View Full Version : Książki audio! Jak wgrać na telefon?
Witam!
W MENU>MULTIMEDIA>MUZYKA mam "KSIĄŻKI AUDIO". Wie ktoś może jak przenieść tam jakiegoś audio booka?
Pozdrawiam!
Jackal PL
18-04-2008, 09:07
Normalnie? Kabel, BT, czytnik kart? Osobiście polecam czytnik...
Oj, nie chodzi mi o to. Wiem jak wgrać na fona gry, filmy, muzyke itd. Chodzi mi tylko jak przenieść audio booka do "KSIĄŻKI AUDIO" (w MULTIMEDIA>MUZYKA), żeby mi się nie mieszało z muzykami podczas grania utworów jeden po drugim.
Jackal PL
18-04-2008, 17:14
A w telefonie, w menadżerze plików? To trzeba było odrazu napisać, sprecyzować i po problemie...
Można przez standardowy Menadżer plików, w więcej -> zarządzanie plikami jest taka opcja. Albo można przy samym wgrywaniu od razu...
A mógłbyś bardziej sprecyzować? Jak biore jakąś mp3 i klikam Opcje->Zarządzenia Plikiem->Przenieś to do wyboru nie mam "Książka Audio". Tak samo jest gdy podłącze kome do kompa. Nie ma w niej nigdzie folderu "KSIĄŻKI AUDIO" (do fona "wchodza" poprzez SE PC SUIT".
:/
Jackal PL
18-04-2008, 17:36
Jak to nie ma... ? :woot: Masz ten folder wchodząc w Menadżer Plików? To musi być i w tych wyjątkach. Brałeś pod uwagę też kartę?
Nie ma "Książki Audio" w Menedżer Plików. Jest tylko w MULTIMEDIA->MUZYKA->KSIĄŻKI AUDIO (jest pusty).
Jackal PL
18-04-2008, 18:05
Chyba się nie rozumiemy... :smile_0:
W nie których telefonach (tak jak mój) jest Menadżer Plików, a w nie których jest Multimedia... Ale skoro jest to w Multimedia to przenieś plik tam ;)
Chyba się nie rozumiemy... :smile_0:
W nie których telefonach (tak jak mój) jest Menadżer Plików, a w nie których jest Multimedia... Ale skoro jest to w Multimedia to przenieś plik tam ;)
No tak, ale chodzi o to że nie mogę tam przenieść żadnej piosenki (czy audiobooka). Poprstu nigdzie nie ma PRZENIES->KSIĄŻKA AUDIO. W tym jest mój problem. Nie ma jak tego tam przenieść
Jackal PL
18-04-2008, 20:10
Hmm... Tak na dystans w takich sprawach trudno jest pomóc... Szczególnie, że ja mam inny model. Wiesz opisze ci jak na mogę przenieść plik i może na podobnej zasadzie coś wskórasz w swoim ;) Ja robię to tak:
Wchodzę w Menadżer -> Wybieram plik który chce przenieść -> Daje Więcej, Zarządzenie plikiem, mam tam opcje przenieś, wybieram ją -> I pokazuje mi się od nowa Menadżer i mogę wybrać sobie folder do którego chce przenieść. Tyle, że nie wiem jak to hula w w910i...
Może w tym programie znajdziesz swoja odpowiedź. Jeszcze go nie używałem, bo nie mam karty pamięci, ale powinno zadziałać.
http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/software/w910i/sonyericssonmediamanager11english?cc=pl&lc=pl
Edit:
No i działa?
TheVirus
29-05-2008, 20:56
1. Ściągasz ten programik >> KLIK << (http://www.freeipodsoftware.com/index.php) lub cokolwiek o podobnej funkcjonalności
2. konwertujesz programikiem MP3 na M4B
3. Wrzucasz na tela pliki M4B (obojętnie gdzie, ja mam folder Inne/Audiobooks)
4. Klaskasz uszami z radości, że masz audiobooka wgranego :E
Całość jest adekwatna do wszystkich modeli posiadających Walkmana 3