View Full Version : Kilka patchy na raz, gfx
gianbuffon
16-04-2008, 21:18
1. Czy mozna wgrac kilka/kilkanascie patchy od razu, bez wlaczania telefona? wszystko bedzie ok?
2. skopiowalem ikonki programem MPE do pamiec telefonu/inne/gfx. wgralem patch sysgfx2 i ikonki w menu dalej sa takie same. jak to zmienic, co robie zle?
1.wgrywaj ile chcesz.
2. sprawdz czy patch napewno jest pod twoj soft, czy napewno dobrze wgrales.
ps jesli piszesz nowy temat z problemem to na początku podawaj swoj model fona, cid, wersje oprogramowania.
gianbuffon
16-04-2008, 21:35
W800 R1BC002 cid 49
na poczatku patcha jest napisane:
;W800 R1BC002
;The replacement of the graphics
;Version 2 - Startup animation not needed, choices
;To the choosed directory (def. /tpa/user/other/gfx) save your graphics in XXXX.PNG / GIF format - depends on choice,
;where XXXX is the HEX number of the replaced image
tak wiec pasuje do mojego softa. moze w zlym miejscu tworze folder gfx? tam jest napisane tpa/... gdzie to jest?
kurcze teraz w ogole nie moge nic zrobic, bo mi komp nie wykrywa fona:/
a po czym ci nie wykrywa fona? co zrobileś
gianbuffon
16-04-2008, 21:50
dosyc czesto tak mi sie zdaza, jak podlacze i wgram sobie jakies pliki, wylacze i pozniej juz nie wykrywa. zresetuje kompa, moze pomoze:)
a mam jeszcze takie pytanie: wgralem sobie teraz kilka patchy i przy wgrywaniu patcha na zmiane identyfikacji z w800 na k750 polawil sie napis some... are differs. continue? dalem na nie. o co z tym chodzi? ten patch zmienia w statusie model na k750i??
tak sie czesto dzieje z patchami gfx. i klikaj zawsze nie, ja co tak radze. bo pozniej jakies kwaitki z telefonem sie dzieją.
2. skopiowalem ikonki programem MPE do pamiec telefonu/inne/gfx. wgralem patch sysgfx2 i ikonki w menu dalej sa takie same. jak to zmienic, co robie zle?
Prawdopodobnie złe nazwy ikonek...;) Spróbuj wgrać z jakiejś innej paczki :)
gianbuffon
17-04-2008, 13:30
sciagnalem teraz ikonki z w810i oraz skorke do odtwarzacza- player wmp11.
czy tak je mam wgrac:
ikonki- w MPE: pliki-pamiec telefonu-gfx- i tutaj ikonki? ( to sa przykladowe nazwy- menu.ml, icon9_unselected.png, icon9_selected.png)
pozniej wgrac patch: sysgfx, czy sysgfx2?
skorka- w instrukcji jest: Copy the image files to tpa/system/multimedia/mp
czyli w MPE: pliki-memory stick-MSSEMC- system-multimedia(tam gdzie sa foldery ams, temp, wap)- mp- i tutaj ikonki? i pozniej tez wgrac to sysgfx?
( to sa przykladowe nazwy- menu.ml, icon9_unselected.png, icon9_selected.png)
Ty, ale to nie jest iconpack tylko najwyklejsze menu..
gianbuffon
17-04-2008, 20:13
no tak pomylilo mi sie:/
ikonki tez mam i mam je wgrac tak jak napisalem? pliki-pamiec telefonu-gfx i pozniej wgrac patch gfx/sysgfx?
a ja wgrac to menu i skorke odtwarzacza (player wmp11)??
chcociaz i tak pewnie nie wgram, bo nie dziala mi se tool. a w farze nie umiem i boje sie, ze cos zepsuje. zreszta i tak jak klikam na enter the matrix, to wlacza mi sie telefon(trzymam C)