View Full Version : Ok³adki do p³yt
Garrappachc
29-04-2008, 22:20
Witam,
jak w walkmanie dodaæ ok³adkê albumu? Mam je zeskanowane / ¶ci±gniête, w WMP je wsadzi³em. Jak mo¿na dodaæ do albumów w bibliotece Walkmana?
:se::se::se:
Przy³±czam siê do pytania ?? :]
Garrappachc
02-05-2008, 11:03
Nie chcecie mi pomoc... :(
u nie wszystkie ok³adki dzia³aj± bez zarzutu... ale mo¿e spróbuj w walkmanie: wiêcej->ustawienia->wizualizacje->ok³adka albumu
Garrappachc
06-05-2008, 22:22
Ta, al trzeba jeszcze te ok³adki ustawiæ...
powiec jak ;) tez bym chcial wiedziec :D
telemah1
07-05-2008, 15:56
zapraszam w takim razie do lektury :
http://se-center.info/showthread.php?t=69806
http://se-center.info/showthread.php?p=574073#post574073
oba posty mojej roboty
jak± musi mieæ rozdzielczo¶æ ok³adka ?? :>
telemah1
07-05-2008, 20:24
dowolna, ale aby dobrze wygl±da³o na telefonie ja dawa³em ok 50x50 pix.
"wrzucam" plik *.jpg na t± "p³yte" ( w mp3tag ) zapisuje i nic ... :E
telemah1
07-05-2008, 20:30
musisz zmiany dokonywaæ na dysku twardym komputera, nastêpnie dopiero wgraæ zmienione pliki mp3 na telefon - inaczej nie zadzia³a (nie wiem czemu ??)
robie tak ;)
zapisuje na kompie, wrzucam na fona i lipa :(
edit: na kompie (w WMP) jest ok³adka, a w fonie nie :/
telemah1
07-05-2008, 20:37
w temacie o programie MP3TAG opiszê jak to (ja) robiê krok po kroku - u mnie dzia³a na 100%
w temacie MP3TAG niema prawie nic opisane .... :P
ale robie wg tego, jak piszesz i lipa dalej.. :E
telemah1
07-05-2008, 20:52
opisa³em 20:49 - teraz zapraszam !! :)
ps. troszkê cierpliwo¶ci - trzeba to napisaæ (+ ma³e k±panie córeczki w miêdzyczasie) :mryellow:
ps2. napisz jak Ci idzie (posz³o) :jupi:
robie jak piszesz, i nic xD
w Wmp (windows media player) jest okladka, a w telefonie nie :E
telemah1
07-05-2008, 21:07
czy "stare" mp3 usuwa³e¶ z tel. ??
je¿eli w ustawieniach :w: masz wizualizacje ustawione na ok³adka albumu, to jedyne, co mi przychodzi do glowy, to wy³±czyæ i po chwili ponownie w³±czyæ telefon -> zwalnia to pamiêæ i nagle wszystko zaczyna dzia³aæ dobrze -> mo¿e to ??
drugie: to w³a¶ciwie spróbuj ponownie stworzyæ playlistê (star± usuñ) <- to powinno te¿ co¶ pomóc
tak usuwam.
resetuje kome, ustawiam now± playliste i nic...
sam ju¿ niewiem :P
edit: haa dzia³a.. tylko powiec mi, czym zmniejszac okladki??????? :P
edit 2: juz jest OK, zmniejszylem okladki IrfanView'em :) dzieki wielkie za pomoc:)
vorthess
07-05-2008, 22:15
okladka musi byc przypisana do pliku mp3 - jak wrzucisz w wmp to musisz dac zapsiz informacje o likach czy cos takiego - w inny sposob mozna mp3tag i innymi programami. wtedy sie wyswieta berz problemu jak na komputerze
przeciez napisalem, ze juz dziala.. wystarczylo zmienic rozdzielczosc na 59x59 i ju¿ ;p
Garrappachc
07-05-2008, 23:08
Dziêki :D Jednak znalaz³ siê kto¶ na tyle pojetn, by mi to wyt³umaczyæ :P
Do ka¿dego pliku mp3 siê zapisuje ok³adka p³yty... najlepiej TagScanner, albo Mp3Tag.
Zaznaczasz wszystkie utwory dodajesz ok³adke i zapisujesz. I trza te¿ ustawiæ w Walkmanie Opcje->Wizualizacje->Ok³. Albumu ;]
telemah1
16-05-2008, 07:54
Do ka¿dego pliku mp3 siê zapisuje ok³adka p³yty... najlepiej TagScanner, albo Mp3Tag.
Zaznaczasz wszystkie utwory dodajesz ok³adke i zapisujesz ...
jasne, ¿e mo¿na odrazu do wszystkich utworów dodaæ jedn± ok³adkê, ale je¿eli s± to utwory ró¿nych wykonawców, to chyba warto siê wysiliæ i dodaæ do ka¿dego utworu odpowiednie zdjêcie - w odtwarzaczu :w: wygl±da to po 100kroæ lepiej ni¿ to samo zdjêcia dla wszystkich utworów
przypominam opis do programu Mp3tag (oraz sam porgram):
jasne, ¿e mo¿na odrazu do wszystkich utworów dodaæ jedn± ok³adkê, ale je¿eli s± to utwory ró¿nych wykonawców, to chyba warto siê wysiliæ i dodaæ do ka¿dego utworu odpowiednie zdjêcie - w odtwarzaczu :w: wygl±da to po 100kroæ lepiej ni¿ to samo zdjêcia dla wszystkich utworów
przypominam opis do programu Mp3tag (oraz sam porgram):
Heheh, do wszystkich mi chodzi³o w sensie ca³y album ;]
A je¶li ró¿nych to oczywiste, ¿e do ka¿dego osobno. ;]