PDA

View Full Version : Opinie urzytkowników

tim111
01-05-2008, 11:15
Więc tak jak w temacie proszę użytkowników tego telefonu o opinie na jego temat, jak się sprawuje na przestrzeni upływającego czasu czy nie pojawiają się z czasem jakieś usterki itp. Mam zamiar w najbliższej przyszłości nabyć ten telefon więc chce być pewny że jest to trafny wybór :)

skibus
02-05-2008, 09:31
ja osobiście nie posiadam tego telefonu ale wiem ze jak bedziesz szedł w mieście to go nie usłyszysz, SE nie postarali sie przy tym telefonie z głośnikiem i upchali go byle by był, jest cichy a to chyba duży minus ;)

tim111
02-05-2008, 10:48
Skoro nie posiadasz tego telefonu to poco wogóle piszesz?? Ja też czytałem dużo opinii na temat tego telefonu... Więc od tej pory osoby które nie posiadają tego telefonu niech lepiej tu nie piszą gdyż będę to traktował jako spam i raportował ;)

karol1234
03-05-2008, 16:30
Mam już trochę czesu tego fona. Jak dla mnie jego kupno to trafny wybór. Walkman 3.0 bardzo fajny, shake control działa bez zarzutu tylko trochę wkurzające jest to, że jak chcesz wgrać piosenki, żeby były one poukładane wg. nastroju (funkcja Sens Me) to musisz przez program SE Media Manager (jest na płycie). Co do głośnika to chyba trochę przesadzili z tym "cichym graniem". Mi wystarcza jak mam dzwonek ustawiony 4/6 a muze to 4/8 ;). Slider znakomity. Shake motywy powalają :D. Jak dla mnie fonik na 10/10. POLECAM!!

tim111
03-05-2008, 20:17
Nareszcie jakaś konkretna odpowiedź. Wielkie dzięki karol1234 za odpowiedź. Teraz całkowicie się upewniłem co do tego fona :)

kaden
04-05-2008, 18:25
super telefon. kropka

[kavior] niezle zaczynasz swoja dzialalnosc na forum.

arek132
07-05-2008, 10:17
Swojego W910i mam już od 3 tygodni. Bardzo jestem z niego zadowolony. Jest bardzo cienki, a przez co elegancki. Ma wręcz ogromny wyświetlacz 2,36".
Z smsami miałem na początku problem, bo przyciski są ze sobą połączone i płaskie, ale już się przyzwyczaiłem. Pisze się je zupełnie inaczej niż na starszych telefonach. Zapamiętuje co się pisze, a później telefon sam "pisze" poszczególne słowa. Przykładowo piszesz smsa: "O której wychodzisz?". Jak piszesz do kogoś innego: "To wreszcie o której..." to w momencie kiedy napiszesz "której" wyświetla Ci się nastepne proponowane słowo, w tym wypadku - "wychodzisz".

Mniej więcej tak to wygląda:
To wreszcie o której |wychodzisz
| <- ten znaczek oznacza w którym miejscu skończyło się pisać.

Nawet przydatne.
Smsy masz podzielone w skrzynce na: nadawców, dni tygodnia (ewentualnie na tygodnie), kategorie. Oczywiście możesz wybrać opcję.
Internet jest rzeczywiście szybki. Miałem zainstalowaną Operę (odradzam, bo po włączeniu każdej kolejnej strony rozłącza się i łączy od nowa - a trochę to kosztuje) i sprawdzałem prędkość. Youtube chodzi idealnie. Można normalnie oglądać filmy jak na kompie. Oczywiście w pionie, lub poziomie.
Odtwarzacz muzyki Walkman 3.0 jest nieźle zbajerzony. Jest podział utworów na artystów, albumy, gatunki, lata...
Ale chyba najciekawszą opcją jest SensMe. Wgrywasz utwory na telefon przez MediaManager (jest na stronie SE) i na takiej skali na telefonie wybierasz czy chcesz szybsze utwory, czy wolniejsze, czy może wesołe, czy smutne. Wygląda to tak, że masz takie jakby czarne niebo. Pionowo masz skalę Szybkie - Wolne, a poziomo Smutne - Wesołe. Masz po tym niebie (ja to tak nazywam) porozrzucane małe punkciki. Każdy z nich to piosenka. Najeżdżasz na nią (w głośnikach słyszysz jej fragment), zataczasz wokół niej okrąg i tworzysz listę z utworów wewnątrz okręgu.
Shake It. Masz telefon zsunięty, przytrzymujesz przycisk Walkman (jest na górze), potrząsasz nim w prawo, przeskakuje Ci na następną piosenkę. Potrząsasz nim w lewo, przeskakuje Ci na wcześniejszą piosenkę (jak nim potrząsnąłem szybko w gorę i w dół to mi się wybrała losowa piosenka, ale nie jestem pewien. Nie sprawdzę tego teraz bo nie mam niestety karty pamięci, żeby wrzucić więcej mp3).
Odtwarzacz Wideo też dostał pewne udogodnienie. Ja na swoim starym W800i często oglądałem filmy pełnometrażowe, ale zawsze miałem kłopot z tym, żeby telefon zapamiętał w którym momencie filmu byłem. W W910i obojętne ile masz filmów, to ostatni moment odtwarzania Ci się zapamiętuje. Np. oglądasz film i jesteś w 30 minucie. Znudził Ci się i włączasz inny. Potem wracasz do poprzedniego i masz od 30 minuty.
Radio jest. Nie zauważyłem w nim nic nowego oprócz nowego ładnego skina. Chociaż wydaje mi się, że szybciej działa RDS, ale to jest chyba zależne od stacji a nie od odbiornika.
Przeglądanie zdjęć i obrazków jest bardzo przejrzyste i płynne (nie mam na myśli menedżera plików). Jest taka jakby inna opcja w menu "Multimedia". Oczywiście jeżeli przestawisz telefon na pozycję poziomą, to zdjęcie samo się przekręca.
Co do aparatu to przyznaję, że mógłby być lepszy, ale szczerze mówiąc to inne funkcje tego telefonu sprawiają, że się zapomina o tych 2 megapixelach. Chociaż co do aparatu jest taka opcja, którą oczywiście też da się wyłączyć. Zależy jak robisz zdjęcie: poziomo, czy pionowo, to fotografia zapisuje Ci się odpowiednio obrócona.
I jeszcze jedna ważna rzecz - jeżeli chcesz kupić ten telefon to koniecznie kup sobie kartę z przynajmniej 512mb. Same gry dużo zajmują (jest też standardowa gra z kulką, którą poruszasz nachylając telefon, ale to już pewnie wiesz).

Klikers
09-05-2008, 12:27
Se W910i posiadam od grudnia i byłem bardzo zadowolony z niego.
Szkoda tylko że do czasu bo odkąd zaktualizowałem oprogramowanie zaczely sie problemy z fonem;/
Najpierw sam się włączał i wyłączał pozniej poszedłem do serwisu by wgrali mi nowego soft'a
zapłaciłem 60 zł i problem z włączanie i wyłączanie telefonu rozwiązał sie natomiast pojawił się nowy jak chciałem wejsc w wiadomości pojawia się komunikat OPERACJA NIE POWIODŁA SIĘ więc postanowiłem zresetowac telefon i pomogło juz mogę czytac i wysyłac smsy ale problem pojawił się w grach i aplikacjach i znowu ten sam komunikat ;/
ogólnie oceniając ten telefon w skali 1-10 daję mu 5.

arek132
10-05-2008, 10:04
Oceniasz go tak, bo masz całkiem poważny problem z tym softem. Ja na Twoim miejscu poszedłbym do tego samego komisu i zareklamował. Powiedz, co Ci się w nim dzieje od samego początku i albo niech Ci wgrają nowego softa, albo oddadzą pieniądze. Niczego nie masz do stracenia. Warto pójść i pogadać.

Zapomniałem wcześniej napisać, że W910i nagrywa filmy w rozdzielczości 320x240 i w kodekach: video MP4, audio ACC. Czyli jakość jest zadowalająca :).

clubrevers
21-05-2008, 22:51
a komu sie rusza slider w w910 po wysunieciu? chodzi o to ze jest troche luzu miedzy sliderem a druga czescia tel i jak naciskam przycisku to sie rusza troche macie takie cos?

T-MaX
22-05-2008, 08:33
Moja opinia jest pozytywna :) Wszystko da się naprawić choć mam teraz problem z softem jak większość użytkowników SE xD Podoba mi się on i to bardzo...

Ciekawe rozłożenie klawiatury.

Shake IT. Lubie se pomachać żeby zmienić kawałek.

Duży ekran co pozwala grać w wiele gier i oglądać filmy xD

Nie narzekam na slider bo jak jestem znudzony to lubię się nim pobawić xD

Co do kamery to nie narzekam bo taka mi wystarczy...Robi w miare dobre filmiki xD

To narazie tyle bo za dużo teraz nie kontaktuje xD Pozdrawiam

irasek85
10-06-2008, 19:51
JA ze swojego w910i jestem w 100% zadowolony.
1.Kamerka i aparat dobry.
2.Fajny odtwarzacz wideo i muzyki.
3.Bateria trzyma wystarczająco długo nawet przy częstym słuchaniu muzyki.
4.Slider nie lata praktycznie w ogóle (ktoś o to pytał tutaj)
5.Dobre słuchawki (szczególnie dobrze słychać jak ustawisz dźwięk przestrzenny w tel).
6.Oprogramowanie bez zarzutów działa (nic mi sie nie dzieje dziwnego).
7.Grafika w grach jest konkretna i nie tnie. Gierki naprawde wciągają.

Używam go 3 miesiąc i pozostaje mi tylko pogratulować firmie SE i POLECAM każdemu.

DudkaxxD
26-06-2008, 16:34
ej pomozcie mam W910i od tygodnia ... i czemu jak nim potrzasam piosenki sie nie zmieniaja !? ;(

tim111
26-06-2008, 17:15
ej pomozcie mam W910i od tygodnia ... i czemu jak nim potrzasam piosenki sie nie zmieniaja !? ;(

Bo żeby to zadziałało musisz trzymać guzik od walkmana. Czyli naciskasz guzik, trzymasz go i potrząsasz ;)

damiann37
02-07-2008, 17:57
Czytając opinie telefon super za niedługo go kupuje POZDRO!!!!!!

kwietnio94
09-07-2008, 23:32
a mi czemu sie restartuje mam oprogramowanie r1ca029 a gdzies czytalem ze na tym sofcie jest taki bug ... czy to prawda ?
prosze o pomoc :)
z góry dziekuje :)

djmarynarz
19-07-2008, 07:35
Powiem tam, posiadam teraz SE K750i i moim zdaniem to był najlepszy telefon na rynku jakieś 2 lata temu.
Teraz przyszedł czas na zmainy (koniec umowy w Era Gsm) no i mój wybór padł na w910i właśnie... mam możliwość pobawienia się tym telefone w pracy i powiem, że gdyby tam dali 3,2 mpix aparat to byśmy otrzymali idealny telefon... nebawem go zakupuję na 100% i jak tego dokonam to na pewno się z wami podzielę swoimi wnioskami...

tim111
19-07-2008, 12:33
gdyby tam dali 3,2 mpix aparat to byśmy otrzymali idealny telefon...

Po co 3,2 na 2 rozdzielczość jest wystarczająca. Wystarczy że dali by AF to już nic by nie brakowało temu telefonowi ;)

k00nrad
19-07-2008, 14:15
czy R1FA035 to najnowsza wersja softu w910i? jest dostępna na seusie?

tim111
19-07-2008, 23:18
Tak R1Fa035 to najnowsza wersja softu dostępna na SEUSie ;)

damiann37
20-07-2008, 22:44
mam takie pytanie da się przełączyć piosenkę po przez potrząsanie bez naciskania przycisku :w:

dafiks
20-07-2008, 23:05
z tego co wiem to niestety NIE
lecz może znajdzie się sposób tak jak w W580i :)

domi12
04-08-2008, 13:16
ja mam w910i od poczatku grudnia i nie zaluje a by glosniej gral wystarczy wgrac sterowniki do glosnika i daje to efekty

Mario_72
05-08-2008, 15:04
wgrac sterowniki do glosnika i daje to efekty
a skąd te sterowniki można ściągnąć?

tim111
05-08-2008, 18:14
a skąd te sterowniki można ściągnąć?

A jak chcesz wgrać te sterowniki skoro żaden darmowy program nie daje ci dostępu do FS. Jak narazie nic nie zrobisz..

Mario_72
06-08-2008, 09:41
Wydawało mi się, że skoro domi12 o tym pisze to jakoś to wgrał.

mychal
23-08-2008, 15:55
no tak czytam i czytam...no i sie chyba zdecydowałem na ten model:D
jeszcze takie pytanka 2:
jakie słuchawki są w zestawie?(era)
i ile trzyma bateria:)

neodg
23-08-2008, 19:47
Ja kupiłem ten telefon 3 dni temu, powiedziano mi że ma aktualny soft...niestety nie miał, ale chwile zajęła aktualizacja przez internet i teraz wszystko działa jak należy. W zestawie miałem słuchawki hpm-72 ale jakiś czas temu nabyłem 82 dźwięk jest idealny. Bateria trzyma mi już 3 dni. Pozdrawiam.

tim111
23-08-2008, 20:27
jakie słuchawki są w zestawie?(era)

Standardowo są HPM-70

i ile trzyma bateria

Jest o tym temat. Bateria trzyma różnie to zależy od intensywności użytkowania, jednak średnia wychodzi ok 3-4 dni.

http://www.se-center.info/showthread.php?t=71443

msnet
24-08-2008, 13:37
Bateria - mialem juz kilka telefonow i w tym modelu bateria wydaje sie byc wstarczajaca nawet dla rasowego giercownika i sluchacza.
- 24godz test
6godz czuwania (spac kiedys trzeba;) :)
18godz katowania czyli mp3 w tle plus giercowanie jakies 4godz, baterii zostalo 18%
jak dla mnie wynik ok