View Full Version : Chyba wirus???
Mam Sony Ericsson'a w580 kolory w menu i na tapecie zmieniaja sie co chwile po kawalku (jakby w kolory negatywu), tapeta sie porusza("lata"), po lewej stronie monitora mam biale kropki (piksele). Nie wiem co mam robic?!?!?Nie wiem o co chodzi???Proszę o pomoc :w:
Nie włączyłeś sobie czasem symulatora uszkodzeń? Jak tak to przytrzymaj 0 albo po prostu zrestartuj telefon... I na przyszłość przed użyciem określenia "wirus" najpierw zapoznaj się z jego definicją :rotfl:
nie posiadam "symulatora uszkodzen" a jak wylaczam telefon i ponownie go uruchamiam to problem caly czas pozostaje :P no wiec co teraz mi powiesz???
czekam na odpowiedz
wojciech91dawid
07-05-2008, 12:04
coś sie zwaliło w oprogramowaniu...oddaj tel na gwarancje jak jeszcze masz, chyba ze sam zainstalujesz nowe oprogramowanie
Sebekskc
09-05-2008, 20:12
a to nie jest przypadkiem flash motyw ?
Wymień soft znajomy miał podobny przypadek, wymieniłem mu softa i ok.
Wirus to nie jest na pewno - wirusy na telefonach są tylko w przypadku gdy telefon wyposażony jest w system operacyjny, taki jak Windows Mobile, czy popularny w nokiach Symbian. W580i ma oprogramowanie, nie system - tu jedyną możliwością wyrządzenia jakiejkolwiek szkody jest Java, ale aby temu zapobiec SE wymyślił coś takiego, że przed zezwoleniem na modyfikację plików przez aplikację, musisz to potwierdzić (pojawi się komunikat w stylu: "czy chcesz zezwolić aplikacji na dostęp/zapis/odczyt danych użytkownika").
Nie wiem co mam robic?!?!?
Oddaj na gwarancję (najlepiej jeżeli masz taką możliwość idź bezpośrednio do serwisu SE, a nie do sklepu, żeby dopiero oni go odsyłali).