gralem w rozne gry mialem ich chyba ze 100 na fonie i akurat ostatnio w zadne gry nie gralem tylko robilem zdjecia az w koncu tak sie ztalo. przez te 3 miesiace jak mam kom nic sie nie dzialo chodzil jak zegarek tylko moze czasem sie wylaczal.
tylko co najgorsze, teraz juz tak sie nie dzieje. jak wlacze koma to mam ekran na bialo i nic, nawet nie gasnie. chce wylaczyc to zawibruje i swieci dalej. musze wyjac baterie.
Tez mialem taki problem kiedy zalozylem haslo na zdjecia programem fileprotect. Caly czas byl bialy obraz, ale jak zdjalem haslo i zostaly tylko pliki jpg lub img to wszystko zaczelo spowrotem dzialac jak nalezy. Albo sprobuj przeniesc lub usunac wszystkie pliki z folderu zdjecia.
Powinno pomoc.:se::cs: Ja mialem tak na modelu k810i
keelooveek
11-04-2008, 12:27
Czym moge te zdjecia przeniesc jak nie moge wlaczyc fona a komputer mi go nie widzi?? :smile3:
Heh dziwne. teraz go biore i ju znie ma bialego ekranu ale fon jest bez karty. wczoraj jeszcze ekran byl bialy dziwne:smile3: Chyba soft wariuje, musze go wgrac od nowa.