View Full Version : bateria
Witam ;]
Dwa dni temu kupiłem nowego k800i, Postanowiłem go podładować (ok. 2,5h), jednak bateria rozładowała się po 7h!! ,a słyszałem od innych użytkowników tego fona że jej życie wynosi ok 4-5 dni ;( .Dlatego powziąłem decyzję aby podłączyć go na noc do ładowania (ok. 11h) i był ten sam efekt!! Dowiedziałem się że baterie w tym telefonie ładuje się ok 2h , i teraz mam dylemat czy nie uszkodziłem czasem baterii :|, chciałbym jeszcze dodać iż ładuje go za pomocą ładowarki z przejściówką (telefon sprowadzony z Anglii).
Z góry dzięki za odp.:)
Grosik18
12-04-2008, 11:40
ja też ładuje z przejciówką;) przecież jak kupiłeś nowy telefon to najpierw musisz go rozładować i podładować na 12 godzin czy cos koło tego:P nie wiesz ze telefony nowe sie formatuje... ale i tak nie powinna trzymać tak krótko, ja tez nie formatowałem i z 2-3 dni:E
nie wiesz ze telefony nowe sie formatuje...
po 1: formuje a nie formatuje
po 2: baterii w nowszych SE się nie formuje!
Grosik18
12-04-2008, 13:27
no tak zle sie wysłowilem, ale jak ja nawet w instrukcji pisze ze trzeba z formować;D no to nie wiem jak mu pomóc:( może wymiana bateri....
najprędzej wymienic.
ps. na forum od poczatku jest powtarzane - baterii w k750, w800, w810, k800 itp się nie formuje
oooo......dobrze wiedzieć...
Czyli jednoznacznie pozostaje mi udać się do serwisu wraz z gwarą i bateryjka do wymiany.
raczej tak, ale szczerze mówiąc to nie wiedziałem że w K800i nie wolno formatować....myślałem że wszędzie trzeba...
raczej tak, ale szczerze mówiąc to nie wiedziałem że w K800i nie wolno formatować....myślałem że wszędzie trzeba...
formować. Nie to że nie wolno, ale nie trzeba, bo baterie litowo-polimerowe nie mają efektu pamięci, możesz je ładować kiedy chcesz i jak często chcesz.
Właśnie przeczytałem pewien artykuł o akumulatorach Li-polimerowych no i w 100% zgadzam się w tej kwestii z kaviorem. Więc na szczęście wina nie leży po mojej stronie :)
pozdrawiam
OldJumbo
13-04-2008, 17:12
Nowa bateria uzyskuje pełną pojemność po kilku cyklach ładowania.
Witam ponownie :)
Właśnie byłem w serwisie i się dowiedziałem że jednak muszę sformować baterie, po wykonaniu tej czynności dowiem się czy iść ponownie do serwisu czy nie :)
pozdrawiam
no tak zle sie wysłowilem, ale jak ja nawet w instrukcji pisze ze trzeba z formować;D no to nie wiem jak mu pomóc:( może wymiana bateri....
no wlasnie w instrukcji nie pisze zeby formowac...tylko ładowac 2.5 h do 3h i normalnie uzytkowac
Grosik18
14-04-2008, 20:13
hehe mogę normalnie screana zrobić... ale mam instrukcje po angielsku wiec moze tam pisze żeby nie ładowac 12h :devil:
Ja tez mam instrukcje Anglojęzyczną no i tam przeczytałem że nie należy ładować tel. po raz pierwszy przez 12 godz. ale w serwisie mi co innego powiedzieli :)
pozdrawiam
kijanek13
25-06-2008, 21:11
ja też ładuje z przejciówką;) przecież jak kupiłeś nowy telefon to najpierw musisz go rozładować i podładować na 12 godzin czy cos koło tego:P nie wiesz ze telefony nowe sie formatuje... ale i tak nie powinna trzymać tak krótko, ja tez nie formatowałem i z 2-3 dni:E
ale tych bateri się nei formatuje .... sam popełnilem ten bład ale się nie formatuje ... :)