PDA

View Full Version : Kilka patchy na raz, gfx

gianbuffon
16-04-2008, 21:18
1. Czy mozna wgrac kilka/kilkanascie patchy od razu, bez wlaczania telefona? wszystko bedzie ok?

2. skopiowalem ikonki programem MPE do pamiec telefonu/inne/gfx. wgralem patch sysgfx2 i ikonki w menu dalej sa takie same. jak to zmienic, co robie zle?

Sychie
16-04-2008, 21:28
1.wgrywaj ile chcesz.
2. sprawdz czy patch napewno jest pod twoj soft, czy napewno dobrze wgrales.
ps jesli piszesz nowy temat z problemem to na początku podawaj swoj model fona, cid, wersje oprogramowania.

gianbuffon
16-04-2008, 21:35
W800 R1BC002 cid 49
na poczatku patcha jest napisane:
;W800 R1BC002
;The replacement of the graphics
;Version 2 - Startup animation not needed, choices
;To the choosed directory (def. /tpa/user/other/gfx) save your graphics in XXXX.PNG / GIF format - depends on choice,
;where XXXX is the HEX number of the replaced image

tak wiec pasuje do mojego softa. moze w zlym miejscu tworze folder gfx? tam jest napisane tpa/... gdzie to jest?
kurcze teraz w ogole nie moge nic zrobic, bo mi komp nie wykrywa fona:/

Sychie
16-04-2008, 21:41
a po czym ci nie wykrywa fona? co zrobileś

gianbuffon
16-04-2008, 21:50
dosyc czesto tak mi sie zdaza, jak podlacze i wgram sobie jakies pliki, wylacze i pozniej juz nie wykrywa. zresetuje kompa, moze pomoze:)

a mam jeszcze takie pytanie: wgralem sobie teraz kilka patchy i przy wgrywaniu patcha na zmiane identyfikacji z w800 na k750 polawil sie napis some... are differs. continue? dalem na nie. o co z tym chodzi? ten patch zmienia w statusie model na k750i??

Sychie
16-04-2008, 21:57
tak sie czesto dzieje z patchami gfx. i klikaj zawsze nie, ja co tak radze. bo pozniej jakies kwaitki z telefonem sie dzieją.

Usiu007
17-04-2008, 07:41
2. skopiowalem ikonki programem MPE do pamiec telefonu/inne/gfx. wgralem patch sysgfx2 i ikonki w menu dalej sa takie same. jak to zmienic, co robie zle?

Prawdopodobnie złe nazwy ikonek...;) Spróbuj wgrać z jakiejś innej paczki :)

gianbuffon
17-04-2008, 13:30
sciagnalem teraz ikonki z w810i oraz skorke do odtwarzacza- player wmp11.
czy tak je mam wgrac:
ikonki- w MPE: pliki-pamiec telefonu-gfx- i tutaj ikonki? ( to sa przykladowe nazwy- menu.ml, icon9_unselected.png, icon9_selected.png)
pozniej wgrac patch: sysgfx, czy sysgfx2?

skorka- w instrukcji jest: Copy the image files to tpa/system/multimedia/mp
czyli w MPE: pliki-memory stick-MSSEMC- system-multimedia(tam gdzie sa foldery ams, temp, wap)- mp- i tutaj ikonki? i pozniej tez wgrac to sysgfx?

sTreamx
17-04-2008, 19:55
( to sa przykladowe nazwy- menu.ml, icon9_unselected.png, icon9_selected.png)
Ty, ale to nie jest iconpack tylko najwyklejsze menu..

gianbuffon
17-04-2008, 20:13
no tak pomylilo mi sie:/
ikonki tez mam i mam je wgrac tak jak napisalem? pliki-pamiec telefonu-gfx i pozniej wgrac patch gfx/sysgfx?

a ja wgrac to menu i skorke odtwarzacza (player wmp11)??

chcociaz i tak pewnie nie wgram, bo nie dziala mi se tool. a w farze nie umiem i boje sie, ze cos zepsuje. zreszta i tak jak klikam na enter the matrix, to wlacza mi sie telefon(trzymam C)