PDA

View Full Version : telefon wpadł mi do coli ;/

adrianek944
26-04-2008, 13:27
tak jak w temacie...
co robić??

Jackal PL
26-04-2008, 15:47
Wątpię czy da się coś zrobić... Ale głupi to ty jesteś zadając takie pytanie i nie podając konkretów (głupie pytanie, głupia odpowiedź)...
Działa czy nie? Zacznij od wysuszenia go (rozkręć i wysusz).
EDIT: Dwa wcześniejsze posty zostały usunięte (w tym także ten w którym autor nazwał innego użytkownika głupim) więc mój post trochę traci na sensie :P

nightclover
11-05-2008, 14:41
A następnie przemyj go troche wodą, ale nie zalej go zaraz całego węzem strażackim :P

tak jak wyzej Jackal powiedział... podaj konkrety a moze coś poradzimy :P

kijanek13
11-05-2008, 15:31
o zal niedoź ze bedzie się lepil to zalany ... ja bym na twoim miejscu po zalaniu w trybie natychmiastoym wyją bateria i zacza go rozkrecac i suszyc :)

bimol
07-06-2008, 00:15
Ja bym proponowal go rozkręcić i przeczyscic spirytusem (moze byc salicylowy)

FilipM
15-06-2008, 13:50
Może opisz czy telefon działa czy nie...a jeśli działa to co siię z nim dzieje(czy działa poprawnie itp) .? ;]]

XLUD
27-06-2008, 12:08
jak zostala zalana tylkoi klawiatura lub lcd -nie za mocno to raczej nic sie nie stanie. Czasami nie rób tak jak powiedzial Nightclover - nie UŻYWA SIE WODY tylko spirytusu, albo najlepiej kupic ISOPROPANOL w elektroniku. uwaga po dostaniu sie jakiegokolwiek plynu(takze spirytus) pod LCD zostana plamy, zacieki. jak cola dostala sie do plytki to tez ja trzeba zaraz wyczyscic poczekac na osuszenie i ponownie wyczyscic a baterie to bym wlozyl dopiero po 2 dniach(jak nie znajde zielonego nalotu nigdzie na plytce) rozbieranie jest opisane TUTAJ:http://se-center.info/showthread.php?t=71280 (s500i jest tak samo zbudowany)

abc-k750
25-07-2008, 13:53
przemyj woda rozbierz go calkowicie zeby byla plytka wloz w ubrania na 24 h i wez suszarke i szysz go
z daleka nie goracym powietrzem bo go zepsujesz po godzinie zloz go
i sproboj a jaknie to jescze wymien baterie ja mialem tak z k750 i chodzil ale teraz mamk800i