View Full Version : słaba bateria
Nie wiem jak u was ale u mnie w telefonie jest bardzo słaba bateria przy urzywaniu trzyma max 2 dni telefon jest nowy ma około miesiac bateraia byla formatowana 3 razy nie wiem czy mam zepsutą baterie czy to wada w tym modelu jak jest u was ?
Przecież tej bateria się nie formatuje... A poresztą podobno w tym fonie bateria nie jest za dobra ;)
Ja nie wiem czy się formatuje czy nie w salonie kazali więc zrobiłem dla pewnośći
Sebekskc
03-05-2008, 21:59
w tym telefonie bateria nie jest dobra, lecz bardzo dobra. Mi przy użytkowaniu trzyma 4-5dni. Tej baterii się nie forumatuje! Jeżeli zformatowałeś to oddaj ją na gwarancję, może uznają ;)
a co sie stanie jak się z formatuje ?
nic sie nie powinno stac...
wylacz edge to bedzie ci dluzej trzymac.
( ustawienia -> łączność -> transmisja danych -> usługa preferowana -> Tylko CS)
pozdro
mam tak zrobione od początku ...
telemah1
05-05-2008, 14:45
Bateria jak na ten telefon jest za słaba (boczne efekty świetlne, tapety flash ... itp)
Ustaw sobie jasność wyświetlacza na 50%, to powinno się troche poprawić
O formatowaniu baterii li-polymer'owej było już kilka razy na forum, według serwisu :se: nie powinno się nic stać
Raiden91
05-05-2008, 17:43
Bateria w telefonie trzyma mi 5-7 dni. Zalezy od intensywnosci telefonu ;) Jezeli nie slucham mp3 to trzyma tydzien. 20-30 min mp3 dziennie zniza czas do 5 dni. Nie mam pojecia dlaczego tak narzekacie na te baterie.Podswietlenie 50% bez fm.
ja mam chyba na 80% ustawione muszę sobie troszkę zniżyć ;]
kasia_CT
10-05-2008, 21:08
wlasnie .. jednak ten w580i ma tyle samo wad co i zalet ;/ nie dosc ze pekajaca klawiatura to jeszce ta bateria.... mi tez wlasnie padala po 2 dniach, nawet gdy prawie nic z nim nie robilam - nie sluchalam radia ani mp3. teraz zmniejszylam jasnosc wyswietlacza i staram sie nie ustawiac zadnych animacji na tapete - no i trzyma troszke dluzej - 3-4dni. chociaz to i tak bardzo malo moim zdaniem ;|
oski_louren
15-05-2008, 17:15
ja gdy nie słucham mp3 ani nic to potrafi wytrrzymać 4-4,5 dnia
ale kiedy słucham mp3/radia i robie zdjecia itp. to od 1 do 2,5 dnia trzyma :D
trzeba będzie sie telefonu pozbyć póki cena dobra :] i kupic cos lepszego :D
a właściwie to jeśli baterii nie trzeba formatować to może można ładować kiedy sie chce a nie tylko jak sie wyczerpie co ? nie rozwali sie ? :E
nie rozumiem was mam ten telefon juz od 2 miesiecy i jakos laduje go raz na tydzien a gram i slucham muzyki dosyc czesto... :woot:
Dobra mi bateria trzyma jakieś 48h ale za to mp3 chodzi prawie non stop, a jak sie stanie cud i odłożę ten telefon to trzyma do 5 dni spokojnie
Nie wiem jak u was ale u mnie w telefonie jest bardzo słaba bateria
Jeżeli masz oryginalną baterię SE (a na 99% obstawiam, że taką masz) to chciałem powiedzieć, że jest to bardzo dobra bateria - 930 mAh to bardzo dużo, inne telefony tej klasy mają w granicach 700-850, jak ktoś ma 900 ma się czym cieszyć. To po pierwsze. Po drugie typ tej baterii to polimerowa - jak na razie najlepsza do telefonów komórkowych.
Dlaczego więc telefon trzyma tak mało? Cóż, wyświetlacz TFT (niestety jeszcze starszego typu, co równa się ze zwiększonym zużyciem energii w porównaniu z TFD) a dołóżmy do tego rozdzielczość - 240x320 px. To już sprawia, że ten wyświetlacz jest jednym z najbardziej baterio-żernych jakie zrobił SE! Mało tego - przyspieszeniometr, który domyślnie pracuje non-stop (odpowiada za działanie krokomierza i aplikacji Fitness) również nie należy do energoszczędnych - spróbuj wyłączyć krokomierz. Głośniczek, który na full volume nieźle daje także pobiera dużo energii - słuchaj na słuchawkach, nawet na max. głośności - różnica ogromna. Dalej - wyłączamy ładowanie USB w menu serwisowym (>*<<*<*), które niszczy baterię. Baterio-żerne są jeszcze podświetlenie boczne i aparat - i to w zasadzie już wszystko. Reszta nie ma na to wpływu. Mnie bateria osobiście trzyma tak jak Tobie - gdyż mam włączony krokomierz. Dla porównania powiem Ci, że spróbuj obejrzeć na telefonie zaraz po ładowaniu baterii film pełnometrażowy - pod koniec zacznie pikać "bateria rozładowana" :D
no mam wszystko podobnie ale dzieki za te wyłączenie ładowania przez USB szukałem tego nie mogłem znaleźć dzięki ;]
nigerfromtheblock
19-06-2008, 17:42
Tez mam ten telefon od dwóch dni i mi tak zle trzyma.
Ale chyba znalazlem rozwiazanie.
Zobacz czy masz nad zasiegiem ikonke E albo G.
Dzisiaj wylaczylem niedawno i jakos tak sie nierozladowuje ale to narazie godzina. Wczesniej bylo tak ze nic nie robie a on tak sie szybko rozladowuje.
Mysle ze to wlasnie przez to ze sie laczy z siecia ciagle przez edge albo gprs a to wiecej baterii ciagnie. Sprubuj to wylaczyc w opcjach.
akinomk23
19-06-2008, 19:36
jest to bardzo dobra bateria - 930 mAh
ja mam 780mAh a telefon mam nowy, jestem jego pierwszą właścicielką o.O
telemah1
19-06-2008, 22:25
ja mam 780mAh a telefon mam nowy, jestem jego pierwszą właścicielką o.O
jasne, tylko, że Ty masz W200 (jak stoi w Twoim opisie), a tu jest to bardzo dobra bateria - 930 mAh piszą o W580i
mOoniŚś_xD
29-06-2008, 13:14
ja musze ładowac max co 2 dni ;// a wcale nie robie na telefonie tak duzo ;// pare esów i juz jest słaba ;//