PawelLDZ
18-04-2008, 15:22
Wiadomo,że normalnie nie mozna wysyłać zainstalowanych gier lub aplikacji.Ale znalazłem na to sposób,dzieki temu "wyciągamy" instalki i możemy np. wysłać znajomemu przez bluetootha grę lub aplikacje,jedyne co trzeba spełnić to gra lub aplikacja musi być zapisana na karcie pamięci.Przedstawiam opis.Bedzie wam potrzebna aplikacja,ja do tego celu używam Moby Ewplorer(wersja 3.0).Wchodzę na dysk e: i tam jest folder o nazwie "System",najeżdżam na ten folder i wciskam menu i wybieram zakładkę properties,tam można zmieniać atrybuty plików,odznaczam hidden i potwierdzam,następnie minimalizuje moby explorer (przytrzymuje klawisz ze strzałką ok. 2s) Wchodzę do menadżera plików w telefonie (ważne jest żeby przed wejsciem powrócić do pulpitu żeby odświeżyło) , na samym dole jest folder System.Wchodzę w ten folder i później w ams i tam są wszystkie zainstalowane na karcie pamięci gry i aplikacje,zaznaczam to co chcę SKOPIOWAĆ (tylko to z symbolem Java i formatem jar)
i kopiuję do folderu Inne.I już mam skopiowane to co chciałem.Lecz w tej chwili nie da się wysłać przez bluetootha,ponieważ te pliki będą zabezpieczone,ale to żaden kłopot.Znowu wchodzę do Moby Explorer dysk e:/others zaznaczam wszystkie instalki (klikam dżoistikiem pojedynczo w każdy element) wciskam menu i tam daje w zakładke Pack-GZip ,teraz znowu ten sam proces czyli zaznaczam instalki spakowane wybieram Pack-Gunzip.Dzieki temu pakowaniu i rozpakowywaniu nasza instalka jest pozbawiona zabezpieczenia i możemy wysłać.Sprawdzałem to tylko na swoim K610i i u kumpla na K550i działa 100%.Jak ktoś może to polecam sprawdzić to na innych modelach SE może zadziała.Pozdrawiam
i kopiuję do folderu Inne.I już mam skopiowane to co chciałem.Lecz w tej chwili nie da się wysłać przez bluetootha,ponieważ te pliki będą zabezpieczone,ale to żaden kłopot.Znowu wchodzę do Moby Explorer dysk e:/others zaznaczam wszystkie instalki (klikam dżoistikiem pojedynczo w każdy element) wciskam menu i tam daje w zakładke Pack-GZip ,teraz znowu ten sam proces czyli zaznaczam instalki spakowane wybieram Pack-Gunzip.Dzieki temu pakowaniu i rozpakowywaniu nasza instalka jest pozbawiona zabezpieczenia i możemy wysłać.Sprawdzałem to tylko na swoim K610i i u kumpla na K550i działa 100%.Jak ktoś może to polecam sprawdzić to na innych modelach SE może zadziała.Pozdrawiam