PDA

View Full Version : kilka drobnych problemów

ortiz
15-04-2008, 18:49
witam
od paru dni jestem szczęsliwym posiadaczem p1, przesiadłem się z k750i, wszystko super ale mam kilka problemów, może ktoś mogłby mi pomóc:
1. nie moge dobrze skopiować kontaktów, przesłałem przez bloota , zaczęłem instalować i wystąpił błąd. jedyne kontakty jakie mam to są te z karty sim.

2. w momencie jak chcę skasować kilka sms to wyskakuje "błędne żądanie" i musze kombinować z każdym sms po kolei co bywa baaaardzo czasochłonne :|

3. jak odbieram jakiś plik przez bloota to nie moge go zapisać od razu tylko najpierw go odpalić (np. dżwięk w odtwarzaczu) i dopiero wtedy zapisać na karcie pamięci.przy jednym pliku to nie jest jakiś problem ale w momencie jak przesyłam sobie kilkanaśie dzwonków ze starego telefonu na nowy to staje sie to troszke uciążliwe.w k750i troszke to było prostsze, wszystko było od razu zapisywane.

jak to jest coś normalnego to jakoś przeżyje ale można coś z tym zrobić to będzie miło :)

pozdraiwam

SadekII
16-04-2008, 00:45
Zrobiłem podobną przesiadkę jakiś czas temu. :)

1. Dziwne. Przesłałem z K750i przez BT ponad 200 kontaktów i było ok. Może masz ustawiony odczyt tylko z karty SIM? Kontakty=>Więcej=>Wyświetl folder=>Wszys. kontakty telefon. Jedyny problem jaki miałem to z sortowaniem. Przerzuciło mi imiona na nazwiska. Zbyt późno zauważyłem opcję w Ustawieniach: "Sortuj według" :woot:

2.Tego w ogóle nie rozumiem. SMS po prostu zaznaczam po kilka lub "zaznacz wszystko" i usuwam hurtem wciskając np strzałkę " <-- "

3.Z tym niestety jest problem. Pliki pokazują się jako "transmisja bezprzewodowa". Trzeba je pojedyńczo otwierać i zapisywać... :smile3:

ortiz
16-04-2008, 08:43
Może masz ustawiony odczyt tylko z karty SIM? Kontakty=>Więcej=>Wyświetl folder=>Wszys. kontakty telefon.

jak włożyłem pierwszy raz kartę sim i zrobiłem takie ustawienia to nie widziałem żadnego kontaktu, dopiero jak ustawiłem na ....wyświetl folder-> karta sim, to mi wyskoczyły kontakty z sim i mogłem je skopiować na telefon.

2.Tego w ogóle nie rozumiem. SMS po prostu zaznaczam po kilka lub "zaznacz wszystko" i usuwam hurtem wciskając np strzałkę " <-- "

ja przykładowo zaznaczam 4 sms, klikam usuń i wyskakuje "tej operacji nie mozna cofnąć. chcesz kontynuowac?" klikam OK, na sekunde wyskakuje okienko "zajęty" a potem "informacja, błędne żądanie."
Czy jest możliwe żebym miał coś w ustawieniach przekręcone, albo mam uszkodzony symbian (odpukać)

pozdraiwam

SadekII
16-04-2008, 14:01
jak włożyłem pierwszy raz kartę sim i zrobiłem takie ustawienia to nie widziałem żadnego kontaktu, dopiero jak ustawiłem na ....wyświetl folder karta sim,

Podejrzana sprawa. Tylko w tym ustawieniu (Wszys. kontakty telefon. ) powinno być widać i kontakty z telefonu i z sim.

ja przykładowo zaznaczam 4 sms, klikam usuń i wyskakuje "tej operacji nie mozna cofnąć. chcesz kontynuowac?" klikam OK, na sekunde wyskakuje okienko "zajęty" a potem "informacja, błędne żądanie."

Pierwszy raz o czymś takim słyszę... Może jednak format? :smile3:
Patrz PW ;)