Witam, mam takie pytanie ostatnio zastanawiałem się nad kupnem odbiornika Bluetooth GPS do mojego telefonu k750i, Ale mam takie pytanie ponieważ w tym temacie jeszcze jestem zielony. Rozumie że przy pomocy takiego użądzenia będe mógł zrobić nawigacje w moim K750i pewnie Bede potrzebował jeszcze jakiś aplikacji map czy coś takiego. No i teraz meritum czy da się to zrobić, czy warto, i czy odpowiednie oprogramowanie da się pobrać choćby z tego forum. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Tutaj masz wsyztskie informacje o GPS do telefonow : http://se-center.info/showthread.php?t=28968
Moim zdaniem jeśli się zastanawiasz nad nawigacją to jak najbardziej warto. Odbiornik gps stosunkowo nie jest drogi, za jakies 120-130 zl można kupić naprawdę przyzwoity. Faktycznie potrzebujesz następnie map. Na rynku dostępne są różne programy, niektóre są bezpłatne, typu nav4all czy amaze jednak jeśli miałbym oceniać, to jedynie mogą się przydać w trasie, natomiast przy jeździe po mieście są nieczytelne. Za to rewelacyjnym programem do nawigacji jest Naviexpert - jest to płatny program, licencja kosztuje 99 zł na rok, ale naprawdę warto. Posiada wszystkie cechy profesjonalnej, znacznie droższej nawigacji, plus parę innych, więcej informacji przeczytasz na stronie internetowej naviexperta. Podsumowując - jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny, nawigacja na telefon się bardzo opłaca.