PDA

View Full Version : Dziwny problem podczas pisania sms`ów przy wyłączonym T9

mikan10
04-05-2008, 11:03
Mam dziwny problem podczas pisania smsów, od zawsze nie uzywam T9, w kazdym telefonie go wylanczam gdyz tak zwyczajnie pisze mi sie wygodniej i podczs prowadzenia nie musze zerkac na telefon.

Problem polega na tym ze kilka czasami kilkanaście razy dziennie (a pisze ok 100smsów na dzień) dzieje sie cos dziwnego podczas wyboru literek gdy naciska sie guzik zeby dojsc do odpowiedniej literki on sam przeskakuje dalej literka zostaje i idzie nastepne pole na literke czasami nawet kilka razy pod rząd i pisząc np słowo "głowa" jak nie zerkne i nie cofne to wyjdzie ggggłowwwa (czasami tez załapie nie pierwsza litere z wyboru z danego klawisza i moze byc np. ghgłowzwa - nie wiem czy dobrze opisuje to zjawisko jak cos bede sie staral jeszcze raz opisać co sie dzieje. Czy mial ktos taki problem ?

Telefon mam od 5 dni, w serwisie zdjałem simlocka z plusa bo mam orange, telefon kupiłem 2 miesieczny w stanie idealnym. Z telefonu jestem bardzo zadowlony pod warunkiem ze uda sie cos zrobic z tym dziwnym zjawiskiem.

Z góry wielkie dzieki za pomoc.

szh
17-05-2008, 12:27
Tez tak mam ale wtedy wciskam inny klawisz i dziala jak nalezy a jak nie to od nowa pisze smsa.

JeyMann
18-05-2008, 20:30
Mi sie tak dzieje gdy pisze prawa reka, bo naciskam na przycisk aparatu i to dlatego... pisz dwoma rekoma i zobacz czy tak sie dzieje lub tylko lewa;p