View Full Version : K850i - problem, nie da się włączyć
wawrzus122
28-04-2008, 15:24
Witam,
Mam następujący problem z moim k850i...
Telefon ogólnie się nie da włączyć, zero oznak życia.:(
Po podpięciu go do kompa, świeci sie przycisk do włączenia (na czerwono)
Czy to soft? Jak sądzicie?
Proszę o pomoc, POZDRAWIAM :)
tom4444444tom
28-04-2008, 15:44
Komputer wykrywa telefon? Spróbuj zrobić aktualizację SEUS'em. Poszukaj na forum programu.
Pozdrawiam ;)
Pabloooo
28-04-2008, 16:50
Ej jak sie może przycisk do włączania na czerwono świecić ? o.O Przecież tam chyba nie ma światła w K850i ;]
Przecież tam chyba nie ma światła w K850i ;]
http://images25.fotosik.pl/159/5ca5c6fa4b81116dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ca5c6fa4b81116d.html)
:) tylko, że ja tez go tam nie mam.. To jest rozebrany K850i kuki'ego
Witam,
Mam następujący problem z moim k850i...
Telefon ogólnie się nie da włączyć, zero oznak życia.:(
Po podpięciu go do kompa, świeci sie przycisk do włączenia (na czerwono)
Czy to soft? Jak sądzicie?
Proszę o pomoc, POZDRAWIAM :)
Co robiłeś przed tą awarią? Może bateria jest rozładowana? xD Jeżeli to nie bateria - seus/serwis xd
wawrzus122
28-04-2008, 19:25
Nieee... Bateria nie jest rozładowana... :)
bartas665
04-05-2008, 13:32
mogła bateria sie popsuc albo oprogramowanie .....
a ja obstawiam oprogramowanie
Ale trudne ... Boshe... pierw poczytajcie tematy... (jest ich mało i to bardzo) i każdy wie że to oprogramowanie !!! Ewentualnie Erom ;) (no chyba że ci upadł to może być co iinnego xP)
A co do światełka to w niektórych nie ma ... (zwłaszcza w blue)
myviceteam1
09-06-2008, 13:58
Mam pytanie do tego tematu mój k850i leżał cały dzień na słońcu i padł. Jak go chciałem włączyć to już nie dało rady świeci sie tylko klawiatura. Wiecie może co mogło się stać?
masz BROD'a blue ring of death, pomoże ci tylko reflash telefonu
Miałam taki sam problem i oddałam na gwarancje. Czekałam 2 tygodnie i przynajmniej na gwarancji napisali, ze wymiana płyty głównej. Widze jednak po obudowie, ze tez nowa. Telefon miał tylko 4 mc.
Pozdrawiam
TheVirus
10-06-2008, 21:11
Mam pytanie do tego tematu mój k850i leżał cały dzień na słońcu i padł. Jak go chciałem włączyć to już nie dało rady świeci sie tylko klawiatura. Wiecie może co mogło się stać?
Mógł się przegrzać i coś sie przepaliło. Telefonom ogólnie kąpiele wszelkiego rodzaju (w tym słoneczne) szkodzą...:E A czarna obudowa bardzo ładnie pochłania promienie słoneczne
Spróbuj reflasha SEUSem... może to tylko EPROM się rozmazał...
MaxiKing1113
13-07-2008, 14:28
Mam problem i prosze o pomoc: mój niedawno kupiony SE k850i na angielskim menu od brata ciotecznego czasami nie pokazuje zdjęć w katalogu głównym aparatu i traci z iluś tam piosenek liczbe na 0. Po zrestartowaniu karty pamięci wszystko wraca do normy, aż do wczoraj. W zaistniałej znowu sytuacdji zrestartowałem karte pamięci do momentu gdzie system każe czekać. Po napełnieniu sie paska loadingu telefon wyłącza sie i znowu ładuje tyle że już bez paska. Normalnie po kilku minutach byłoby już po sprawie, ale nie teraz. Teraz telefon zawiesza sie w tej części tej operacji. Po ponownym włączeniu dosyć długo sie włącza i znowu w tym samym momencie zawiesza. Telefon moge ładować, ale i tak sie nie włącza, nawet po pełnym załadowaniu baterii. Bardzo prosze o szybką pomoc. Z góry dziękuje (moje podejrzenie to bateria, ale to tylko podejrzenia) Dodam tylko że telefon był ściągnięty z anglii, a ja obecnie niestety jestem w dość przytłaczającej sytuacji. Czekam na fachowe rady i wskazówki
Zapewne soft się posypał. Zaktualizuj oprogramowanie SEUSem i będzie po sprawie ;)
MaxiKing1113
13-07-2008, 15:52
wybacz, ale ja na tego typu telefonach można powiedzieć że sie nie znam technicznie, pytam więc ile by to kosztowało w skupie telefonów komórkowych? o ile oczywiście jest to możliwe
Aktualizacja SEUSem jest całkowicie darmowa. Program ten aktualizuje oprogramowanie do najnowszej dostępnej wersji. Możesz go pobrać ze strony producenta ;)
SEUS - Sony Ericsson Update Service :devil:
MaxiKing1113
13-07-2008, 16:08
wielkie dzięki, wrazie problemów będe pisał, a i (wybacz, ale dla większej pewności) skonsultuje sie z fachowcami, thanks